Miksi Koira Ei Saa Syödä Suklaata?

Suklaan sisältämä teobromiini on koiralle myrkyllistä. Mitä tummempaa ja kitkerämpää suklaa on, sitä suurempi on sen teobromiinipitoisuus. Suklaapatukan syöminen tai pieni pala maitosuklaata ei aiheuta koiralle vielä vaaraa, vaikka terveellistä se ei toki ole.

Mihin määrään suklaata koira kuolee?

Koirille hengenvaarallinen määrä teobromiinia on noin 300 milligrammaa. Grammassa tummaa suklaata on 5–15 milligrammaa teobromiinia. Iso koira pystyy nauttimaan paljon suuremman määrän suklaata verrattunua pieneen koiraan, ennen kuin se alkaa oireilemaan.

Mitä tehdä jos koira on syönyt suklaata?

  1. Suklaamyrkytyksen oireita ovat muun muassa oksentelu, vatsakivut, ripuli, levottomuus, sydämen rytmihäiriöt, kouristukset sekä lisääntynyt juominen.
  2. Mikäli huomaat koirasi syöneen suklaata, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Mitä on teobromiini?

Teobromiini (kreik. theos, ‘jumala’ ja broma, ‘ruoka’) (3,7-dimetyyliksantiini) on alkaloidi, jota on muun muassa kaakaopuun (Theobroma cacao) siemenissä eli myös suklaassa. Se luokitellaan metyyliksantiineihin yhdessä samankaltaisten kofeiinin ja teofylliinin kanssa.

Mitä teobromiini tekee koiralle?

Koirien kyvyssä kestää teobromiinia, tai aineenvaihdunnan kyvyssä käsitellä sitä, saattaa kuitenkin olla suuriakin eroja. Yksi koira saattaa kyetä syömään ilman silminnähtäviä oireita samanlaisen annoksen, joka tappaisi toisen saman kokoisen.

Mikä määrä suklaata on vaarallista koiralle?

Myrkytysoireita aiheuttava annos teobromiinia on yleensä noin 20 mg / kg. Tämä vastaa noin 10–15 g / kg maitosuklaata tai noin 4 g / kg tummaa suklaata, mutta määrä voi olla pienempikin, riippuen suklaan kaakaopitosuudesta.

Miksi koira kuolee suklaaseen?

Suklaa sisältää kahta eri myrkyllistä ainetta, teobromiinia ja kofeiinia, mutta koiralle suklaamyrkytyksen aiheuttaa nimenomaan teobromiini. Eri suklaat sisältävät vaihtelevan määrän teobromiinia. Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että mitä tummempaa suklaa on, sitä myrkyllisempää se koiralle on.

Voiko suklaaseen kuolla?

48 lusikallista lempimaustetta nautittuna yhdellä kertaa saa myös aikaan kyseisen reaktion. Ihminen voi saada kohtauksia tai pahimmassa tapauksessa kuolla. Suklaassakin on riskirajansa. Suklaassa on teobromiinia, joka on hyvin haitallista kotieläimille, mutta voi olla kohtalokasta myös ihmisille.

See also:  Mitä Töitä Voi Tehdä Ilman Koulutusta?

Miten saada koira oksentamaan?

Oksennutus tehdään kotona kerta-annoksena suun kautta 3% vetyperoksidia 1-3 ml/kg (max 50 ml). Koiran tulisi oksentaa noin 10 minuutin kuluessa. Annostus voidaan tarvittaessa toistaa kerran. Tarkemman ohjeistuksen saat soittamalla eläinlääkärillesi.

Mitä jos koira syö valkosuklaata?

Suklaa ja kofeiinipitoiset juomat

Suklaa, kahvi ja tee sisältävät teobromiinia, karvaalta maistuvaa ainetta, jota saadaan muun muassa kaakaopavusta. Teobromiini on vaarallinen aine koiralle – se vaikuttaa hermostoon ja voi johtaa hengitysvaikeuksiin ja palpitaatioon eli sydämentykytykseen.

Onko suklaa vaarallista ihmiselle?

Suklaan sisältämä teobromiini-yhdiste on myrkyllistä koirille, mutta voisi tappaa ihmisenkin. Tällöin suklaata joutuisi kuitenkin syömään mahdottoman määrän, sillä teobromiinia pitäisi tulla syöneeksi 1 000 milligrammaa jokaista painokiloa kohden.

Onko suklaassa kofeiinia?

Onko suklaassa kofeiinia tai muita piristäviä ainesosia? Kaakaossa on hyvin pieni määriä kofeiinia. Mitä tummempaa suklaa on eli mitä korkeampi on kaakaopitoisuus, sitä enemmän kofeiinia se sisältää. Esimerkiksi Fazerin Sininen -suklaassa on kofeiinia 0,012g/100g.

Onko Raakakaakao terveellistä?

Raakakaakao on hyvää sydämen terveydelle. Se sisältää mm. polyfenoleita eli antioksidanttiyhdisteitä, jotka ehkäisevät erityisesti huonon LDL-kolesterolin hapettumista. Antioksidantteja kaakaossa on enemmän kuin missään muussa ruoka-aineessa – 10 % sen painosta.

Miten esitellä vauva koiralle?

Vaippaikäinen on koiralle aina erikoisuus. Vauva esitellään koiralle niin kuin pentukoirat: peppu edellä. Silloin koira pääsee nuuhkimaan olentoa, eikä vauva voi tarrata koiraan. Ennen äidin ja vauvan kotiintuloa laitokselta kannattaa tuoda vauvan vaippa, riepu tai vaate koiralle nuuhkittavaksi.

Onko Valkosuklaassa teobromiinia?

Valkosuklaassa ei ole lainkaan kaakaojauhetta eli ei myöskään teobromiinia tai kofeiinia. Sen ongelma on kuitenkin kaakaovoi eli rasva, mikä voi aiheuttaa ripulia ja pahimmillaan akuutin haimatulehduksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.