Alkaako puoluevallan murentuminen ja aito muutos Lahden kuntavaaleista?

Äänestäjän täytyy aina muistaa, että puoleet ja puoluepoliitikot ajavat viime kädessä vain omaa etuaan. Mutta ei hätää, sillä mm. Lahdesta kuuluu kummia!! Alkaako vihdoinkin puoluevalta murentua ja alkaako aidon kansanvallan aika?

Lahdessa puoluepolitiikan ulkopuolella toimiva valitsijayhdistysten yhteislista Pro Lahti on kerännyt jo huimat 66 ehdokasta. Tämä on aivan mahtavaa ja historiallista, jo pelkästään siksi, että hyvä veli verkostot, suhmurointi ja korruptio saadaan poistettua kuntapolitiikasta parhaiten äänestämällä puolueet ja puoluepoliitikot pois vallasta.

Lahdessa suurin yllättäjä on sitoutumattomien Pro Lahti. Kalle Aaltosen luotsaamalla ryhmällä on tällä hetkellä 2 valtuutettua. Aaltonen oli viime kuntavaalien ääniharava. Ehdokaslistalla oli neljä vuotta sitten 7 ehdokasta, nyt

Lahtelaisilla on varaa valita kuntavaaleissa – Pro Lahti rynnii mukaan pitkällä listalla

Puolueet ja puoluepoliitikot ovat kyvyttömiä toteuttamaan todellista vaikuttamista ja muutosta asioihin. Jos olisivat, niin muutos olisi kaikkien näiden vuosikymmenien aikana nähty. Toisin on ja asiat menevät vain huonompaa suuntaan, ellei asioihin tule muutosta.

Todellisen muutoksen saa aikaan vain kansalainen ja kuntalainen itse! Tälle tiellä kaupunkilaiset ovat lähteneet Lahdessa ja toivottavasti Lahden esimerkki innostaa kuntalaisia eri puolilla Suomea siihen todelliseen vaikuttamiseen ja todellisen muutoksen tekemiseen, minkä voi toteuttaa vain suoralla tekemisellä. On paha virhe ajatella – varsinkin kuntatasolla – että kuntalainen tarvitsee asioihin vaikuttamiseen puolueita tai puolueiden teemoihin tms. sitoutumista  ja huonoon puoluepoliittiseen toimintakulttuuriin osallistumista.

Vaikuttamiseen riittää suora yhteys vaikuttajan ja kuntalaisen välillä. Tämä yhteys onnistuu parhaiten valitsijayhdistysten ehdokkaiden kautta, tämän yhteyden väliin ei tarvita puolueita ja puoluepoliitikoita.

Jyväskylässä seuraavien vaalien kovin lääke korruptioon, puoluevaltaan ja omaa etua ajaviin puoluepoliitikkoihn on tieysti valitsijayhdistysten yhteislista nimeltään Perusjyväskyläläiset – jyväskyläläisten hyväksi.

Perusjyväskyläläiset ei ole eturyhmien, firmojen, konsulttien tai henkilökohtaisen poliitisen uran kliimaksia tavoittelevan puolue-eliitin juoksupoikia vaan ajattelevat riippumattomasti juuri jyväskyläläisten etua!

Täältä voit tutusta tarkemmin Perusjyväkyläläisiin. PerusJ:n linjauksiin ym: https://www.psjyvaskyla.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s