Mistä Tietää Mitä Rokotteita On Saanut?

Ihmisellä on oikeus saada kopio omista terveystiedoistaan. Tietoja omista rokotuksistaan voi etsiä sairauskertomustiedoista, jotka taas voi pyytää niiden paikkakuntien terveyskeskuksista, joissa on lapsena asioinut. Mitään keskitettyä järjestelmää vanhoille tiedoille ei ole olemassa.

Miten rokotukset voidaan merkitä?

Annetut rokotukset on hyvä merkitä myös rokotettavalle annettavaan terveyskorttiin, kansainväliseen rokotuskorttiin tai lapsuusiän terveyskorttiin. Rokotukset on kirjattava rakenteisessa muodossa sellaiseen potilastietojärjestelmään, josta tieto voidaan poimia valtakunnalliseen rokotusrekisteriin osana Hilmo-tiedonkeruuta.

Kuinka monta vauvaa rokotetaan ennen ensimmäistä ikävuotta?

Tänä vuonna syntynyt vauva saa noin kymmenen rokotusta ennen ensimmäistä ikävuottaan, jos hänet rokotetaan rokotusohjelman mukaisesti. Lista on suuntaa antava ja perustuu kansallisen rokotusohjemaan.

Mistä tietää milloin on saanut jäykkäkouristusrokotuksen?

Tietoja voi kysellä terveyskeskuksista, työterveyshuollosta tai yksityisvastaanotoilta. – Rokotustiedot on aikoinaan kirjattu siihen paikkaan, missä rokotus on otettu. Jos aikaa on kulunut jo kymmeniä vuosia, niin tietojen selvittäminen meneekin jo todella hankalaksi, Nina Strömberg myöntää.

Mitä rokotuksia aikuiset tarvitsevat?

Löydä nopeasti:

 • Jäykkäkouristus.
 • Hinkuyskä
 • Meningokokkitaudit.
 • Usein kysyttyä
 • Vyöruusu.
 • Näkyykö rokotukset kannassa?

  Myös jatkossa kaikki rokotustiedot näkyvät yhteenvetotietojen lisäksi käyntikohtaisissa tiedoissa. Omakanta pystyy näyttämään vain ne rokotustiedot, jotka on kirjattu sen jälkeen, kun terveydenhuollon yksikkö on liittynyt Kanta-palveluihin.

  Milloin Jäykkäkouristusrokote pitää uusia?

  Lapset saavat jäykkäkouristusrokotukset neuvolassa ja koulussa. Aikuiset tarvitsevat tehosteen 25-, 45- ja 65-vuotiaana. Tätä vanhemmille tehoste annetaan 10 vuoden välein. Lisäksi suoja on syytä tarkistaa, jos saa likaisen haavan.

  Miksi ottaa Jäykkäkouristusrokote?

  Jäykkäkouristus on vakava tauti

  Tetanus-bakteeri elää maaperässä ja jäykkäkouristuksen voi saada likaisesta haavasta, ruostuneesta naulasta, eläimen puremasta, palovammasta tai muun tapaturman seurauksena. Jäykkäkouristussuoja on syytä olla kaikilla voimassa.

  Mistä jäykkäkouristuksen voi saada?

  Jäykkäkouristusbakteeri elää etenkin mullassa, ja ihminen voi saada tartunnan multaisista haavoista tai likaisista esineistä. Itse tautia eivät aiheuta bakteerit vaan näiden muodostamat myrkyt, jotka kulkeutuvat veren mukana hermostoon ja aiheuttavat lihaskouristuksia.

  See also:  Miten Kuolleeseen Mereen Saataisiin Lisää Vettä?

  Mitä Punkkirokote maksaa?

  Kolmen pistokerran kattavan rokotussarjan hinta liikkuu 147–206 euron välillä. Yhden TBE-rokotekerran hinta aikuisille liikkuu 49 euron ja 66,50 euron välillä. Vertailussa olivat mukana punkkirokotuksia myyvät Mehiläinen, Saaristolääkärit ja Terveystalo.

  Mitä rokotteita vauvalle annetaan?

  Rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ja niiden antamisen aikataulu

 • 2kk. Rotavirus (annos 1/3)
 • 3kk. Rotavirus (annos 2/3)
 • 5kk. Rotavirus (annos 3/3)
 • 12kk. Pneumokokki (annos 3/3)
 • 1,5v. Vesirokko.
 • 4v. Nelosrokote (Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio)
 • 6v. MPRV (Tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko, vesirokko)
 • Mikä on Tuhkarokko?

  Tuhkarokko eli morbilli eli rubeola on tuhkarokkoviruksen aiheuttama tartuntatauti, jonka voi saada elinaikanaan vain kerran. Tuhkarokko tarttuu herkästi ilmateitse, minkä vuoksi yhden sairastuneen altistamien määrä voi olla hyvin suuri. Tuhkarokko on sitä vakavampi sairaus, mitä vanhempi potilas on.

  Voiko hinkuyskä uusiutua?

  Toisinaan yskänpuuskat voivat alkuvaiheessa olla niin lieviä, että hinkuyskän mahdollisuus jää huomaamatta. Oireiston jatkuessa ja pahetessa lääkärin puoleen on kuitenkin syytä kääntyä uudestaan. Hinkuyskän aiheuttajabakteeri voidaan nykyisin diagnosoida luotettavasti lapsen nenänielun eritteestä.

  Mistä näen Jäykkäkouristusrokote voimassa?

  Löydät rokotustietosi Omakannan Terveystiedot-sivulla alasvetovalikosta Rokotukset kohdasta Hae käynnit.

  Miten usein tetanus?

  Ennen vuotta 1997 syntyneille rokote on annettu jo 11–13-vuotiaina kouluterveydenhuollossa. Rokotteen uusiminen on maksutonta. Aikuiset tarvitsevat tehosteen 25-, 45- ja 65-vuotiaana. Tätä vanhemmille tehoste annetaan 10 vuoden välein.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.