Mitä Tehdä Marja-Aroniasta?

6 tapaa käyttää marja-aroniaa – Poimi talteen herkulliset supermarjat

  1. Erilaiset hillot. – Omena-aroniahillo.
  2. Erilaiset smoothiet.
  3. Kuivatut aroniat menevät naposteluherkkuina.
  4. Keitä marjoista kiisseli tai vispipuuro.
  5. Puurojen tai rahkan sekaan sellaiseen tai pakastettuna.
  6. Marjoista voi keittää mehua tai viiniä.

Mitkä ovat parhaat Marja-aroniareseptit?

Parhaat marja-aroniareseptit 1 Marja-aronian marjat ovat mustia ja kiiltäviä. Yhdestä pensaasta voi tulla jopa 8–10 kiloa marjoja. Koristearonian marjat ovat pienempiä eivätkä yhtä meheviä, mutta syötäviä. 2 Pakastaminen tai pieni yöpakkanen puraisee marjoista karvauden. 3 Yhdistä hieman laimean makuisen aronian joukkoon jotain hapokasta. Kokeile omenia, luumuja tai punaviinimarjoja. More items

Milloin marja-aronia käytetään koristearonialla?

Molempia aronialajeja käytetään koriste- ja aitakasvina pihoissa. Marja-aronian lehdet ja marjat ovat isommat kuin koristearonialla. Myös koristearonian marjoja voi hyödyntää leivontaan ja säilöntään marja-aronian marjojen tapaan.

Mitkä ovat Aronian ravintoaineet?

Aronian ravintoaineet parantavat ihon kuntoa, ja haavojen (ihottumien) parantumista. Aronia puhdistaa elimistöä ympäristömyrkyistä ja suojelee UV-säteilyltä. (Polyfenolit ja entsyymit edistävät myrkkyjen poistumista). Aronian käyttö kannattaa painottaa aamuun ja aamupäivään.

Milloin keitin aroniamarjoja?

Keitin aroniamarjat 10 l kattilassa vedessä n. 10 min, kunnes marjat halkesivat. Kaadoin käymisastiaan. Vettä lisäsin ad n. 25 litraa ja laitoin Presto-käymisaineet ohjen mukaan. Poistin marjat, kun pysäytin käymisen ja lapposin viinin. Nyt viini on hyvää.

Miten säilöä marja-aronia?

Pensasaidan kätköissä on mehevä terveyspommi, marja-aronia. Vitamiini- ja flavonoidipitoisia marjoja voi kuivata, pakastaa, hillota ja mehustaa.

Mitä voi tehdä Aroniasta?

Aronia on terve ja helppohoitoinen pensas. Aronian marjat kannattaa pakastaa sellaisenaan ja surauttaa talvella smoothien joukkoon. Suutuntuma pelkältään syötynä on karvas. Soseena, mehuna ja hillona aronia sopii erinomaisesti esimerkiksi omenan, puolukan ja herukoiden seuraan, sillä se kaipaa happamampaa makuparia.

See also:  Miksi Virolla On Suomen Kansallislaulu?

Onko kaikki aroniat syötäviä?

Aroniaa valmistettaessa kannattaa ottaa huomioon sen omalaatuinenmaku, ja käyttää marjaa aluksi maltillisesti. Yleisin syötävä aronia lajike on mustamarja-aronia, mutta myös puna-aroniaa kasvatetaan yleisesti. Molempien lajikkeiden marjat ovat syötäviä ja käyttöominaisuuksiltaan samanlaisia.

Miten marja-aronia kuivataan?

Pese ja puhdista marjat hyvin sekä kuivaa ne pyyhkeen sisällä. Aseta kiertoilmauunin lämmöksi maksimissaan 50 astetta (aluksi on hyvä käyttää vielä alhaisempaa lämpötilaa). Laita marjat ohuena kerroksena leivinpaperilla suojatun uuniritilän päälle (voit laittaa 2 ritilää samanaikaisesti).

Mistä erottaa koristearonian ja marja-aronian?

