Mitä Peräkärryä Saa Vetää B Kortilla?

Peräkärryn vetämiseen käy edelleen B-kortti. – Jarrutonta, 750-kiloista peräkärryä saa vetää B-kortilla. Jos peräkärry on jarrullinen ja painavampi tai yhdistelmä painaa yli 3500 kiloa, siihen vaaditaan B+-kortti tai e-kortti, joihin vaaditaan tutkinnot erikseen, muistuttaa Petteri Mikola.

Mitä painavampia ei saa vetää B-kortilla?

Sitä painavampia ei saa vetää B-kortilla. Peräkärryn painoraja tulee vastaan yllättävän nopeasti. Vaikka jokaisen autokoulun käyneen pitäisi tietää, mitä omalla ajokortillaan saa ajaa, voi pokkeustilanteissa mennä sormi suuhun ja kysyjä saa montaa mielipidettä asiaan.

Miksi B-kortilla ei saa ajaa yhdistelmää?

se vaan menee että B-kortilla ei saa ajaa yhdistelmää jonka kokonaispaino on yli 3500 kg,siihen tarvitaa BE-kortti. Mutta jos auto olisikin 3510 kiloinen (eli kuorma-autoksi rekisteröity) niin saisin silti vetää alle 750 kiloista kärryä, mutta pakettiautona en saa, koska kokonaispiano menee yli kolmen ja puolen tonnin.

Kuinka paljon kärryä saa vetää?

2) B-luokan kortilla saa vetää myös painavampaa kärryä. Tällöin yhdistelmän suurin sallittu kokonaismassa on 3500 kg, eikä kärryn paino saa ylittää vetoauton omamassaa. ‘Pikkuperäkärryjen kokonaismassahan on yleensä jotain 750kg luokkaa.

Voiko pakettiautolla vetää perässään hevoskuljetuskärryä?

Vaikka jokaisen autokoulun käyneen pitäisi tietää, mitä omalla ajokortillaan saa ajaa, voi pokkeustilanteissa mennä sormi suuhun ja kysyjä saa montaa mielipidettä asiaan. Työmatkalla heräsi keskustelua voiko kuorma-autoksi rekisteröidyllä pakettiautolla vetää perässään hevoskuljetuskärryä, jos ei omista ns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.