Miten Pitää Asunto Viileänä Helteellä?

 1. Pidä päiväsaikaan ikkunat kiinni, vaikka ne eivät olisikaan aurinkoon päin.
 2. Vedä verhot tai kaihtimet ikkunan eteen silloin, kun aurinko osuu asuntoosi.
 3. Kun aurinko laskee, avaa verhot ja ikkunat.
 4. Jos sinulla on tuuletin, sille paras paikka on tuuletusaikaan ikkunan edessä.

Miten saa Viilennettyä huoneen?

Paras tapa viilentää kotiasi on huolehtia kunnon ristivedosta. Pienikin tuulenvire alentaa huoneen lämpötilaa noin 3-4 astetta ja helpottaa oloa nopeasti. Myös tuulettimen tai ilmastoinnin hankkimista kannattaa harkita, sillä se on pieni hinta rauhallisimmista yöunista ja helpommasta olotilasta.

Miten viilentää makuuhuone?

Pidä muutkin ikkunat ja ovet päivällä kiinni. Sulje myös sälekaihtimet tai vedä ikkunoiden eteen paksut verhot vähintäänkin niin pitkäksi aikaa, kun aurinko paistaa suoraan asuntoon. Kun ikkunoiden seinusta on varjossa, kaihtimet voi avata ja ikkunankin, jos ulkona on viileämpi kuin sisällä.

Miten viilentää kuuma asunto?

Onko kotonasi tukahduttavan kuuma? Näillä keinoilla saat asunnon viileäksi helteellä

 1. Tuuleta oikeaan aikaan.
 2. Laita verhot kiinni ja sälekaihtimet oikein päin.
 3. Kuivaa pyykit ulkona.
 4. Suosi ruoanvalmistuksessa nopeutta.
 5. Sulje sähkölaitteet.
 6. Sujahda viileisiin lakanoihin.
 7. Jos omistat tuulettimen, suuntaa se oikein.

Miten tuuletin viilentää parhaiten?

Tuuletin asetetaan puhaltamaan ikkunasta ulospäin, ei sisään. Näin laite imee sisältä kuumaa ilmaa, ja tilalle valuu ikkunasta helpottavaa viilennystä. Asunnon viilenemiseen ei näin mene koko yötä. Biologian tunneilta tuttu opetus ”lämmin ilma kohoaa ylöspäin” on syytä muistaa tuulettimen paikkaa valitessa.

Mikä auttaa kun on kuuma?

Kastele käsipyyhe, väännä ylimääräinen vesi pois ja viilenny hetken aikaa maaten pyyhe otsalla, kasvoilla, kaulalla tai niskalla. Toimii samalla tavalla kuin ranteiden viilennys: viilennetään alueet kehossa, joissa on vahva syke. 7. Jos kotona on liian kuuma koko ajan, vaihda välillä ympäristöä.

See also:  Miten Päästä Eroon Tukkoisesta Nenästä?

Miten Ilmalämpöpumppu viilentää?

Ilmalämpöpumpun toimii jäähdytyslaitteena päinvastaisesti kuin lämmityslaite. Sisäyksikön kennossa höyrystyvä kylmäaine sitoo lämpöenergiaa huoneilmasta. Sisäyksikön puhallin kierrättää jäähtyneen kennon lävitse sisäilmaa, mikä tuottaa sisätiloihin viileää puhallusilmaa.

Mikä viilentää kesällä?

8 helppoa tapaa viilentää oloa helteellä

 • Laita petivaatteet jääkaappiin. Kuumalla ilmalla kannattaa peitto heittää syrjään ja nukkua pelkällä lakanalla.
 • Unohda hiusgeeli.
 • Unohda kylmät suihkut.
 • Vältä Atkinsin dieettiä
 • Haistele minttua.
 • Tuuleta asuntosi.
 • Syö tulista ruokaa.
 • Osta huonekasveja.
 • Voiko tuuletin päällä nukkua?

  Lisäksi tuulettimen yöllinen käyttö voi aiheuttaa lihasten jännittymistä sekä kramppeja. Ongelma on tyypillinen varsinkin kasvojen ja kaulan alueella. Lisäksi jatkuva tuulettimen käyttö voi kuivattaa silmiä ja ihoa sekä laukaista astmakohtauksen tai allergisen reaktion.

  Miten tuuletin kannattaa sijoittaa?

  Tuuletin kannattaa sijoittaa niin, että se vahvistaa tätä luonnollista ilman pyörimistä eikä niin että se yrittää taistella sitä vastaan. – Eli tuuletin kannattaa ennemmin kohdistaa puhaltamaan kohti kuumaa ikkunaseinää kuin siitä poispäin. Näin ilmavirtaus saadaan huoneessa mahdollisimman hyväksi, Vakkilainen sanoo.

  Onko tuulettimesta apua?

  THL:n mukaan tuuletin helpottaa oloa vain alle 35-asteisessa sisäilmassa. Jos tuuletinta käyttää tätä lämpimämmässä ilmassa, siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Tuulettimen käyttö yli 35 asteen lämpötilassa lisää kehon lämpökuormaa. Tuulettimen käyttäminen haihduttaa iholta nestettä ja lisää kehon nestehukkaa.

  Miten saada tuuletin puhaltamaan kylmää ilmaa?

  Laita toinen tuuletin ikkunan eteen puhaltamaan ikkunasta ulos. Kyllä, ikkunasta ulos, ja toinen tuuletin puhaltamaan ilmaa huoneeseen päin, joko toisen ikkunan eteen tai oviaukkoon. Näin saat kuuman, seisovan ilman pois huoneesta ja viileää sisään.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.