Mitä Saa Ottaa Yo Kirjoituksiin?

Ota kokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus (esim. passi, ajokortti), tietokone virtajohtoineen, kuulokkeet ja kynä. Jos sinulla ei ole henkilöllisyystodistusta, tarkista koululta, onko koululla muita ohjeita henkilöllisyyden tarkistamiseen koetilanteessa. Voit myös ottaa mukaan eväitä halutessasi.

Miten pakata yö eväät?

Eväät olisi hyvä pakata esimerkiksi läpinäkyvään astiaan tai muovipussiin ja juoma laittaa läpinäkyvään muovipulloon. Ylioppilaskirjoituksiin ei saa ottaa mukaan alkoholia tai muita päihteitä. Hyviä eväitä ovat esimerkiksi hedelmät, pähkinät, voileivät ja vaikkapa pienet herkut, esimerkiksi suklaapatukat.

Voiko jättää menemättä yö kokeeseen?

– Jos kokelaalla on pakollinen koe suorittamatta, ja hän jättää saapumatta kokeeseen, johon on ilmoittautunut, koe katsotaan keskeytyneeksi ja hylätyksi. Hän voi tulla uusimaan hylätyn kokeen seuraavan kolmen tutkintokerran aikana yhteensä kolme kertaa.

Saako yö kokeeseen viedä lääkkeitä?

Voit ottaa kokeeseen myös tarvitsemasi lääkkeet:

Lääkkeet tuodaan alkuperäisessä pakkauksessa, ja ne näytetään ennen saliin menoa valvovalle opettajalle. Reseptilääkkeiden tapauksessa näytetään valvojalle joko resepti tai apteekin tarra tunnistetietoineen.

Saako yö kokeen aikana käydä vessassa?

Käy vessassa, vaikka ei olisi hätä

Joissakin kouluissa on käytössä myös jumppa- ja venytysohjeita sekä välineitä vessajonossa. Eli vessaan kannattaa lähteä, oli hätä tai ei. Valvojalta voi myös pyytää lupaa kävellä käytävällä hetken.

Saako yö kokeessa olla korvatulpat?

Sitrushedelmät esim. appelsiinit, mandariinit ja voimakkaat hajusteet ovat kiellettyjä. Korvatulpat ovat hyvä hätävara, mikäli pelkäät keskittymiskykysi häiriytyvän koetilanteessa.

Saako yö kokeessa olla kello?

Nykyisten älykellojen kehityksen vuoksi on mahdoton erottaa nopeasti tavallista ja älykelloa toisitaan. Siksi yo-kokeessa kaikki kokelaiden kellot ovat kiellettyjä. Myöskään älysormuksia yms. laitteita ei saa koetilaan tuoda.

Millä arvosanalla pääsee yo läpi?

Arvosanat ja pisterajat

Kirjainlyhenne Arvosana Kompensaatiopisteet
E Eximia cum laude approbatur 6
M Magna cum laude approbatur 5
C Cum laude approbatur 4
B Lubenter approbatur 3
See also:  Miksi Mig-Hitsauksessa Käytetään Suojakaasua?

Mitä jos ei saavu kirjoituksiin?

Jos ei saavu kokeeseen, eikä hae ilmoittautumisen mitätöintiä, koe katsotaan hylätyksi suoritukseksi. 2. Kokeeseen voi osallistua sairaana. Sen jälkeen toimitetaan koulun kautta lääkärintodistus ylioppilastutkintolautakuntaan ja sairauden vuoksi voi saada hyvitystä arvioinnissa.

Mitä tapahtuu jos ei mene yo kokeeseen?

Keskeytettyä koetta ei kompensoida ja se lasketaan kokelaalle kokeen suorituskerraksi. Jos kokelas ei saavu äidinkielen lukutaidon tai kirjoitustaidon kokeeseen tai ei jätä kummassakin kokeessa suoritusta arvosteltavaksi, koe katsotaan keskeytyneeksi ja hylätyksi.

Mitä pitää kirjoittaa yö kirjoituksissa?

Ylioppilastutkintoon kuuluu pakollisena aineena äidinkieli. Lisäksi kokelaan tulee valita kolme pakollista ainetta: toinen kotimainen kieli, yksi vieras kieli, yksi reaaliaine ja matematiikka. Vähintään yhden näistä tulee olla pitkä oppimäärän kirjoitusaine (eli pitkä matematiikka tai pitkä kieli).

Mihin aikaan kirjoitukset alkavat?

Kirjalliset kokeet alkavat kaikissa lukioissa klo 9.00. Lukiot antavat tarkemmat ohjeet siitä, mihin aikaan kokelaiden tulee viimeistään olla paikalla kutakin koetta varten.

Milloin Yo-kokeet pitää maksaa?

Maksuttomuus koskee ensimmäisenä niitä opiskelijoita, jotka siirtyvät lukioon suoraan perusopetuksesta syksyllä 2021. Maksuttomuus laajenee tämän jälkeen vuosiluokka kerrallaan. Jatkossa kokelaat voi ilmoittautua maksuttomasti viiteen ensimmäiseen kokeeseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.