Mietteitä puoluekurista, puolueista ja korruptiosta(Turtiaisen twiitti)

Kansanedustaja Turtiaiselta keskustelunavaus puoluekurista ja korruptiosta Twitterissä. Herätti minulla seuraavia ajatuksia:

Rakenteellista korruptiota(talousmahdit+virkamieskoneisto+poliitiikka) pidetään pystyssä poliittinen järjestelmän avulla(lumedemokratia).Poliittinen järjestelmä kuohii helposti puolueet —> puolueet kuohivat yksittäiset poliitikot —> kaikki ovat mukana konsensuksessa(myös valeoppositio).

Todelliset kansan asialla olevat yksilöt enemmin tai myöhemmin potkitaan ulos vähänkään isommista puolueista, ja sitä myöten poliittisesta järjestelmästä, koska he ovat uhka rakenteelliselle korruptiolle.

Vain harva yksilö on politiikassa niin vahva, lahjomaton ja aidosti kansan asialla, että kykenee sanomaan ei korruptiolle ja helpolle rahalle minkä kuohittu poliitikko voi saada murusina valtaa pitävien pöydistä.

Erikoisin puoluekurin ilmentymä on oman kokemuksen pohjalta ollut se, että perussuomalaisten puoluehallitus on rankaissut uhkailuilla, varoituksilla ja erottamisilla perussuomalaisten jäseniä, jotka ovat omassa toiminassaan vaatineet ja vaalineet puolueen omien lähtökohtien, arvojen ja periaatteiden noudattamista puolueen omassa toiminnassa. Kuten sananvapauden ja oikeudenmukaisuuden toteutumista.

Tällainen puolueen omien lähtökohtien, arvojen ja periaatteiden vaaliminen on välttämätöntä jo äänestäjien ”kuluttajansuojan” kannalta, sillä eihän äänestäjille voi esittää olevansa yhtä ja toimia käytännössä toisin. Se olisi kusetusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s