Miksi Kuussa Ei Enää Käydä?

Yksi keskeinen syy sille, ettemme ole palanneet Kuuhun, on päättäjissä. Avaruustutkimusprojektit eivät ole sprinttejä, vaan maratoneja. Avaruusaluksen suunnitteluun, rakentamiseen ja testaamiseen kuluu helposti pidempi aika, kuin mitä presidentti istuu Valkoisessa talossa.

Kauanko kestää lentää Kuuhun?

Lennon kokonaisaika oli 12 päivää 13 tuntia 51 minuuttia 59 sekuntia. Kuumoduuli Challenger laskeutui Kuuhun syvään Taurus-Littrownin laaksoon 11. joulukuuta 1972 kello 19.54.57 UTC. Laskeutumisalue oli geologisesti kiinnostava Taurus-Littrow-muodostuma.

Kuka on käynyt avaruudessa?

Juri Gagarin oli ensimmäinen ihminen avaruudessa 12.4.1961. Hänen lentonsa kesti 108 minuuttia. Neil Armstrong oli ensimmäinen ihminen kuussa 21.7.1969.

Miksi Kuussa ei tuule?

Maassa painovoima ja ilmanvastus pysäyttäisivät liikkeen hetkessä, mutta Kuun vetovoima on vain kuudesosa Maan vetovoimasta eikä siellä ole ilmanvastusta. Siksi liehuva lippu voi jatkaa liikettään vielä jonkin aikaa ilman tuultakin.

Miksi Kuussa ei ole happea?

Kuu ei juuri kykene pitämään luonaan kaasumaista happea eikä muitakaan kevyitä kaasuja, koska sen vetovoima on niin pieni. Sen vetovoima on vain noin kuudesosa Maan vetovoimasta. Pieni vetovoima johtuu Kuun pienestä massasta eli arkikielellä sanottuna painosta.

Paljonko maksaa matka Kuuhun?

Meno-paluu Kuuhun kustantaisi kahdelle 1,5 miljardia euroa, ja hinta on sama kuin Nasan nykyisen miehittämättömän kuulennon. Golden Spike aikoo käyttää kuulennoissa nykyistä avaruusteknologiaa, ja aluksena toimisi Nasan kansainvälisen ISS-asemalle suoritettavia lentoja varten kehittelemää alusta.

Paljonko on matka maasta Kuuhun?

Kuu on tällä hetkellä keskimäärin 384 400 kilometrin päässä Maasta. Viiden miljardin vuoden kuluttua kuun etäisyys Maasta on kasvanut 190 000 kilometriä. Silloin Kuun voi nähdä vain Maan toiselta puolelta. Mutta me tuskin olemme täällä silloin.

Kuka on kävellyt Kuussa?

Kuussa kävelleet astronautit:

Neil Armstrong – Apollo 11. Buzz Aldrin – Apollo 11. Pete Conrad – Apollo 12. Alan Bean – Apollo 12.

See also:  Miksi Lapsilisä Loppuu 17 Vuotiaana?

Onko kukaan suomalainen käynyt avaruudessa?

Avaruudessa on käynyt yli 500 ihmistä 40 eri maasta 60 vuoden aikana. Suomalaisia ei ole vielä käynyt avaruudessa.

Onko Kuussa ilmanpainetta?

Kuulla ei ole ilmakehää eikä siten myöskään tuulta. Siksi Kuun pintaan pystytetyt liput jouduttiin jäykistämään rautalangalla, jotta ne eivät roikkuisi löysänä myttynä.

Mitä Neil Armstrong sanoi?

Apollo 11 matkasi Kuuhun 50 vuotta sitten. Vuonna 1969 astronautti Neil Armstrongista tuli ensimmäinen ihminen Kuun kamaralla. Tuolloin hän lausui myös historialliset sanansa: ‘Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta jättiläisharppaus ihmiskunnalle.’

Mikä kiertää Maata?

Kuu kiertää Maata keskimäärin 384 000 km:n etäisyydellä. Yksi kierros kestää noin 27 vuorokautta. Kuu pyörii oman akselinsa ympäri samalla nopeudella, minkä vuoksi Kuu näyttää Maahan aina saman puolensa. Tämä johtuu Kuun ja Maan välisestä vuorovaikutuksesta.

Mitä Kuun sisällä on?

Kuun rakenne. Sisällä rautaydin, joka on osittain kiinteä, osittain sulanut. Sen ulkopuolella vaippa ja kuori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.