Miten Pitkä Lumilaudan Pitää Olla?

Lumilaudan pituus on sopiva kun lauta yltää suurin piirtein laskijan leuan korkeudelle. Kokeneet ja painavat laskijat voivat valita myös pidemmän laudan, jolloin lauta on vakaampi ja kestää paremmin vauhtia. Myös laskutapa vaikuttaa laudan pituuteen. Kovavauhtinen rinnelasku sekä vapaalasku vaativat pidemmän laudan.

Mistä tietää kuinka pitkä lumilaudan pitää olla?

Lumilaudan tulisi ylettyä hartialinjaan, mutta ei leukaa korkeammalle. Lautailua aloittavalle lapselle kannattaa ostaa hieman lyhyempi lauta, sillä lyhyttä lautaa on helpompi hallita. Lumilautaan ei kannata varata liikaa kasvuvaraa. Liian pitkällä laudalla laskeminen voi olla hankalaa.

Milloin Wide lauta?

Laudan leveys

Jos kengänkokosi on isompi kuin 43–44, valitse leveä (mid-wide tai wide) lauta.

Onko lumilautailu vaikeaa?

Lumilautailun aloittaminen ei vaadi aikaisempaa laskettelukokemusta. Alku kuitenkin voi olla hankalaa, eikä vaivattomalta ja hauskalta näyttävän lajin salaisuudet aukea heti itsestään. Johdonmukaisella harjoittelulla lumilaudan saa kuitenkin tottelemaan.

Onko lumilaudan pituudella väliä?

Laudan pituudella on väliä, kun valitset omalle tasollesi ja laskutyylillesi sopivaa lautaa. Lumilautavinkkisarjamme auttaa sinua ostopäätöksen jokaisessa vaiheessa, lumilautoja valitessa sekä ensimmäisellä kerralla uuden lautasi päällä.

Minkä mallinen lumilauta?

Kun löydät oikean lumilaudan, tämä hämmästyttävä urheilulaji on helpompaa ja paljon hauskempaa.

Alla oleva taulukko on ohjeistus all-mountain-lumilautojen pituuteen:

Kehon pituus (cm) Paino (kg) Pituus (cm)
160 – 165 55 – 65 140 – 145
165 – 170 60 – 70 145 – 150
170 – 175 65 – 75 150 – 155
175 – 180 70 – 80 155 – 160

Miten päin lumilaudan siteet?

Nykyään useimmilla lumilautailijoilla etujalka osoittaa hieman eteen ja takajalka taaksepäin. Hyvä lähtökohta kulmille ja hyvin yleinen asetus on sellainen, että etujalka on 15 astetta eteenpäin ja takajalan asetus on -9 tai -12 astetta.

See also:  Miksi Itsenäisyyspäivänä Sytytetään Kaksi Kynttilää?

Mitä eroa on miesten ja naisten Lumilaudalla?

Onko naisille ja miehille omat laudat ja mitä eroa niillä on? Kyllä, monella lautavalmistajalla on erikseen laudat naisille ja miehille. Naisten laudat ovat vähän lyhyempiä ja kapeampia. Ne ovat tehty kevyemmälle rakenteelle.

Miten välitä lumilautakengät?

Hyvät lumilautakengät ovat sellaiset, joissa sisäkenkä istuu tukevasti jalkaan ja muotoutuu oman jalan mukaan. Lumilautakenkien koko kannattaa ajatella siten, ettei valitse ainakaan liian suurta numeroa. Hieman liian suuressa kengässä jalka pääsee liikkumaan liikaa, ja laskeminen vaikeutuu.

Kumpi on vaikeampaa lumilautailu vai laskettelu?

Mukavuudesta puhuttaessa, lumilautailu on selvä voittaja – siitä ei ole epäilystäkään.

Voiko aikuisena oppia Lumilautailemaan?

Voiko aikuinen oppia lumilautailemaan? – On se mahdollista, sanoo lautailuopettaja Kimmo Huhtamella Hollolan Messilästä. Lumilautailussa on alaikäraja, mutta ei yläikärajaa! – Noin 4-5-vuotiaana voi lapsia ruveta opettelemaan.

Onko laskettelu urheilua?

Laskettelu harjoittaa tehokkaasti tasapainoa ja koordinaatiota sekä lihaskuntoa, kestävyyskuntoon sillä ei ole erityisen suurta vaikutusta. Lajiin kuuluvat nopeat käännökset ja jarrutukset ovat lihaksille, luille ja nivelille hyödyllisiä etenkin kasvuiässä.

Käykö kaikki siteet kaikkiin lautoihin?

Tarkkana siteiden kanssa

Muutoin siteet kannattaa valita oman kengän koon mukaan, varmistaen samalla, että side sopii omaan lautaan. Joillakin valmistajilla on omia patenttiratkaisujaan siteiden kiinnitysten suhteen, joten aivan kaikki siteet eivät käy kaikkiin lautoihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.