Kritiikkini monikulttuurisuuden tukemiselle – puheeni valtuustossa

paivitetty

 

Maanantaina nostin esille monikulttuurisuuden kustannuksia kaupunginvaltuustossa, jonka kokouksesta Keskisuomalainenkin teki juttua. Alla puheeni:

” Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut.

Talousarvioprosessi on mennyt jouhevasti ja kiitokset yhteistyöstä muille puolueille.

Jotkut teemat ja kohteet aiheuttivat enemmän keskustelua ja lukujen hiomista kuin toiset. Mielestäni kaikkia kohteita tulisi tarkastella kriittisesti ja mitään ei tulisi ottaa itsestään selvyytenä esimerkiksi kaupungin avustuskohteina.

Osana talousarviomuutoksia liittyen kaupunginjohtajan talousarvioesitykseen esitin leikkauksia monikulttuurisuuskeskus Glorian avustuksiin. Myönnettävät avustukset Monikulttuurisuuskeskus Glorialle ovat yhteensä 170 000€, joista 90 000€ toiminta-avustusta monikulttuurisuuskeskukselle ja 80 000€ kohdennettuna info-Glorialle.

Tämä esitys ei synnyttänyt keskustelua ja tuntui että avustus otettiin automaattisena ja itsestäänselvyytenä.

Nämä monikulttuurisuuden kustannukset tulee kuitenkin avata ja katsoa tarkasti mihin avustukset menevät. Glorian ohjelmistossa on esimerkiksi Feel Good-viikko, maahanmuuttajien kulttuuri- ja Talent-iltoja sekä monikulttuuriseen itsenäisyyspäivän juhla. Menevätkö tukirahat näihin ja muuhun sellaisieen toimintaan, jota en oikein näe ydintoiminnaksi?

Sivuhuomiona voisin mainita että miksei suomalainen itsenäisyyspäivän juhlinta ole riittävää kaikille, onhan juuri suomalainen kansakunta kuitenkin eniten taistellut ja tehnyt työtä Suomen itsenäisyyden eteen.

On yksi kysymys mihin monikulttuuriseen toimintaan kaupungin avustukset menevät, mutta vielä laajempi ja tarpeellinen kysymys on tuleeko kaupungin yleensäkään tukea monikulttuurista kehitystä yhteiskunnassa ja kaupungissamme?

Mielestäni ei, vaan ennemminkin tulisi tukea ja kehittää suomalaista kulttuuria, jolloin tämä antaa myös viestin maahanmuuttajille että arvostamme omaa kulttuuriamme ja että kulttuurimme on sellaista mihin maahanmuuttajienkin kannattaa sopeutua. ”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s