Mitä Kannattaa Kertoa Itsestään Työhaastattelussa?

Jokainen työhaastattelussa käynyt on varmasti saanut heti haastattelun alkuun pyynnön kertoa itsestään vapaasti.

Kerro näistä:

 • Mitä hyödyllisiä taitoja olet opinnoistasi saanut.
 • Esimerkkejä työelämään liittyvistä projektitöistä
 • Projektit ja harrastustoiminta, joista olet kerryttänyt johtamistaitoja.
 • Mitä kertoa esittelyssä?

  Jatka menneisyyteen. Alkupuheenvuoron jälkeen siirry kertomaan menneisyydestäsi – millaista työkokemusta olet saanut aiemmista työpaikoistasi, mihin keskityit opinnoissasi, mitä taitoja olet ylipäätään oppinut työelämässä tähän asti.

  Mikä sai sinut kiinnostumaan tästä tehtävästä?

  Rekrytoijaa ei välttämättä kiinnosta se, että hakemasi työpaikka sijaitsee lähellä kotiasi tai että himoitset työpaikan tarjoamaa mukavaa palkkaa. Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi.

  Miten esitellä itsesi työhaastattelussa?

  Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

  Miksi juuri sinut pitäisi valita kyseiseen tehtävään?

  Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

  Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

  Miksi juuri minä?

  Näytä miksi haluat työn

  Erottaudu kertomalla, mitä ihailet ja miksi haluat työskennellä juuri hakemassasi työpaikassa. Vastaamista helpottaa, jos ensin kirkastat itsellesi, miksi haet työtä, jos palkkaa ja muita etuja ei huomioida. Ole rehellinen itsellesi – ja pystyt olemaan rehellinen myös muille.

  Mitä kertoa itsestään Kesätyöhaastattelussa?

  Keskity itse työhön

  Aloita kertomalla kokemuksistasi ja todistetuista menestyksistäsi. Mainitse vahvuutesi ja taitosi. Päätä kertomalla nykyisestä tilanteestasi. Kerro esimerkiksi, miten haluat edetä urallasi ja miten haluaisit käyttää vahvuuksiasi vielä nykyistä paremmin.

  See also:  Mitä Lääkkeitä Sairaanhoitaja Saa Määrätä?

  Miksi haluan juuri tämän työn?

  Varo liian lyhyttä vastausta, mutta pidä vastauksesi silti ytimekkäänä. Sen sijaan, että lainaat vastauksesi yrityksen kotisivuilta, mieti mitä yhteistä sinulla ja yrityksellä on. Kerro mikä on parasta yrityksessä ja miksi sinä sopisit sen uudeksi työntekijäksi. Sinun ei kannata mielistellä työnantajaa.

  Mitä heikkouksia voi sanoa työhaastattelussa?

  Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

  Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava. Sen sijaan voit kertoa esimerkiksi jännittäväsi esiintymistä tai ettei luova ideointi ole vahvuutesi.

  Miten valmistautua haastatteluun?

  Valmistaudu haastatteluun huolella

  1. Hanki tietoa työnantajasta.
  2. Palauta mieleesi, mitä tehtävää olet hakenut ja mitä ilmoituksessa on sanottu.
  3. Kertaa osaamisesi käymällä läpi ansioluettelosi.
  4. Valmistaudu kertomaan motiivit ja syyt työpaikkojen vaihdoksiin, aukkoihin CV:ssä ja valintoihisi elämässäsi.

  Mitä odotat työnantajalta?

  Nuoret odottavat työltä myös sosiaalisuutta, mukavia työkavereita ja viihtyisää työympäristöä. Esimiehiltä odotetaan luotettavuutta, kuuntelemista, puolueettomuutta, oikeudenmukaisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja avoimuutta.

  Mitä kertoa itsestä hakemuksessa?

  Korjaa: Pidä hakemus yksinkertaisena, selkeänä ja tiiviinä.

  Tässä kaikki, mitä hakemuksessa tarvitsee ilmetä: miksi palkata sinut, miksi haet tätä työpaikkaa ja kuinka aiot menestyä työssä. Kerro nämä asiat tiiviisti, mutta havainnollistavasti ja anna persoonasi näkyä tekstissä ja sanavalinnoissa.

  Mitä vastaat työhaastattelussa?

  Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

  Mikä on vahvuutesi?

  Henkilökohtaiset vahvuudet voivat olla esim. luonteenpiirteitä ja ihmistä kuvailevia ominaisuuksia. Taidot liittyvät siihen, mitä henkilö osaa tehdä esimerkiksi työssä. Henkilökohtaiset vahvuudet ja taidot kehittyvät opinnossa, työssä, harrastuksissa ja vapaa-ajalla.

  See also:  Mitä Venäjän Keisariperheen Ruumiille Tehtiin?

  Mitä lisäarvoa tuot yritykselle?

  MITÄ LISÄARVOA TUOT YRITYKSELLE

  Kun mietit, mieti laajemmin kuin vain nykyistä osaamistasi ja vahvuuksiasi, joista olisi tässä tehtävässä hyötyä. Mieti myös, mihin itse haluat jatkossa panostaa, missä kehittyä ja olisiko tulevalla työnantajalle tarjota tähän mahdollisuuksia.

  Miten toimia Ryhmähaastattelussa?

  Kuinka pärjätä ryhmähaastattelussa? 5 vinkkiä

  1. Pyri erottumaan eduksesi. Tärkein tavoite ryhmähaastattelussa on erottua edukseen muista työtä hakevista.
  2. Kuuntele ja puhu sopivassa suhteessa.
  3. Älä sorru vertailuun äläkä mollaa muita.
  4. Uskalla olla myös eri mieltä
  5. Ole rehellinen ja oma itsesi.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.