Mitä Ajoneuvoja Saa Ajaa T Kortilla?

T -ajokorttiluokkaan kuuluu ajo-oikeus: T-luokan ajokortilla saat ajaa traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h. T1a- ja T1b-luokan, T2a ja T2b-luokan sekä T3a-luokan ajoneuvot Poikkeuksena ovat T3b-luokan ajoneuvot, joiden ajamiseen tarvitsee 1.7.2018 alkaen AM/121-luokan ajo-oikeuden.

Miten A1 kortilla saa ajaa ajoneuvoa?

Niin eli A1 kortilla saa ajaa mopoa, traktoria, m-kelkkaa. Nuo liikenne traktorit on ihan oma lajinsa joita on vähän liiketeessä. ‘A1-, A- tai B-luokan ajoneuvon ajo-oikeuden haltija saa kuljettaa myös AM- ja T-luokan ajoneuvoa.

Miten saa ajaa traktoria tienpäällä?

Moottorikelkat kuuluvat T-luokaan, joten kevarikortilla saa ajaa moottorikelkkaa,sekä myös traktoria. A1 eli kevari kortilla SAA ajaa traktoria, mutta ei tien päällä ja saa ajaa myös kelkkaa (varmistettu netistä ja autokoululta) Saa ajaa traktoria tienpäällä, jos se on rekisteröity maatalouskoneeksi. ‘A1-, A- tai B-luokan ajoneuvon ajo-oikeuden

Mikä on B-luokan ajokortti?

Esimerkkejä B-, B96- ja BE-luokan ajoneuvoyhdistelmistä 1 B-luokan ajokortti. B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä maksimissaan 750 kg painava perävaunu. Tällöin yhdistelmän 2 B96-luokan ajokortti. B-luokan ajo-oikeuden haltija saa kuljettaa myös sellaista ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan 3 BE-luokan ajokortti. Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja More

Miten uudistaa ajokorttisi ajallaan?

8.2020 asti – jos pystyt, uudista ajokorttisi kuitenkin ajallaan. Ajokortin uudistamiseen liittyvät helpotukset jatkuvat. Ajokortin voimassaolo jatkuu automaattisesti 7 kuukaudella, jos kortin voimassaolo päättyy 1.2.–31.8.2020 välisenä aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.