Timo Soini ja rasistipellet perussuomalaisissa

Soini blogissaan”Mikä yhdistää Sebastian Tynkkystä, Teemu Torssosta ja Ano Turtiaista? Kaikki olivat Jyväskylän puoluekokouksen linjoilla siirtämässä perussuomalaisia uuteen komentoon ja asentoon.” Tuntuu olevan Soinilla vieläkin hampaankolossa hänen puheenjohtamisen haastamisesta vuonna 2016.

Todellakin tuin julkisesti myös Jussi Halla-ahoa perussuomalaisten puheenjohtaksi(Torssonen vetäytyy perussuomalaisten puheenjohtajakisasta – siirtyy Halla-ahon taakse). Sitä ennen olin edellisenä vuonna, eli 2016, ilmoittautunut haastamaan Timo Soinin perussuomalaisten puheenjohtajana(Soini sai haastajan Keski-Suomesta: ”Olen intellektuelli Hakkarainen”).

Perussuomalaisten hallitustaival oli niin tavattoman huono, mm. maahanmuuttopolitiikkaan liittyen, että pakko oli jotain tehdä. Tekemisen pakkoa lisäsi se, kun ei perussuomalaisten riveistä kukaan kansanedustaja tai muu ”isompi kiho”, uskaltanut Soinin pelossa alkaa vastustamaan perussuomalaisten silloista ”hallituslinjaa” – varsinkaan sen jälkeen kun Tynkkynen suunsa avaamisen ja muiden toimien seurauksena joutui ongelmiin.

Olinko siis pelle?

Mielestäni tuo vaikeneminen oli pelkuruutta, vaikka nyt sitten samat hiljaiset sivustaseuraajat ovat kovaan ääneen kritisoimassa ja tuomitsemassa perussuomalaisten silloista linjaa.

Minä maksoinkin kovan hinnan Soinin uhmaamisesta. Perussuomalaisten Keski-Suomen piirissä oli ja on paljon soinilaisia piirin valtapaikoilla. Ongelmani maakunnassa iittyen Perussuomalaisiin alkoivatkin nimenomaan juuri sen jälkeen, kun haastoin Soinia ja kun menestyin kuntavaaleissa. Tuolloin minusta tulikin yht´äkkiä hankala, ”äärioikeistolainen”, uhkaava, rasisti tms. Retoriikka minua kohtaan oli tuolloin samaa, kuin mitä nyt tänä päivänä Soinilla on retoriikka tuossa jutussa niitä kohtaan, jotka ovat hänen mielestään ongelma perussuomalaisissa.

On ilmeistä, että Soinilla on todennäköisesti ollut Keski-Suomen perussuomalaisten kavereidensa ja poliittisten tukijoiden kautta näppinsä pelissä siinä, että eduskuntavaaliehdokkuuteni vuonna 2019 ehkäistiin ja myös siinä, kun minut savustettiin ulos koko puolueesta(Vaaleista torpattu Torssonen: Perussuomalaisissa on tahoja, jotka haluvat nitistää kansallismielisiä toimijoita).

Soini ja soinilaiset todennäköisesti pyrkivät siellä missä pystyivät ahdistamaan halla-aholaisiksi miellettyjä ja kampittamaan Halla-ahon tukijoita. Erityisen helppoa tämä oli Keski-Suomessa, joka oli ja on yksi soinilaisimmista PS-piireistä koko Suomessa. Tästä kertovat äänestystulokset selvää kieltänsä, esim. piirin puheenjohtajaääni meni piirihallituksessa luvuin 21-6 Soinin perilliselle Sampo Terholle, eikä Halla-aholle, kun useissa muissa piireissä lukemat olivat juurikin toisin päin.

Soinin blogin perusteella, tuo kampitus jatkuu yhä edelleen.

Halla-ahon tukijat ja/tai parempaa toimintakulttuuria halunneet Keski-Suomessa hävisivät kamppailun soinilaisille sekä suhmuroijille, ja koko Jyväskylän Perussuomalaiset ry erotettiin Perussuomalaisten Keski-Suomen piiristä. Nyt tuo perinteikäs ja perussuomalaisia lähtökohtia, arvoja ja periaatteita aina puolustanut yhdistys jatkaa toimintaansa Perusjyväskyläläiset ry:n nimellä ja ovat osallistumassa myös kuntavaaleihin. Enemmän Perusjyväskyläläiset ry:stä voi lukea esim. täältä:https://www.psjyvaskyla.fi/linjauksemme/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s