Mitä Pikku E Kortilla Saa Vetää?

BE-luokan ajokortti tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Pikku-E. Tällä saa vetää yhdistelmää, jossa on B-luokan vetoauto ja hinattavan ajoneuvon kokonaismassa enintään 3 500 kiloa. BE-luokan kortilla voi siis kuljettajaa suurimmillaan ajoneuvoyhdistelmää, jonka kokonaismassa on 7 000 kiloa.

Mitä voi vetää ilman Pikku-e?

Enintään 750-kiloista kärryä saa vetää B-, C1-, C- tai D-luokan autolla ilman, että ajokortissa on yhtään E-kirjainta – muut kyseisen ajoneuvoluokan ajamisessa vaadittavat kirjaimet pitää tietysti olla.

Mitä ajoneuvoyhdistelmää voit kuljettaa C-luokan ajokortilla?

C

 • Muut kuin D1- tai D-luokkaan kuuluvat ajoneuvot, joiden kokonaismassa ylittää 3 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.
 • Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on tähän luokkaan kuuluva vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.
 • Mitä saa kuljettaa Abe kortilla?

  Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin nettisivuilta löytyy edelleen määritelmä: ”BE-luokan ajokortilla saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmiä, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg”.

  Saako Jarrullista kärryä vetää B-kortilla?

  B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä painavampikin (jarrullinen) perävaunu kuin 750 kg. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 kg.

  Millä autolla saa vetää 3500kg?

  jarrullinen perävaunu: suurin sallittu vetomassa on sama, kuin vetoauton kokonaismassa, kuitenkin enintään 3500kg. Jo vetoauto on maastohenkilö- tai pakettiauto, voi perävaunun massa olla 1,5 x vetoauton kokonaismassa, kuitenkin enintään 3500kg.

  Minkä painoista peräkärryä saa vetää?

  ajoneuvoon voidaan kytkeä perävaunu, jonka luokittelumassa on enintään 750 kg (O1-luokka). ajoneuvoon voidaan kytkeä myös perävaunu, jonka luokittelumassa on yli 750 kg (O2-luokka). Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi kuitenkin olla korkeintaan 3 500 kg.

  Mitä asioita pitää olla kunnossa jotta pääsee osallistumaan Teoriakokeeseen?

  Mitä mukaan teoriakokeeseen?

 • Kuvallinen henkilöllisyystodistus.
 • Teoriaopetuksen osalta täytetty opetus- ja tutkintotodistus, Traficom E100.
 • Todistus Ensimmäisen ajokortin suorittajan (EAS) koulutuksesta.
 • Virallisen huoltajasi suostumus.
 • Ikäpoikkeuslupa tai oppilaitoksesta saatava hyväksymisasiakirja.
 • See also:  Mitä Asioita On Otettava Huomioon Jos Ottaa Pankista Lainaa?

  Mitä asioita pitää olla kunnossa jotta pääsee Teoriakokeeseen?

  Jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia pohjalla, niin sinun tulee suorittaa EAS-koulutus ennen teoriakoetta. B-kortin suorittajan tulee suorittaa riskientunnistamiskoulutus ennen ajokokeeseen pääsyä, koulutus suoritetaan verkkotunteina (4h), sekä ajotunnit (4 h).

  Saako C kortilla ajaa rekan nuppia?

  C-ajokortti eli kuorma-autokortti ei enää oikeuta siirtämään tilapäisesti bussia tai E-luokan yhdistelmää. Esimerkiksi kuorma-autolla ei voi vetää perävaunua, jonka kokonaismassa on yli 750 kiloa. Muutos tuli voimaan 10.

  Saako A kortilla ajaa Kevytmoottoripyörää?

  B-kortilla ei saa ajaa A-luokan ajonevoja, ei edes kevytmoottoripyörää.

  Miten suorittaa Pikku-e?

  Miten pikku-e hankitaan? Pikku-e eli BE-luokan ajo-oikeus hankitaan niin että ensin haetaan ajokorttilupa Ajovarman toimipisteestä. Sen jälkeen itsenäistä harjoittelua teoriakokeeseen. Sen jälkeen kun teoriakokeeseen on harjoiteltu riittävästi, mennään suorittamaan teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä.

  Saako C kortilla ajaa Pikku-e?

  3000-7500 kiloa panavat autot vaativat kevyen C-kortin ja yli 7500 kg. ovat sitten ison C-kortin autoja. Mikäli vedettävän kärryn paino ylittää 750 kg. tarvitaan pikku-E.

  Millä kortilla saa vetää Jarrullista peräkärryä?

  B-kortilla voi vetää jarrullista peräkärryä noin 1 500-2 000 kiloon saakka, mutta silloin auton ja vedettävän kuorman kokonaismassa ei saa ylittää 3 500 kiloa. B96-ajokortin omaavalla tämä kokonaismassa saa olla enimmillään 4 250 kiloa.

  Milloin Jarrullinen peräkärry?

  Jarrullinen peräkärry on katsastettava joka toinen vuosi

  Suomessa jarrulliset peräkärryt tulee katsastaa kahden vuoden välein.

  Miten jarrullinen traileri toimii?

  Jarrullisen perävaunun aisan sisällä on vipumekanismi, jonka mekaaninen liike välittyy perävaunun akseleiden jarruille vipujen tai vaijereiden välittämänä. Kun vetävän yksikön ajonopeus laskee nopeasti, jarruttamisen myötä, perävaunun nopeus vapaasti rullaavana on suurempi kuin hidastuvan vetäjän nopeus.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.