Koristearonian lehdet ovat marja-aronian lehtiä pienemmät ja sirommat. Myös koristearonian marjat ovat hyötykäyttöön tarkoitetun sukulaisensa marjoja pienempiä ja mauttomampia, mutta koristearonian marjojakin voi syödä ja hyödyntää esimerkiksi hilloihin, hyytelöihin ja mehuihin.

Voiko koriste Aroniaa syödä?

Marja- ja koristearonian ero

Molempien marjat ovat syötäviä, joskin koristearonian marjat ovat hieman pienempiä eivätkä yhtä hyviä. Marja-aronioissa on runsaasti fenoliyhdisteitä, minkä vuoksi ne maistuvat tuoreina kitkeriltä, mutta pakastaminen tai pieni yöpakkanen puraisee karvauden.

Mikä on Suomen terveellisin marja?

Sikke Sumari: Marja-aroniaa pakkasessa

– Marja-aronia on terveellisin. Sen jälkeen tulee tyrni, mutta itse syön eniten mustikkaa, sanoo ravintoloitsija ja keittokirjailija Sikke Sumari. Sumari sanoo, että suomalaiset marjat ovat suomalaisille huomattavasti etelän hedelmiä tärkeämpiä ravinnon lähteitä.

Miten kuivata marjoja?

Marjoja voi kuivattaa uunissa, mutta tasaisemman lopputuloksen saa, kun ne kuivattaa kasvikuivurissa. Jotta marjojen väri pysyy kauniina ja mehu ei kuivatettaessa pursu ulos, on suositeltava kuivauslämpötila mielellään 50 astetta tai alle. Aluksi on hyvä käyttää alhaisempaa lämpöä.

Milloin aronia poimitaan?

Mustanpuhuvat ja todella mehevät marjat kypsyvät keruukuntoon syyskuussa eikä pakkasen hyytävä suudelma tee niille hallaa, vaan vain parantaa makua. Moni karsastaa aronian marjoja ja pitää niitä jopa myrkyllisinä. Sitä ne eivät suinkaan ole.

See also:  Mitä Tarkoittaa Keltainen Vilkkuvalo Ajoneuvon Katolla?

Milloin aronia on kypsä?

Aronian marjat kypsyvät syyskuun puolivälissä tai sen jälkeen. Ne voi kerätä terttuineen tai yksitellen. Täysikasvuisesta marja-aroniapensaasta voi saada satoa 7–8 kg.

Mitä vitamiineja on marja Aroniassa?

Marja-aronia on todellinen vitamiinipommi, sillä se sisältää beetakaroteenia, B1-, B2-, B6-vitamiineja, C-, E- ja K-vitamiinia, antosyanideja, polyfenoleja, kvinik-happoa, booria, jodia, kuparia, mangaania, magnesiumia, molybdeeniä ja rautaa.

Onko aronia marja myrkyllinen?

Harva kuitenkin tietää, että Marja-Aronia päihittää ne ravintoarvoltaan mennen tullen. Moni uskoo, että Marja-Aronia on hyödytön tai jopa myrkyllinen. Todellisuudessa se on kuitenkin yksi terveellisimmistä raaka-aineista, joita voit löytää. Jopa omalta takapihaltasi.

Kauanko kuivattu ruoka säilyy?

Kuivatun ruoan säilyvyys

Olen säilyttänyt kuivattua ruokaa vaelluksillani ja matkoillani kuusikin viikkoa, ja viimeinen ruoka-annos on maistunut ihan yhtä hyvälle kuin ensimmäinenkin. Juureksista ja vihanneksista katoaa hieman makua ja väriä vuodessa. Liha ei säily yhtä pitkään.

Paljonko aroniaa päivässä?

Suositus on puoli mehulasillista aroniaa päivässä.

Mitä hedelmiä voi kuivata?

Banaanit, mansikat, omenat, persikat, kiivit, mangot, viikunat ja luumut. Voit kuivata kaikki nämä hedelmät kotona tehdäksesi herkullisia ja ravitsevia välipaloja. Oletko valmis kokeilemaan? Hedelmien kuivattamisella kotona on monia etuja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.