Mitä Saa Kuljettaa B Ajokortilla?

B-luokan ajokortilla saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmää tietyin reunaehdoin. B-luokan ajokortilla ajettavan ajoneuvon kokonaismassa saa olla enintään 3 500 kiloa ja tällaisen vetoauton perään saa kytkeä kokonaismassaltaan enintään 750 kiloisen hinattavan ajoneuvon.
B

 • Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.
 • Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg.
 • Mikä on B-luokan ajokortti?

  Esimerkkejä B-, B96- ja BE-luokan ajoneuvoyhdistelmistä 1 B-luokan ajokortti. B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä maksimissaan 750 kg painava perävaunu. Tällöin yhdistelmän 2 B96-luokan ajokortti. B-luokan ajo-oikeuden haltija saa kuljettaa myös sellaista ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan 3 BE-luokan ajokortti. Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja More

  Kuinka paljon B-kortilla saa ajaa?

  b-kortilla saa ajaa autoja (matkailu-, henkilö- ja pakettiautoja) joka saa painaa enintään 3500 kg ja enintään paikat kuskin lisäks 8 hengelle eli 9 hengelle rekisteröity.

  Milloin ajoitetaan ajokorttiluokat?

  Ajokorttiluokat 1.7.2018 alkaen 1 AM-luokka (Am120/121). Ajo-oikeuden saava on täyttänyt 15 vuotta. 2 A1-luokka. Moottoripyörät, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3, enimmäisteho 11 kW, teho/painosuhde enintään 3 A2-luokka. Moottoripyörät, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu More

  Miten B-kortti antaa luvan ajaa ajoneuvoja?

  B-kortti antaa myös luvan ajaa MT-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja (mopo,traktori,moottorikelkka). Virittämisestä tiedän, että on tullut sakkoja, kun auton nopeus oli 350km/h, eikä sitä ollut muutoskatsastettu.

  Saako B ajokortilla ajaa moottoripyörää?

  Esko vastaa: Jos skootteri on rekisteröity moottoripyöräksi, B-kortilla ei sitä saa kuljettaa vaan vaaditaan vähintään A1-luokan ajokortti, mikäli skootterin sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja teho 11 KW. Isompaan moottoripyörään tarvitaan A-luokan kortti.

  Saako mönkijällä ajaa B-kortilla?

  B-luokan kortilla saa ajaa ns. liikennemönkijää. A-luokan korttivaatimukset koskevat vain moottoripyöriä.

  See also:  22 Wmr Mitä Saa Metsästää?

  Saako B ajokortilla ajaa mopoautoa?

  – Henkilöauto- eli B-korttia suorittavat saattavat kysyä, saavatko he ajaa mopoa tai mopoautoa, jos heillä ei ole näiden ajamiseen oikeuttavaa korttia. Kyllä saavat.

  Saako pakua ajaa B ajokortilla?

  Henkilö- tai pakettiauton kuljettamiseen tarvitaan B-luokan ajokortti. Sillä voi kuljettaa ajoneuvoa, jonka massa on enintään 3500 kg, ja johon on kytketty maksimissaan 750 kg painava perävaunu. Painavampaa perävaunua voi käyttää, jos yhdistelmän kokonaismassa on enintään 3500 kg.

  Millä kortilla saa ajaa moottoripyörää?

  Moottoripyörän ajamiseen tarvitset A1-, A2- tai A-luokan ajo-oikeuden moottoripyörän koosta riippuen. A1-luokka oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyörää, A2-luokka keskikokoisia moottoripyöriä ja A-luokka myös kaikkein isoimpia moottoripyöriä. A1-luokan ikäraja on 16 vuotta ja A2-luokan ikäraja 18 vuotta.

  Saako B-kortilla ajaa Mautoa?

  Varsinainen mopoauton ajokorttiluokka on AM 121. Myös M-, LT-, A1-, A2-, A-, B- jne. ajokortit kelpaavat mopoauton kuljettamiseen. Mopoautoa ei saa ajaa T- tai AM 120-ajokorteilla.

  Millä kortilla ajetaan Koppimönkijää?

  Osaan traktorimönkijöistä vaaditaan mopoautokortti, mutta osaa malleista pääsee ajamaan suorittamalla traktorikortin teoriakokeen.

  Pitääkö mönkijät katsastaa?

  Tieliikennekäyttöön tarkoitettu mönkijä ja mopoauto, joka on yksityiskäytössä, tulee katsastaa ensimmäisen kerran kolmen vuoden kuluttua käyttöönotosta käyttöönottopäivämäärään mennessä. Seuraava vuosi eli neljäs vuosi on vapaa vuosi. Katsastus on suoritettava tämän jälkeen vuosittain.

  Saako mönkijällä ajaa ilman kypärää?

  Mönkijän kuljettajan ja matkustajan on käytettävä asianmukaista suojakypärää. Suojakypärän käyttö koskee myös traktorimönkijän kuljettajaa ja matkustajaa.

  Millä kortilla saa ajaa Amicaa?

  Saako mopokortilla ajaa amicaa? Kyseessä on kolmipyöräinen ajoneuvo ja se on todennäköisesti rekisteröity mopoksi. Kannattaa kuitenkin varmistaa ajoneuvon rekisteröintitodistuksesta, mikä ajoneuvo on kyseessä. Jos se on rekisteröity mopoksi, voi sitä siis ajaa mopokortilla.

  Millä kortilla saa ajaa mopoautoa?

  Mopoauton ajamista varten tarvitset AM-luokan ajokortin erityisehdolla 121. Saat ajaa mopoautoa myös B-luokan eli henkilöauton ajokortilla.

  See also:  Miten Maanjäristykset Ja Hyökyaallot Liittyvät Toisiinsa?

  Saako B-kortilla ajaa mopoa 2021?

  Kyllä saa. Voimassa olevan ajokorttilain (386/2011) 7 § kertoo seuraavaa: ”Kaikki luokat T-luokkaa lukuun ottamatta sisältävät kuitenkin AM-luokan ajo-oikeuden sekä A1-, A2-, A- ja B- luokka T-luokan ajo-oikeuden.”

  Tarvitseeko pakettiautoon kortin?

  Ajokorttilain mukaan B-luokan ajo-oikeudella voi kuljettaa ajoneuvoa, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg.

  Saako B-kortilla ajaa pakettiautoa ja peräkärryä?

  Peräkärryä voi vetää B-luokan (vetoauto: henkilö- tai pakettiauto, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg) ajokortilla tietyin painorajoituksin: ajoneuvoon voidaan kytkeä perävaunu, jonka luokittelumassa on enintään 750 kg (O1-luokka).

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.