Kansalaisaloite – laitetaan stoppi poliittisille virkanimityksille, jotka ovat yksi korruption muoto!

Toivottavasti olet mukana allekirjoittamalla, jakamalla ja keräämällä nimiä tähän kansalaisaloitteeseen: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8456?fbclid=IwAR1yAsZ2XpJVSUhdPa4IgGoiNfQaIXsxgQbhbjkNCGZhTiu-NMIIVjUK28E

Näin saadaan asia eduskunnan käsittelyyn ja siinä samalla nostetaan poliittiset virkanimitykset korruption muotona keskusteluun.

Aloitteen sisältö alla, katso tarkemmat tiedot linkistä(sisältää myös videon):

” Suomen lähihistoriassa on runsaasti erilaisesta esimerkkejä poliittisesta korruptiosta. Poliittinen korruptio on elimellinen osa tämän hetkistä poliittista järjestelmää.

Poliittinen virkanimitys tarkoittaa sitä, että henkilö nimitetään virkasuhteeseen valtion, kunnan tai muun julkisyhteisön virkamieheksi siten, että hakijan poliittiset suhteet, ideologia tai politiikassa tehdyt palvelukset vaikuttavat virkanimitykseen, vaikka kyseessä ei ole mikään poliittinen virka.

Poliittiset virkanimitykset ovat sellainen korruption muoto, jossa tietynlaisen ajatusmaailman omaavia henkilöitä ja tiettyjä poliittisia palveluksia tehneitä henkilöitä pyritään nostamaan valta-asemaan kiertämällä tai vääristämällä tavanomaista kokemukseen tai pätevyyteen perustuvaa valintamenettelyä. Poliittiset virkanimitykset toimivat myös niin sanottuina suojatyöpaikkoina ja palkkiopaikkoina.

Usein poliittiset virkanimitykset tehdään niin, että paremmat hakijat syrjäytetään, että paikalle saadaan haluttu hakija. Tällainen pätevyyden, kykyjen, kokemuksen ja suoritusten ohittava ja poliittista sisä- tai lähipiiriä suosiva virkaan nimittäminen on korruptiota.Poliittisilla virkanimityksillä on paljon huonoja puolia yhteiskunnalle.

Poliittiset virkanimitykset…

1) …tukevat korruptoituneiden rakenteiden olemassa oloa

2) …heikentevät yhteiskunnan kilpailukykyä. koska osaavimmat henkilöt eivät työskentele tärkeissä paikoissa

3) …heikentävät kansalaisille tuotettuja palveluita, koska osaavimmat henkilöt eivät työskentele virkamiehinä ja poliittisesti nimetty virkamies on ”velassa” nimittäjilleen

4) …vääristävät valtion, kunnan ja muiden julkisyhteisöjen toimintaa, kehittymistä ja rakenteita, koska asioita ei tarkastella objektiivisesti tai kansalaisten eduksi, vaan poliittisesti, ideologisesti ja/tai tehdään vastapalveluksia niille, jotka ovat henkilön virkaan poliittisesti nimittäneet

5) …mädättävät yhteiskunnan rakenteita ja luo poliittiselle eliitille ohituskaistan huippuvirkoihin ohi pätevimpien hakijoiden.Me allekirjoittaneet vaadimme, että poliittisiin nimityksiin yhtenä korruption muotona tulee puuttua välittömästi lainsäädännöllä ja tämän vuoksi kannatamme tämän kansalaisaloitteen mukaista ehdotusta lainvalmisteluun ryhtymisestä. ”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s