Miksi Mig-Hitsauksessa Käytetään Suojakaasua?

MIG tarkoittaa metal inert gas Kaarihitsaus inertillä MIG suojakaasulla on hitsausmenetelmä, jossa käytetään inerttiä suojakaasua, kuten argonia tai heliumia. Suojakaasun tehtävänä on tässä menetelmässä suojata syntyvä valokaari ympäröivältä ilmalta.

Mikä on Hitsauskaasun tarkoitus?

Suojakaasun tärkein tehtävä on syrjäyttää ilma ja erityisesti happi hitsisulan läheltä, jotta haitalliset kemialliset reaktiot vältettäisiin. Toinen suojakaasun tehtävä on jäähdyttää hitsauspoltinta. Lisäksi hitsauskaasun tyypillä on vaikutusta hitsatessa syntyvän otsonin määrään.

Mitä on Kuumakaarihitsaus?

KUUMAKAARIHITSAUKSESSA aineensiirtyminen tapahtuu suihkumaisesti pisarakoon pienentyessä hitsausvirran nousun myötä. Hitsausvirta on tyypillisesti luokkaa 250-350 A ja hitsausjännite 25-38 V. Oikein säädetyllä kuumakaarella syntyy vähän roiskeita ja hitsin pinta on sileä.

Mitä Suojakaasua hitsaukseen?

Hyvin usein hitsauksen suojakaasuna käytetään AGA MISON -kaasuja, joista erityisesti MISON 18 ja MISON 25 ovat yleisesti suosittuja. Nimensä mukaisesti MISON 18 sisältää 18 prosenttia hiilidioksidia ja 88 prosenttia argonia, MISON 25 -suojakaasussa hiilidioksidia on puolestaan 25 prosenttia ja argonia 75 prosenttia.

Mitä on MAG hitsaus?

MIG/MAG-hitsauksessa virtalähteen avulla synnytetään valokaari hitsauspistoolin kautta syötettävän hitsauslangan ja työkappaleen väliin. Valokaari sulattaa hitsattavan materiaalin ja hitsauslangan yhteen muodostaen hitsisulan. Langansyöttölaite syöttää hitsauspistoolin läpi hitsauslankaa jatkuvasti hitsaustyön aikana.

Mitä on puikkohitsaus?

Puikkohitsaus (engl. Manual Metal Arc welding (MMA welding), Shielded Metal Arc Welding (SMAW)) on vanhin ja tunnetuin kaarihitsausprosessi. Puikkohitsauksessa valokaari palaa puikon ja hitsattavan kappaleen välissä.

Mitä metallia voi hitsata?

Erilaisia metalliseoksia, kuten alumiineja, teräksiä, sekä termoplastisia muoveja voidaan hitsata. Materiaalien, kuten terästen hitsattavuus, vaihtelee eri syistä johtuen. Jotkin materiaalit kuten titaani hapettuvat hyvin helposti ja vaativat erityisen hyvän suojan ilman sisältämältä hapelta.

Voiko Hitsatessa saada sähköiskun?

Sähköisku. Sähköisku on välitön ja vakava vaara hitsaajalle ja voi aiheuttaa vakavia vammoja ja jopa kuoleman.

See also:  Mitä Bensaa 4 Tahti Moottoriin?

Mikä on Ydintäytelanka?

Täytelanka (ydintäytelanka) on putkimainen lanka, jonka teräskuoren sisällä on täytejauhe. Seostamattomissa ja niukkaseosteisissa täytelangoissa kuori on seostamatonta terästä ja ruostumattomissa langoissa ruostumatonta terästä.

Mihin MAG hitsausta käytetään?

MIG/MAG-hitsausta käytetään lähes kaikkialla hitsaavassa teollisuudessa, mm. maatalouskoneita, metsäkoneita, kuljetusvälineitä, laivoja, teräsrakenteita ja paineastioita valmistavassa teollisuudessa. Se on tyypillisesti myös ohutlevyjä hitsaavan teollisuuden prosessi, mm. autokorjaamot ja autoteollisuus.

Mitä kaasua käytetään Kaasuhitsauksessa?

Kaasuhitsauksessa hitsattavan aineen sulattamiseen tarvittava lämpö saadaan aikaan kaasuliekillä. Kaasuliekin toinen tehtävä on suojata hitsiä ilman hapettavalta vaikutukselta. Useimmiten palavana kaasuna käytetään asetyleenia, johon hitsauspolttimessa sekoitetaan happea palamisen tehostamiseksi.

Miten hitsataan puikolla?

Hitsaus aloitetaan hitsauspuikon terävällä raapaisulla railon pohjalla. Sen jälkeen hitsauspuikko siirretään takaisin aloituskohtaan valokaarta venyttämättä ja lähdetään kuljettamaan hitsauspuikkoa rauhallisella liikkeellä hitsisulan leveyttä seuraamalla. Hitsauspuikkoa kuljetetaan vetävässä kulmassa.

Mitä eri Hitsausmenetelmiä on?

Hitsausmenetelmät

 • suojakaasu: mm. MIG/MAG-, TIG- ja plasmahitsaus.
 • kuona: mm. puikko- jajauhekaarihitsaus.
 • suojakaasu ja kuona: MAG-täytelankahitsaus.
 • tyhjiö: elektronisuihkuhitsaus.
 • mekaaninen puristus: vastushitsaus.
 • Voiko Migillä hitsata ilman kaasua?

  TIG-hitsausta voidaan tehdä lisäainetta syöttäen tai ilman lisäainetta. Lisäaine on yleensä 1–3,5 mm paksu noin metrin mittainen paljas lanka, jonka koostumus vastaa hitsattavaa materiaalia. Käsinhitsauksessa lisäaine syötetään hitsisulaan käsin.

  Voiko alumiinia hitsata?

  MIG/MAG-hitsaus Soveltuu erilaisten terästen (MAG) ja ei-rautametallien (MIG) kuten alumiini, kupari ja nikkelin hitsaukseen. TIG-hitsausta voidaan käyttää kaikkien hitsattavien materiaalien liittämiseen, mutta pääsääntöisesti sitä käytetään ohuiden materiaalien hitsaukseen (0,3-3 mm).

  Onko hitsaaminen vaikeaa?

  HITSAUS: Hitsaus ei ole vaikeaa! Vaikka et koskaan olisi pidellyt käsissäsi hitsauskojetta, voit koota kaksi metallikappaletta toisiinsa hitsauslangalla ja rakentaa pihallesi esimerkiksi tulisijan tai grillin. Hitsaaminen ei nimittäin ole niin vaikeaa. Tarvitset vain MAG-hitsauslaitteen ja oikeat varusteet.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.