Miksi Juuri Sinut Pitäisi Valita Tähän Työhön?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Miksi palkkaisimme sinut tähän tehtävään?

Miksi palkkaisimme sinut tähän tehtävään? Tämä työhaastattelukysymys on yleinen, mutta usein piinallisen vaikea vastata. Koostimme vinkit, joiden avulla selviät tilanteesta ja vakuutat työnantajan. Kun työhaastattelussa kysytään, miksi juuri sinut tulisi palkata, haluaa rekrytoija todennäköisesti selvittää sopivuuttasi haettuun tehtävään.

Miksi haluat tulla töihin?

1 Kerro jotain itsestäsi Ensivaikutelma on kaikista tärkein. Työnantaja tai haastattelija aloittaa yleensä haastattelun pyytämällä sinua kertomaan jotain itsestäsi. Se on hyvä keskustelunavaus, joten aloita vahvasti. 2 Miksi haluat tulla meille töihin? Tämän kysymyksen avulla haastattelija haluaa testata, kuinka paljon olet tutustunut yritykseen ennen haastattelua. 3 Mitkä ovat vahvuutesi? Vahvuutesi ja heikkoutesi saatetaan käydä läpi haastattelussa samaan aikaan, joten molempiin kannattaa valmistautua vastaamaan. Kun kerrot vahvuuksistasi, muokkaa vastauksesi työpaikan kuvauksen mukaan. More items

Miten sinulla pitäisi olla hyvä kuva tehtävän kannalta?

Näin sinulla pitäisi jo olla hyvä kuva siitä, mitä tehtävän kannalta on oleellisinta osata ja minkä tyyppistä ihmistä haetaan. Sitten vain kerrot olevasi sellainen. No niin, tämän juuri halusinkin kuulla. Eli vaikka olisi motivaatiotkin kohdillaan, vastaus voi mennä ihan pieleen. Tai sitte ei.

Miksi Palkkaisimme juuri sinut keskustelu?

USEIN haastattelija pyytää sinua aluksi kertomaan jotain itsestäsi. Harjoittele napakka vastaus. Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin.

Miksi Palkkaisimme juuri sinut vastaus?

Älä kerro itsestäsi. Haastattelija haluaa tietää, että et ole pelkästään rahan perässä, vaan tunnet oikeasti olevasi juuri sopiva kyseiseen työpaikkaan. Liian moni kertoo pelkästään siitä, kuinka paljon he haluavat työskennellä haettavassa työpaikassa.

See also:  Miksi Muslimit Eivät Syö Sianlihaa?

Miksi olisit sopiva henkilö tähän tehtävään?

Näytä miksi haluat työn

Erottaudu kertomalla, mitä ihailet ja miksi haluat työskennellä juuri hakemassasi työpaikassa. Vastaamista helpottaa, jos ensin kirkastat itsellesi, miksi haet työtä, jos palkkaa ja muita etuja ei huomioida. Ole rehellinen itsellesi – ja pystyt olemaan rehellinen myös muille.

Miten toimia Ryhmähaastattelussa?

Kuinka pärjätä ryhmähaastattelussa? 5 vinkkiä

 1. Pyri erottumaan eduksesi. Tärkein tavoite ryhmähaastattelussa on erottua edukseen muista työtä hakevista.
 2. Kuuntele ja puhu sopivassa suhteessa.
 3. Älä sorru vertailuun äläkä mollaa muita.
 4. Uskalla olla myös eri mieltä
 5. Ole rehellinen ja oma itsesi.

Mikä sai sinut kiinnostumaan tästä tehtävästä?

Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Miten vastata Videohaastatteluun?

Kokosimme 4 vinkkiä, jotka auttavat sinua onnistumaan videohaastattelussa:

 1. Suunnittele jokaisen videon sisältö huolella. Monessa palvelussa haastattelukysymyksiä pääsee katsomaan järjestelmästä niin, ettei niihin tarvitse heti vastata.
 2. Kiinnitä huomiota olemukseesi.
 3. Aloita rohkeasti kuvaamaan.
 4. Älä ole liian kriittinen.

Mitä heikkouksia voi sanoa työhaastattelussa?

Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava. Sen sijaan voit kertoa esimerkiksi jännittäväsi esiintymistä tai ettei luova ideointi ole vahvuutesi.

Mitä kannattaa kertoa itsestään työhaastattelussa?

Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

See also:  Mitä Merkittävää Edwin Hubble Keksi Maailmankaikkeudesta?

Pitääkö Työhakemukseen liittää CV?

Ansioluetteloa voi käyttää hakemuksen liitteenä tai oman osaamisen markkinoimiseen. Ansioluettelo siis täydentää hakemustasi. Vältä toistamasta jo hakemuksessa kertomiasi asioita. Ansioluettelon kappaleet kannattaa otsikoida lukemisen helpottamiseksi.

Mitä lisäarvoa tuot yritykselle?

MITÄ LISÄARVOA TUOT YRITYKSELLE

Kun mietit, mieti laajemmin kuin vain nykyistä osaamistasi ja vahvuuksiasi, joista olisi tässä tehtävässä hyötyä. Mieti myös, mihin itse haluat jatkossa panostaa, missä kehittyä ja olisiko tulevalla työnantajalle tarjota tähän mahdollisuuksia.

Miten valmistautua haastatteluun?

Valmistaudu haastatteluun huolella

 1. Hanki tietoa työnantajasta.
 2. Palauta mieleesi, mitä tehtävää olet hakenut ja mitä ilmoituksessa on sanottu.
 3. Kertaa osaamisesi käymällä läpi ansioluettelosi.
 4. Valmistaudu kertomaan motiivit ja syyt työpaikkojen vaihdoksiin, aukkoihin CV:ssä ja valintoihisi elämässäsi.

Miten toteuttaa Ryhmähaastattelu?

Ryhmähaastattelu voidaan toteuttaa esimerkiksi teemahaastattelurungon avulla, jolloin haastattelija pitää huolen siitä, että kaikki teemat käydään läpi ja pyrkii innoittamaan kaikkia ryhmän jäseniä monipuoliseen keskusteluun.

Miten jäädä mieleen työhaastattelussa?

Näin jäät haastattelijan mieleen työhaastattelussa

 1. Erotu joukosta. On tärkeää tehdä tai sanoa jotain, mikä erottaa sinut joukosta.
 2. Kerro tarina.
 3. Kättelyn voima.
 4. Ota jokainen haastattelu tosissaan.
 5. Treenaa haastatteluja.
 6. Anna innostuksen näkyä
 7. Kysy kysymyksiä
 8. Osoita itsehillintää

Kauanko Ryhmähaastattelu kestää?

Miten haastatteluun voi ja pitää valmistautua? Paikalla on lisäksesi työnantajan puolelta 1–2 haastattelijaa. Haastattelu kestää keskimäärin 10–30 minuuttia. Paikalla on lisäksesi muutama muukin paikkaa hakeva henkilö ja työnantajan edustajia 1–2 henkilöä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.