Valtuustoaloitteeni: Luottamustoimipalkkiot pitää puolittaa valtuustokaudelle 2021-2025 – merkittävä säästö!

Mielestäni luottamustoimipalkkiot pitää puolittaa valtuustokaudelle 2021-2025. Olen jättänyt tästä asiasta valtuustoaloitteen. Mitä mieltä sinä olet? Alla valtuustoaloite aiheesta perusteluineen.

Valtuustoaloite Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokoukseen 21.6.2021

Aloitteen nimi: Luottamustoimipalkkioiden puolittaminen valtuustokaudelle 2021-2025

Valtuustoaloitteen tekijä: Jyväskyläläisten hyväksi valtuustoryhmä/Teemu Torssonen

Aloitteen perustelut:

Korona-aika on muuttanut luottamustoimielinten kokouskäytänteitä. Pitkän aikaa kokoukset ovat olleet etäkokouksia ja sitä ennen hybridikokouksia. Etäkokokoustamisessa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Selvää kuitenkin on, että etäkokoukset ovat helpottaneet valtuutettujen ja muiden luottamustoimihenkilöiden toimintaa, koska mm. matka-ajat säästyvät. Muutenkin etäkokouksiin osallistuminen on vaivattomampaa, kuin perinteisiin kokouksiin osallistuminen(nk. kalsariosallistuminen).

Jotkut kokouksiin osallistujat ovat jopa kuntosalilla, lenkillä tai treenaavat muuten, ovat mökillä yms. samaan aikaan kun osallistuvat kokoukseen.

Korona-aika on myös taloudellisesti kurittanut useita eri yhteiskunnan toimijoita, kuten eri toimialojen yrittäjiä ja työntekijöitä. Hyvin usea on joutunut kiristämään vyötä.

Koska kokouksiin osallistuminen on nyt vaivattomampaa, niin on perusteltua leikata myös kokouspalkkioita.

Edellä mainitun lisäksi kokouspalkkioiden puolittamista puoltaa se, että myös luottamustoimihenkilöt voivat omalla esimerkillään osallistua korona-ajan säästökuurille. Säästetyillä luottamustoimipalkkioilla voidaan vaikka palkata lisää henkilökuntaa, helpottamaan terveysalan työntekijöiden kuormitusta.

Jo pelkillä valtuuston kokouspalkkioiden puolittamisella säästettäisiin noin 55 000€ vuodessa ja kaupunginhallituksen kokouspalkkiot puolittamalla säästettäisiin noin 50 000€, eli yli 100 000€:n säästö pelkästään näistä kahdesta toimielimestä, puhumattakaan summasta, kun siihen lasketaan kaikkien toimielinten kautta tulevien luottamustoimipalkkioiden säästöt. Summa on merkittävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s