Valtuustoaloitteeni ehkäisemään lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia

Alla olevan valtuustoaloitteen tein viime viikon valtuustonkokouksessa.

 

Jyväskylän kaupunki                                    Valtuustoaloite

 

Aloitteen tekijä/tekijät: Teemu Torssonen

 

Aloitteen nimi: Kaupungin on ryhdyttävä välittömiin toimiin ulkomaalaistaustaisten tekemien seksuaalirikosten ehkäisemiseksi

 

Sisältö:

Oulussa ulkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten sarja on järkyttänyt koko Suomea. Oulu ei kuitenkaan ole ainoa paikkakunta missä vastaavia rikoksia tapahtuu. Uhka on ajankohtainen myös Jyväskylässä.

 

Oulun traagiset tapahtumat kytkeytyy maahanmuuttoon ja ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovatkin yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa. Seksuaalirikosten vähenemiseen voidaan vaikuttaa myös kunnissa useilla eri tavoilla.

 

Jyväskylän kaupungin on käynnistettävä tehokas yhteistyö viranomaisten kanssa ulkomaalaistaustaisten henkilöiden tekemien, varsinkin lapsiin ja nuoriin suuntautuvien, seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Mukaan on sitoutettava kaikki olennaiset yhdistykset ja järjestöt liittyen maahanmuuttajiin, varsinkin ne yhdistykset jotka saavat toiminta- ja muita avustuksia kaupungilta. Seksuaalirikosten ehkäisemiseen ja paljastamiseen tähtäävän työn tulee olla avustusten myöntämisen kriteerinä.

 

Myös kotouttamispalveluiden ja muiden kaupungin toimijoiden on voimakkaasti tehtävä työtä ennen kaikkea lapsiin ja nuoriin kohdistuvien hyväksikäyttötapausten ja raiskausten ehkäisemiseksi. Maahanmuuttajia on kannustettava paljastamaan viranomaisille ja muille henkilöille sellainen toiminta mikä pyrkii saattamaan lapsia ja nuoria alttiiksi hyväksikäytölle ja rikoksen uhriksi.

 

Kaikki tämä työ täytyy aloittaa jo vastaanottokeskuksessa. Ohjeiden ja neuvojen lisäksi maahantulijoilta tulee vahvasti vaatia suomalaisen yhteiskunnan lakien, normien ja tapojen noudattamista. Tällainen tukee omalta osaltaan rikosten ennalta ehkäisyä.

Maahanmuuttajien päiväkoti- ja peruskouluvierailuita ei tule toteuttaa. Mikäli  ”kaksisuuntaista kotouttamista” halutaan toteuttaa, sen tulee tapahtua aikuisten ihmisten välillä, eikä aikuisten maahanmuuttajien ja ala-ikäisten päiväkotilasten tai koululaisten kanssa.

 

Kaupungin tulee tiedottaa koulujen oppilaita ja vanhempia tavoista ja keinosta joilla ulkomaalaistaustaiset grooming-ryhmät ja yksittäiset henkilöt toimivat. Tapahtuneita rikoksia ei saa peitellä, vaan niistä pitää tiedottaa ja varoittaa lapsia, nuoria ja heidän vanhempia sekä muita kaupunkilaisia.

 

Laittomasti maassa oleskelevista ihmisistä pitää aina ilmoittaa viranomaisille. Kaikkia toimijoita yksityishenkilöistä yhdistyksiin sekä työntekijöihin tulee kannustaa ja vaatia ilmoittamaan laittomasti maassa oleskelevista henkilöistä viranomaisille.

 

Esitän että Jyväskylän kaupunki ryhtyy välittömästi yllä mainittuihin toimiin ja kaikkiin muihin mahdollisiin tekoihin ulkomaalaistaustaisten tekemien seksuaalirikosten ehkäisemiseksi, varsinkin koskien lasten ja nuorten hyväksikäyttöä ja raiskauksia.

 

Kannatan aloitetta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s