Perussuomalaisten puheenjohtavalinta 2017 – Sopivuuteni puheenjohtajaksi

Olen perehtynyt yhteiskunnallisiin asioihin ja ollut niistä kiinnostunut noin 15 vuoden ajan. Tähän aikaan sisältyy myös kiinnostukseni ja opiskeluni filosofian parissa. Vuonna 2015 julkaisin kirjan Miksi minusta tuli kansallismielinen. Yhteiskunnallis-filosofisessa kirjassa kuvaan sitä ajatuksellista ja mielipiteellistä tietä jonka kautta olen tullut kansallismieliseksi.

Poliittisessa toiminnassa tehokkaan ja varman toiminnan edellytys on syvempi tietämys ja kokemuksellisen tason yhteys niihin asioihin jotka ovat poliittisen toiminnan keskiössä. Syvällisemmällä tietämisellä en tarkoita pelkästään mitään ensyklopedista tietomäärää, vaan omalla kokemuksellisellakin tasolla toteutuvaa ymmärrystä ja tietämystä siitä miksi henkilö toteuttaa poliittisen puolueensa arvoja ja ajaa puolueensa tavoitteita.

Poliittiseen toimintaan liittyen perussuomalaisuuteen kuuluu olennaisena osana kansallismielisyys ja sen syvällisempi oivaltaminen. Mitä kansallismielisyys on? Miksi olen kansallismielinen? Miksi on hyvä olla kansallismielinen? Näihin kysymyksiin tehokkaaseen toimintaan haluavan perussuomalaisen on pystyttävä vastaamaan oman olemisensa tasolla, eikä vain pelkästään tiedollisella tasolla. Ja kun yksilön perusteet liittyen poliittiseen toimintaan ovat kohdallaan hän voi tähän pohjaan nojautuen tehdä päivittäisessä toiminnassaan hyviä poliittisia ratkaisuja.

Kirjan kirjoittamisen prosessi oli minulle paljon antava kokemus. Ajatusten kokoaminen kirjan kansien väliin selvensi minulle yhä enemmän miksi olen kansallismielinen ja miksi haluan toimia puolueessa joka on kansallismielinen. Joissakin hankalissakin poliittisissa tilanteissa ja valinnoissa olen voinut nojautua tähän käsitykseeni ja kokemuksellisen tason oivaltamiseen. Se on tuonut tarvittavaa varmuutta ja selvennystä miten toimia. Tämä on vahvuuteni myös tulevaisuudessa kun toimin poliittisessa yhteydessä ja muutenkin.

Tiedän omat lähtökohtani liittyen Perussuomalaiset rp:n puheenjohtajuuteen. Minulla on vahvuuksia ja minulla on paljon opittavaa. Olisi suurudenhullua olla tiedostamatta tätä. Joku voisi sanoa että minulla tulisi olla enemmän kokemusta valtakunnan politiikasta, poliittisesta pelistä jne. Mielestäni perussuomalaiset eivät tarvitse sliipattua poliittista peliä pelaavaa kukkopoikaa, vaan henkilön joka haluaa toimittaa sen tilauksen Suomen kansalle minkä kansa on perussuomalaisilta tilannut.

On selvää että puolueen puheenjohtaja tarvitsee monenlaisia taitoja ollakseen hyvä poliittinen johtaja. Selvä ja vankka henkilökohtainen tietämys miksi johtaja itse on kansallismielinen, on tärkeää. Paljon on myös konkreettista käytännön johtamista. Kauppatieteen opintoni pääaineena johtaminen on antanut minulle tietoa ja näkemystä johtamisen käytännöstä. Pienemmät ja isommat organisaatiot hyötyvät paljon jos sen johtajalla on perusasiat hallussa liittyen johtamiseen ja johtajuuteen. Kandidaatin tutkielmani tein muutosjohtamisesta ja poliittiset puolueet ovatkin alati muutosvoimien alla, vaikka niiden tuleekin säilyttää perusarvopohjansa.

Perusuomalaisten Nuorten piiripuheenjohtajuudesta on pitkä siirtyminen puolueen johtamiseen. Kuitenkin aikani Keski-Suomen Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana ja aiemmin toiminnanjohtajana on omalla tasollaan antanut minulle näkemystä myös käytännössä mitä poliittisen organisaation johtaminen on. Puolueessa toimimisesta olen saanut kokemusta esim. Perussuomalaisten Keski-Suomen piirihallituksen jäsenenä ja Jyväskylän Perussuomalaisten hallituksen jäsenenä. Tärkeää ja ehkä arvokkainta on kuitenkin kokemus kentältä, luottamustoimien ulkopuolelta.

Tiedän että hyvä johtaja on todella tärkeä osa joukkuetta ja sen menestyksekästä toimintaa. Johtaja on yksi osa kokonaisuutta, jossa useilla eri toimijoilla on omat toimenkuvansa. Kun kaikki tietävät toimenkuvansa ja minne koko joukkue on menossa sekä toimivat hyvin yhdessä niin menestyksekkäälle toiminnalle on loistavat edellytykset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s