Mitä Tehdä Jos Raskaustesti On Positiivinen?

Ota yhteyttä lähimpään äitiysneuvolaan Soita lähimpään neuvolaasi mieluiten samana päivänä kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Vaikka kiirettä ensimmäiselle käynnille ei yleensä ole, on hyvä sopia sen ajankohdasta: yleensä ensimmäinen äitiysneuvolakäynti sijoittuu raskausviikoille 8. –10.

Mikä on raskaustestin positiivinen tulos?

Raskaustestin positiivinen tulos – vaikka heikkokin viiva – tarkoittaa, että olet lähes varmasti raskaana. Väärät positiiviset tulokset ovat erittäin harvinaisia ja niitä ilmenee vain, jos olet äskettäin ollut raskaana, käytät hCG-hormonia sisältäviä hedelmällisyyslääkkeitä tai sinulla on harvinainen sairaus, jonka vuoksi kehossasi on hCG:tä.

Miksi et juo liikaa vettä ennen raskaustestin tekemistä?

Samasta syystä on tärkeää, että et juo liikaa vettä ennen kotikäyttöisen raskaustestin tekemistä, sillä myös se voi laimentaa virtsan hCG-pitoisuuksia.

Mikä on negatiivinen raskaustestitulos?

Raskaustestien toiminta perustuu hCG-hormonin havaitsemiseen, jota on kehossa tavallisesti vain, jos olet raskaana. HCG-pitoisuudet lisääntyvät ajan myötä, jos olet raskaana. Negatiivinen raskaustestitulos tarkoittaa, että testi ei ole havainnut virtsassasi hCG-hormonia.

Mitä tapahtuu positiivisen raskaustestin jälkeen?

Heti positiivisen raskaustestin tehtyäsi voit soittaa neuvolaan ja varata ensimmäisen neuvola-ajan, vaikka raskaus tuntuisi epätodelliselta ja keskenmeno saattaa pelottaa. Usein raskaustesti tehdään heti kuukautisten poisjäätyä, eli raskausviikolla 4, tai viikon päästä siitä.

Mitä tehdä jos tekee positiivisen raskaustestin?

Sinun ei tarvitse tehdä toista testiä, jos saat positiivisen tuloksen, mutta monet haluavat varmistaa tuloksen tekemällä vielä toisen testin. Jos saat positiivisen tuloksen, varaa aikaa lääkärille tai äitiysneuvolaan.

Mistä saa ostettua Raskaustestejä?

Raskaustestin voi ostaa kaupasta tai apteekista

Raskaustestien hinta vaihtelee kymmenen euron molemmin puolin merkistä riippuen. Kotitestien lisäksi raskaustestiin voi hakeutua terveysasemalle. Myös kouluterveydenhoitajalta voi pyytää apua siihen. Raskaustesti tehdään kotioloissa virtsanäytteestä.

See also:  Miten Pihkan Saa Pois Vaatteista?

Milloin pitää soittaa Äitiysneuvolaan ensimmäistä kertaa?

Kun raskaustesti näyttää positiivista, on aika ottaa heti yhteyttä neuvolaan. Ensimmäinen käynti on yleensä vasta raskausviikoilla 8–10, mutta aika on hyvä varata muutaman päivän sisällä positiivisen raskaustestin tekemisestä.

Mitä ensimmäisellä neuvola käynnillä tehdään?

Ensikäynnillä selvitetään äidin yleinen terveydentila, aiempien raskauksien ja synnytysten kulku sekä yleiset elintavat. Raskauden alussa tutkitaan pieni verenkuva, kardiolipiini sekä B-hepatiitti ja HIV-vasta-aineet. Ensimmäisellä neuvolakäynnillä tutkitaan myös veriryhmä ja veriryhmävasta-aineet.

Onko haalea viiva plussa?

Joskus on helppo sanoa, onko raskaustestin tulos positiivinen vai ei, mutta joskus tämä toinen viiva voi olla hyvin heikko. Jos näet positiivista tulosta merkitsevän viivan, vaikka vain heikonkin, yksinkertainen vastaus on: kyllä, olet melko varmasti raskaana.

