Mitä Nukkuma-Asento Kertoo Sinusta?

Nukkumisasento voi kertoa paljon todellisesta persoonallisuudestasi, tottumuksistasi ja suhteestasi. Jos toisaalta nukut monissa eri asennoissa se on merkki siitä, että sinulla on monipuolinen persoonallisuus. Kurkkaa alta mitä kukin nukkuma-asento kertoo sinusta.

Missä asennossa nukut?

Jos nukut kyljelläsi, myös sillä on väliä kummalla kyljellä nukut. Oikealla kyljellä nukkuminen voi pahentaa närästystä, kun taas vasemmalla kyljellä nukkuminen rasittaa sisäelimiä, kuten maksaa, keuhkoha ja vatsaa. Raskaana oleville suositellaan vasemmalla puolella nukkumista.

Mitä nukkuma asento kertoo suhteesta?

Halaaminen nukkuessa kertoo asiantuntijoiden mukaan rakkaudesta, sitoutumisesta ja hellyydestä parisuhteessa. Se viittaa yleensä siihen, että suhde on toimiva ja seksielämä on myöskin hyvää. Asiantuntijat sanovat lisäksi, että pää kumppanin olkaa vasten nukkuminen kertoo suuresta varmuudesta suhteessa.

Mikä asento on paras nukkua?

– Aikuiselle ehdottomasti paras asento nukkua on kylkiasento, kertoo unitutkija Markku Partinen. – Jotkut nukkuvat vasemmalla kyljellä, mutta oikea kylki on se paras. Silloin vatsan sisältö pääsee luonnollista kautta tyhjenemään, koska vatsalaukku kaartuu oikealle.

Miten voi nukkua paremmin?

Hyvään nukkumisasentoon pätevät samat säännöt kuin ergonomiseen työasentoon: ryhti suoraksi, katsesuunta eteenpäin. – Niska-hartiakipuja voi aiheuttaa myös hyvin sykkyräinen uniasento, jossa nukkuja painaa leukaa rintaan ja kääntää ehkä käsiäkin nyrkkiin rintakehän alle.

Mitä nukkuminen on?

Nukkuminen tai uni on heikentyneen tietoisuuden tila, jossa liikkuminen ja reaktiot ulkomaailmaan ovat rajoittuneita ja aistiärsykkeet suurimmaksi osaksi suljettu pois tietoisuudesta. Unessa on kevyempiä ja syvempiä vaiheita, ja joinakin hetkinä nukkuja näkee unia.

Mihin ilmansuuntaan sänky?

Etelä on paras suunta hyvälle unelle. Etelä on selkeästi unisuositusten voittaja, jos haluat nukkua syvää ja rauhallista unta, kun palataan magneettisuusteoriaan. Etelään päin nukkuminen suuntaa energian meihin itseemme, eikä meistä ulos.

See also:  Miksi Uimahallissa Ei Saa Käyttää Shortseja?

Miten nukkua pojan kanssa?

Asiantuntija Chris Brantner kertoi Popsugarille omat vinkkinsä parempiin yöuniin, kun nukkuu yhdessä kumppaninsa kanssa, ja voit lukea ne suomennettuina alta.

  1. Unohda puhelin. Erilaiset laitteet kannattaa pitää pois makuuhuoneesta.
  2. Hanki sopiva patja.
  3. Omat peitot.
  4. Seksi ennen yöunia.
  5. Yhtä aikaa unille.

Miten nukkua Selkäkivussa?

Montaa nukkuma-asentoa voidaan Fischerin mukaan muokata selkäystävällisemmäksi tyynyjen avulla:

  1. kyljellään nukkuva voi esimerkiksi sujauttaa tyynyn polvien väliin,
  2. selällään nukkuva taas alaselän alle,
  3. vatsallaan nukkuvalle hän puolestaan suosittelee tyynyn asettamista lantion alle.

Miksi kannattaa nukkua vasemmalla kyljellä?

Vasemmalla kyljellä nukkuminen mahdollistaa sen, että kuona-aineet poistuvat kehostasi tehokkaasti. Imunesteet kulkevat paremmin vasemmalla kyljellä nukuttaessa, ja samalla suodattavat tehokkaasti vieraita ainesosia kehostasi. Oikealla kyljellä nukkuminen sen sijaan vähentää imunestejärjestelmän tehokkuutta.

Miksi ei saa nukkua oikealla kyljellä?

Vatsalaukkusi sijaitsee vasemmalla puolella mahaa, jonka vuoksi vatsahapot menevät helpommin ruokatorveen jos nukut oikealla kyljellä. Vasemmalla kyljellä nukuttaessa ruoansulatus toimii optimaalisella tavalla.

Onko nukkuma-asennolla väliä?

Nukkuma-asennolla on merkitystä sydämen, keuhkojen ja jopa aivojen toiminnan kannalta. Mutta mikä asento on paras? Vietämme unessa 6–9 tuntia vuorokaudessa, ja siksi nukkuma-asennolla on paljonkin väliä elintoimintojemme kannalta. Normaalisti nukkuva ihminen vaihtaa asentoa useita kertoja yön aikana.

Voiko ilman tyynyä nukkua?

Otsasi ja poskesi pitäisi olla tasoissa. Vatsallaan nukkuminen on niskakivuille pahin asento, ja useimmat asiantuntijat suosittelevat nukkumista kokonaan ilman tyynyä, jos välttämättä haluaa nukkua vatsallaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.