Rajat kiinni -pipo päässä ei saa SAK:n ilmapalloa?

Arvostan paljon ammattiliittojen ja niiden keskusjärjestön historiallista työtä Suomen työläisten puolesta ja varsinkin ”duunariperheen” lapsena olen siitä kiitollinen. Usea asia olisi, ja olisi ollut, paljon huonommin työläisten asemassa ilman liittojen järjestäytynyttä toimintaa.

 

Vähän kuitenkin ihmetyttää vappupäivän tapaus.

 

Sukulaiseni oli vappupäivänä lähtenyt osallistumaan SAK:n järjestämälle vappumarssille. Ennen marssin alkamista, sukulaiseni oli kysynyt SAK:n henkilöltä ilmapalloa mukaan marssille. Ilmapallonjakaja oli ojentamassa ilmapalloa, mutta sitten peruikin mainospallon ojentamisen, sanoen ”tarkemmin ajatellen en palloa sinulle annakaan koska Rajat kiinni -pipo”.

 

”Tarkemmin ajatellen” tarkoitti siis sitä, kun SAK:n henkilö oli huomannut sukulaiseni Rajat kiinni -pipon ja mahdollisesti myös Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat ry:n (Kelsu ry) -huomioliivit. Tämä oli riittävä syy, ettei 43 vuotta ammattiliittoihin, kuten PAM:iin ja JHL:ään kuulunut ja aktiivista ammattiliittotyötä tehnyt henkilö, kelvannut ilmapallon kantajaksi.

 

Sukulaiseni meni SAK:n ilmapallojakajan toiminnasta sanattomaksi ja jäi ihmettelemään tilannetta osaamatta siihen oikein reagoida.

 

Ei kai ole niin, että SAK:lle Suomen maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuva ja Suomen luonnosta välittävä suomalainen työläinen on jotenkin epäkelpo? Toivon todellakin, ettei näin ole.

 

Omien sanojensakin mukaan SAK edustaa noin miljoonaa suomalaista ja vaikuttaa oudolta, jos tähän joukkoon eivät kuulu maahanmuuttokriittiset?  Tai kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat?

 

SAK:n ammattiliitot tekivät työtä vasemmistopuolueiden vaalimenestyksen eteen. Tuntuu, että SAK:ssa ja ammattiliitoissa ei oikein ymmärretä sitä, että osa heidän jäsenistä ja esim. SDP:n kannattajista haluaa myös tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, koska löysä maahanmuuttopolitiikka mm. synnyttää halpatyövoimaa ja sitä kautta – oikeistolle mieluisat – työnantajan markkinat. Myös Suomen turvallisuus huolettaa näitä ihmisiä.

Eikö tätä ymmärretä edes nyt vaalien jälkeen, kun SDP:n vaalivoitto tuli vain 0.2% ja yhden paikan erolla toiseksi tulleeseen puolueeseen?

Vappumarssi_Oulu_20160501

Kuva: Estormiz

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s