Aloite liittyen lapsiin ja nuoriin kohdistuviin seksuaalirikoksiin tyrmättiin

Välillä yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja politiikka on kyllä todellista kivireen perässä vetämistä…Työni lasten ja nuorten seksuaalirikosten ehkäisemiseksi tyrmättiin myös maakuntavaltuustossa.
Näinkö vähän todella valtuutettuja kiinnostaa lasten ja nuorten turvallisuus sekä fyysinen loukkaamattomuus? Eivätkö he tunnista tai tunnusta ongelmaa, mikä kytkeytyy maahanmuuttoon ja maahanmuuttopolitiikkaan?
Hyvänen aika, kyse on kuitenkin lapsistamme ja nuoristamme sekä heidän turvallisuudesta ja tulevaisuudesta!! Olen kyllä pettynyt ja surullinen tilanteesta, jossa ei asioille ei tehdä mitään vaikka voitaisiin tehdä paljonkin.
Viime viikon maanantaina pidettiin siis maakuntavaltuuston kokous, jossa käsiteltiin valtuustoaloitteeni koskien sitä, että Keski-Suomen liiton on ryhdyttävä välittömiin toimiin ulkomaalaistaustaisten tekemien, varsinkin lapsiin ja nuoriin kohdistuvien seksuaalirikosten ehkäisemiseksi. Aloitteessa esitettiin suoria ja konkreettisia toimia, joilla asiaa voisi parantaa.
Aloite kuitattiin sillä, ettei asia kuulu Keski-Suomen liiton toimivaltaan. Tämän tyrmäyksen lisäksi sain asiasta prosessin aikana paljon kuraa niskaan ja rasismisyytöksiä sekä kukaan ei aloitetta tukenut. ”Rasistin leima” tulenee vaikeuttamaan toimintaani myös tulevaisuudessa. Aloitteessa EI OLE kyse rasismista, vaan lasten ja nuorten sekä muiden suomalaisten turvallisuudesta liittyen todella ikävään ilmiöön joka kytkeytyy maahanmuuttoon.
Miksi asiaa ei voi tunnustaa, että ulkomaalaisten tekemissä seksuaalirikoksissa on omat erityispiirteensä ja se on oma ilmiönsä? Ja koska kyseessä on oma ilmiönsä, siihen on oltava omat keinot ongelman ratkaisemiseksi. Tämän toteaminen ei ole rasismia, vaan realismia.
Lapsien ja nuorten sekä muiden joutuminen rikosten uhriksi, ei saa olla hintana sille, ettei tosiasioita voida ottaa tosiasioina sen vuoksi, että joku ilmiö ei satu mahdollisesti sopimaan jonkun ideologiaan tai ihannekuvaan maailmanmenosta. Meillä päättäjillä on vastuu ja velvollisuus alueemme ihmisistä!
Kyllä asia kuuluu Keski-Suomen liiton toimialueeseen. Aloitteeni dumppaamisen mappi ö:hön lisäksi, vasemmiston edustaja olisi halunnut sensuroida aloitteeni kokonaan ja toivoi, ettei vastaavia aloitteita enää valtuustossa nähtäisi ja että valtuustolla pitäisi olla tulevaisuudessa jonkinlainen ennakkosensuuri tällaisten aloitteiden varalle. Joopa joo.
Aloitteeseen ei tullut yhtään allekirjoitusta koko maakuntavaltuustolta, joka oli todellinen pettymys! Valtuustossa on kuitenkin iso persu-ryhmäkin, mutta kukaan heistä ei alunperinkään kannattanut aloitetta tai nyt sitä käsiteltäessä kukaan ei osoittanut minkäänlaista tukea aloitteelle tai kyseenalaistanut sensuuritoivomuksia valtuustossa.
Miksi paikallisten persujen puheet vaaliteltoilla ovat ristiriidassa tekojen kanssa? Nyt olisi ollut tarjottimella tarjottu mahdollisuus lunastaa puheet teoilla ja olla suomalaisten asialla. MUTTA EI! Tämä on iso pettymys myös.
Kaiken lisäksi aloitteeni jälkeen käsiteltiin toisten tekemä valtuustoaloite, jossa haluttiin että Keski-Suomen liitto edistää maahanmuuttoa alueella. Tämä aloite oli useiden mielestä kannatettava…
Tulen tähän asiaan kyllä palaamaan ja selvittämään tätä. En näin helpolla anna periksi tässä tärkeässä asiassa. Valtuustoon minut on äänestänyt vajaa 500 jyväskyläläistä ja turvallisuus oli yksi vaaliteemani.
Lätkikööt minkälaisia rasistileimoja päälleni tahansa ja sulkekoot ovet ”palkkiopaikoilta”, mutta sanoistani tulen pitämään kiinni, sekä toimimaan ihmisiltä saamani luottamuksen arvoisesti ja heille vaaliteltoilla lupaamieni asioiden mukaisesti.
Vaikka sitten yksin.
Valtuustoaloite_lapsiin_ja_nuoriin_kohdistuvat_seksuaalirikokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s