Miksi Maskipakkoa Ei Voi Määrätä?

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) johtajan Pasi Pohjolan mukaan Suomessa ei voida määrätä maskipakkoa, sillä se puuttuisi yksilön perustuslaillisiin oikeuksiin ”erittäin rajoittavasti”.

Voiko VR pakottaa pitämään maskia?

Maskipakko palaa matkustusehtoihin

VR lisää myös junalippujen matkustusehtoihin maskipakon 17.12.2021 alkaen. Terveydelliset syyt voivat kuitenkin olla esteenä maskinkäytölle. Myös nämä asiakkaat ovat tervetulleita junaan. Emme vaadi todistusta terveydellisistä esteistä ja esteen toteaminen henkilökunnalle riittää.

Onko Maskipakko pakko?

VR on päättänyt palata maskipakkoon perjantaista 17. joulukuuta lähtien. VR:llä on ollut vahva maskisuositus syksystä 2020 lähtien ja maskipakko maaliskuusta lokakuuhun 2021.

Onko junassa Maskipakko?

Yhteiskunnan avautuessa ja rajoitusten purkautuessa olemme päättäneet siirtyä maskipakosta maskisuositukseen kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikenteen (D-, G-, M-, O-, R-, T- ja Z-junat) junissa tästä päivästä 7.3.2022 alkaen. Suosittelemme edelleen kasvomaskin käyttöä matkan aikana.

Onko Maskisuositus pakollinen?

Jos työnantaja arvioi maskin käytön työpaikalla tarpeelliseksi, työntekijä ei voi kieltäytyä käyttämästä maskia. On kuitenkin muistettava, että jotkut sairaudet estävät maskin käytön ja tällöin maskin käytöstä kieltäytyminen on perusteltua.

Voiko junassa matkustaa ilman maskia?

Kasvomaskin käyttäminen junassa on vapaaehtoista. Suosittelemme noudattamaan THL:n ohjetta, jonka mukaan maskia tulisi käyttää matkalla koronatestiin, oireellisena ja silloin kun tiedät altistuneesi koronavirukselle.

Saako junassa olla ilman maskia?

Junamatkustajien tulee käyttää maskia VR:n kauko- ja lähijunissa 11.3. lähtien. Kaikkien junamatkustajien tulee käyttää kasvomaskia VR:n kauko- ja lähijunissa 11.3. alkaen, sillä heikentyneen koronatilanteen myötä haluamme lisätä matkustamisen turvallisuutta entisestään.

Onko junassa Maskipakko 2022?

Maskipakko otetaan käyttöön kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikenteen (D-, G-, M-, R-, T- ja Z-junat) junissa sekä Allegro-junissa tästä päivästä lähtien. VR on päättänyt palata maskipakkoon perjantaista 17.12.2021 lähtien.

See also:  Mitä On Tutkittu Hubble Teleskoopilla?

Tuleeko Maskipakko kouluun?

– Todellista maskipakkoa ei ole, mutta vahva suositus käytöstä on. Omassa tiedotteessani ei sanota, että olisi aivan pakko käyttää maskia. Se, missä velvoitamme maskin käyttöön, on koulukuljetus. Koulukuljetusta koskee Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan yhtä lailla maskisuositus, ei pakko.

Voiko junassa syödä?

Omien eväiden syöminen

Heijarin mukaan omia eväiden syöminen junissa on sallittua kaikkialla, paitsi kaukojunien ravintolavaunussa, jossa on sallittua syödä vain ravintolavaunusta ostettuja ruokia.

Kauanko yhtä maskia voi pitää?

Mikäli kuluttaja toimii THL:n antamien ohjeiden mukaisesti, pitää kertakäyttöisiä maskeja vaihtaa tiuhaan. Yhtä maskia suositellaan käytettäväksi korkeintaan tuntien ajan.

Voiko opettaja pakottaa laittamaan maskin?

– Maskien käyttö on pakollista ja se aloitetaan maanantaina 18.1.2021, viestissä kirjoitetaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan oppilaita ja opiskelijoita ei voi kuitenkaan velvoittaa käyttämään maskeja, koska maskien käyttö perustuu terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukseen.

Milloin maskia ei voi käyttää?

Jos maskin käyttö vaikeuttaa kohtuuttomasti hengittämistä tai tuntuu selkeästi epämiellyttävältä, tulee sen käyttö lopettaa. Maskin käyttö ei siis aina ole mahdollista kaikissa tilanteissa kaikille ihmisille. Jos sinulla on vaikea tai oireileva astma, kannattaa jutella hoitavan lääkärin kanssa maskin käytöstä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.