Mitä teen kun saan tietää olevani raskaana?

Raskausajan muistilista

  1. Varaa ensimmäinen aika neuvolaan heti kun raskaustesti on positiivinen. Katso neuvolan ajanvarausohjeet tästä linkistä.
  2. Muista mainita aikaa varatessasi mahdollisista perussairauksista ja lääkityksistä.
  3. Mikäli raskaus ei ole toivottu, ota yhteys omalle terveysasemalle.

Onko raskaustesti pakko tehdä aamulla?

Virtsanäytteen ottaminen aamulla on suositeltavaa, mutta ei pakollista, HCG:n määrä virtsassa on suurin aamulla. Runsas juominen ei ole suositeltavaa ennen testin tekemistä, sillä se laimentaa virtsaa, tämä voi myös johtaa väärään negatiiviseen tulokseen. Kun testi on otettu tulee odottaa muutama minuutti.

Mistä tietää että raskaus etenee normaalisti?

Normaaliin raskauteen liittyy monenlaisia tuntemuksia ja oireita, jotka eivät aina ole mukavia. Erityisesti alkuraskaudesta esiintyy raskauspahoinvointia ja väsymystä. Ruoansulatusvaivat, kuten närästys ja ummetus, ovat tavallisia. Peräpukamat tai suonikohjut voivat pahentua ja oireilla raskauden aikana.

Milloin voi aikaisintaan tehdä raskaustestin?

Minä päivänä raskaustesti voi aikaisintaan näyttää luotettavan tuloksen? Nykyiset testit voivat paljastaa raskauden jo pari päivää aikaisemmin kuin kuukautisten pitäisi alkaa. Herkimmillä testeillä voidaan saada luotettava tulos 10 päivän kuluttua hedelmöittymisestä.

See also:  Mitä Ruokia Raskausaikana Tulee Välttää?

Missä vaiheessa raskaus alkaa näkyä?

Raskausvatsan näkyminen riippuu monesta seikasta: siihen vaikuttaa esimerkiksi kohdun muoto, onko kyseessä ensimmäinen vai seuraava raskaus ja tietenkin se, onko kohdussa yksi vai useampi sikiö. Kohtu nousee häpyliitoksen yläpuolelle 12. raskausviikon jälkeen.

Milloin tehdä raskaustesti keskenmenon jälkeen?

Kuukauden kuluttua keskenmenon kokenutta kehotetaan tekemään raskaustesti ja jos se on negatiivinen, katsotaan että keskenmeno on hoitunut.

Kauanko Neuvolakäynti kestää?

Ensikontaktin yhteydessä varataan terveydenhoitajan kanssa aika ensimmäiselle neuvolakäynnille raskausviikoille 8-10. Ensimmäiselle käynnille pyritään useimmissa neuvoloissa varaamaan 1,5 tuntia aikaa, jotta kaikki tarvittavat asiat läpi ehditään käydä läpi.

Milloin kannattaa mennä varhaisultraan?

Mitä varhaisultraäänitutkimuksella varmistetaan? Ultraääni voidaan tehdä jo viikoilla 5–12 (viikot lasketaan eteenpäin kuukautisvuodon alusta). Sikiön sydämen syke on havaittavissa useimmiten jo raskausviikolla kuusi, mutta viimeistään raskausviikolla 7–8. Tutkimus tehdään yleisemmin sisätutkimuksena, emättimen kautta.

Milloin varata aika Äitiysneuvolaan?

Ensimmäinen neuvolakäynti ajoittuu raskausviikolle 8-10, ajan voi varata heti positiivisen raskaustestin jälkeen. Terveydenhoitajan vastaanotolla käydään noin 10 kertaa raskauden aikana, käyntien määrä saattaa vaihdella yksilöllisten tarpeiden mukaan. Neuvolalääkärin vastaanotolla käydään raskaudenaikana kaksi kertaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.