Lehdistötiedote: Jyväskyläläisten hyväksi valtuustoryhmä on perustettu

Lehdistötiedote 25.11.2019  Jyväskylän kaupunginvaltuustoon perustetaan uusi valtuustoryhmä

 

Julkaisuvapaa: 25.11.2019 pidettävän Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksen ilmoitusasioiden käsittelyn jälkeen

 

Valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Teemu Torssonen perustaa uuden valtuustoryhmän. Tällä hetkellä valtuustoryhmässä toimii kaksi henkilöä. Valtuustoryhmän sihteerinä toimii Mika Schwach ja puheenjohtajana Teemu Torssonen.

 

Jyväskylän kaupunginvaltuuston uuden valtuustoryhmän nimi on Jyväskyläläisten hyväksi(Jyhy).

 

Torssonen erotettiin Perussuomalaisten valtuustoryhmästä viime kesänä. Erottaminen liittyi Perussuomalaisten Keski-Suomen piirijohdon ja Jyväskylän perussuomalaisten näkemyseroihin perussuomalaisen politiikan tekemisestä. Loppukesästä myös Jyväskylän perussuomalaiset ry erotettiin piirin jäsenyydestä.

 

” Valtuustoryhmän toimintaperiaateena on toimia jyväskyläläisten ja Jyväskylän kaupungin hyväksi isänmaallisessa ja kansallismielisessä sekä sivistyneessä hengessä. Toiminta pohjaa mm. sellaisiin arvoihin ja lähtökohtiin kuten oikeudenmukaisuus, sivistys, inhimmillisyys ja rehellisyys. Tärkeinä teemoina ovat kuntalaisten turvallisuus, vähäosaisten auttaminen, Jyväskylän elinvoimaisuus ja kaikkien kuntalaisten yleinen hyvinvointi. Isänmaalliseen, oikeudenmukaiseen ja inhimilliseen politiikan tekemiseen kuuluuvat vähäosaisten, huono-onnisten ja syrjäytyneiden auttaminen.

 

Jyväskyläläisten hyväksi -valtuustoryhmä toimii yhteistyössä pitkän historian omaavan ja perinteikkään Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n kanssa tehden vastuullista kuntapolitiikkaa.

 

Jyväskyläläisten hyväksi on suorapuheinen valtuustoryhmä. Jyhyläiset arvostavat sananvapautta demokraattisen yhteiskunnan tärkeänä arvona. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, mutta poliittista ja yhteiskunnallista valtaa ei pidä tavoitella vaikenemalla eikä totuutta vääristelemällä.

 

Suorapuheinen eri näkökulmia ja mielipiteitä huomioiva keskusteleminen edistää toisten ihmisten ymmärtämistä. Se edistää myös kunnallisen poliittisen järjestelmän toimivuutta sekä yhteistyön tehokkuutta. Jyväskyläläisten hyväksi -valtuustoryhmä ei pelästy erimielisyyttä. Sananvapauden kunnioittaminen ja avoin yhteiskunnallinen keskustelu kuuluvat jokaiseen hyvään, sivistyneeseen, kehittyneeseen ja arvokkaaseen poliittiseen toimintaan.” – kuvailee valtuutettu Torssonen uuden valtuustoryhmän perustamista.

 

” On mahtavaa kun tarjotaan mahdollisuus oppia valtuustotyötä ja kuntapolitiikkaa siinä sivussa, niin otan pestin nöyränä vastaan ja tuon ryhmään omaa kansallismielistä mielipidettäni kaikkien Jyväskyläläisten eduksi. Olen myös ylpeä, että perinteinen – se ainut oikea – Jyväskylän Perussuomalaiset ry on näin edustettuna kaupunginvaltuustossa, vaikka sillä ei valitettavasti puolueen mandaattia alueella olekkaan kun tapahtui yhdistyksen jakautuminen aitoihin perussuomalaisiin ja sinisiin. ” – kommentoi uuden valtuustoryhmän sihteeri Mika Schwach

 

Jyväskylän Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Artturi Martynov kommentoi valtuustoryhmän perustamista. ” Oli pitkälti varsin selvää, että kaupunginvaltuutettu Torssonen perustaisi oman valtuustoryhmänsä. Puolueesta erottamisensa jälkeen, Torssonen on näyttänyt halukkuutensa jatkaa laajasti perussuomalaisen arvopohjan mukaisesti, toteuttamalla äänestäjäkuntansa mukaista ja haluamaansa politiikkaa. Teemu on ollut aktiivinen toimija Jyväskylän kaupunginvaltuustossa ja toivon erosta huolimatta hänen jatkavan yhtä ahkerasti.

 

Valtuustoryhmän perustaminen ilmoitettiin Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksessa 25.11.2019. Jyväskyläläisten hyväksi valtuustoryhmä aloittaa aktiivisen toimintansa välittömästi perustamisen jälkeen.

Lisätiedot:

Teemu Torssonen, ​puheenjohtaja Jyväskyläläisten puolesta -valtuustoryhmä

045 2734029

teemu.torssonen@jkl.fi

Mika Schwach, valtuustoryhmän sihteeri
045 6781880
Artturi Martynov, puheenjohtaja Jyväskyän Perussuomalaiset ry
Jyväskyläläisten hyväksi_valtuustoryhmän_perustaminen
Kuvassa Jyväskylän kaupungintalolla valtuustosalin avoimien ovien edessä Jyväskyläläisten hyväksi -valtuustoryhmän puheenjohtaja Teemu Torssonen ja valtuustoryhmän sihteeri Mika Schwach. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s