Miten Päästä Eroon Pienistä Kärpäsistä?

Laita pieneen astiaan puolet vettä ja puolet omenaviinietikkaa, sekä hieman tiskiainetta. Makealta tuoksuva omenaviinietikka houkuttelee kärpäsiä paikalle, jonka jälkeen veden pintajännityksen rikkova tiskiaine saa ne uppoamaan veteen. Halpaa ja tehokasta!

Miten saan pienet kärpäset pois?

Erilaisia kärpäsansoja voi tehdä itse. Yksi vaihtoehto on laittaa pienen purkin tai lasin pohjalle jotain makeaa (esim. hunajaa, mehua, limsaa, ketsuppia), joka houkuttelee kärpäsiä ja ne hukkuvat siihen. Pintajännityksen voi rikkoa astianpesuaineella ja tarvittaessa purkin voi peittää kelmulla, jossa on reikiä.

Mitä myrkkyä Banaanikärpäsille?

Ikivanha niksi eli ansa banaanikärpäsille: 0,5 dl (väkiviina)etikkaa, 0,5 dl vettä (, joka on aluksi kuumaa, jotta sokeri liukenee,) reilu ruokalusikallinen sokeria ja pari tippaa tiskiainetta. Sinne ne ensimmäiset banaanikärpäset menevät ihan iloisesti jo tunnin kuluttua hukuttautumaan.

Mistä tulee pikku kärpäset?

– Banaanikärpäset tulevat yleensä sisälle hedelmien mukana. Ne eivät ole vielä aikuisia vaan yleensä ne tulevat munina sisälle. Banaanikärpänen on muninut hedelmän pinnalle, mutta munia ei erota. Kun hedelmät tuodaan sisälle lämpimään, munat alkavat kehittyä.

Miten tehdä Banaanikärpäsansa?

Kaada lasin tai laakean astian pohjalle omenaviinietikkaa, balsamiviinietikkaa tai punaviiniä ja riko juoman pintajännitys pisaralla astianpesuainetta. Kiristä ansan päälle muovikelmua, ja tee kelmuun muutamia reikiä, joiden kautta kärpäset pääsevät sisään.

Mikä syö Banaanikärpäsiä?

Banaanikärpäsen ravinto

Banaanikärpäset rakastavat ylikypsiä tai vahingoittuneita hedelmiä, minkä lisäksi ne syövät muun muassa roskissa ja viininjäämissä olevia mikro-organismeja.

Voiko banaanikärpäset imuroida?

Banaanikärpäsiä voi toki yrittää imuroida pois keittiön biojäteastiasta tai pöydiltä, mutta toinen hyvä keino on asettaa niille ansa. – Banaanikärpästen heikkous on makean persous ja siihen kannattaa totta kai iskeä, biologi Käär neuvoo.

Onko Banaanikärpäsellä aivot?

Banaanikärpäsen kehittynein aisti on näkö. Noin kahta kolmasosaa banaanikärpäsen aivoista, yhteensä noin 200 000 neuronia, käytetään pelkästään näköaistimusten tulkitsemiseen.

See also:  Mitä Bensaa 4 Tahti Moottoriin?

Mistä banaanikärpäset tykkää?

Tarjoa viiniä Erityisesti makea punaviini lasin tai pullon pohjalla houkuttelee banaanikärpäset ansaan. Viinipullo toimii lasia tehokkaammin, sillä sieltä öttiäiset eivät nouse ylös niin helposti.

Mikä houkuttelee kärpäsiä?

Roskat ja biojäte houkuttelevat kärpäsiä kimppuunsa. Siksi ne kannattaa viedä pikaisesti ulos, ja jäteastiat on syytä pitää puhtaana ja niiden kannet suljettuina. Ripeys on tärkeää varsinkin kesäaikaan, koska kärpäset kehittyvät lämpimässä nopeammin munasta hyönteisiksi.

Mistä banaanikärpäset tulevat talvella?

Banaanikärpäsiä voi saada vieraaksi talvellakin. Silloin ne tulevat kotiin kaupasta ostettujen hedelmien mukana.

Miten pyydystää kärpänen?

Etikka-ansa kärpäsille

Teippaa kiinni ja kaada pullon pohjalle muutama sentti vettä. Lisää saippua ja etikka ja ravistele sekaisin. Aseta pulloja niihin huoneisiin ja paikkoihin kotona, jossa kärpäset vaivaavat sinua eniten. Etikka houkuttelee kärpäset luokseen, ne kiipeävät pulloon, mutta eivät pääse enää ulos.

Mistä kärpäset tulee talvella?

Laji talvehtii useimmiten rakennusten seinien ja ikkunoiden kolosissa ja viileillä ullakoilla, missä kärpäset horrostavat turvassa pakkaselta ja nälkäisiltä linnuilta. Joskus seinän tai ikkunanpielen rakonen kuitenkin vie sisään lämmitettyihin asuintiloihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.