Miten Pitkät Sukset Pitää Olla?

Suksien mitta on perinteisessä hiihtotyylissä hiihtäjän pituus + 15–20 cm. Perinteisen suksen valintaan vaikuttaa myös hiihtäjän paino ja hiihtotaito, jotka määrittävät, miten jäykkä suksen tulee olla. Taitava ja voimakas hiihtäjä voi käyttää jäykempää suksea kuin aloittelija.

Mitkä ovat lapsen pituiset sukset?

Lapsen sukset saavat olla korkeintaan 15 senttiä pidemmät kuin lapsi itse. Vanhoja suksia voi käyttää siihen asti, kun lapsi on suksien kanssa samanpituinen. Suksiin ei kannata varata liikaa kasvuvaraa, sillä liian pitkillä suksilla on kömpelö hiihtää.

Kuinka pitkät ovat kukkakeppien pituudet?

Eli 170 senttinen laskee 160 cm suksilla. Jos painoa on elintasosuomalaisen tapaan ylipainon rajalla, niin viitisen senttiä lisää pituutta ei tee pahaa. Lyhytkasvuisten ei kannata kuitenkaan mennä alle 150 cm suksiin, eikä kukkakeppien tarvitse lyhentää suksia tuosta nyrkkisääntömitasta.

Kuinka pitkä on vapaa hiihtotyyli?

Vapaa hiihtotyyli. Vapaan hiihtotyylin suksien on hyvä olla omaa pituutta 5–20 senttiä pitemmät. Painavan hiihtäjän kannattaa valita reilusti pitkät sukset. Lyhyt suksi on ketterä ylämäkihiihdossa, mutta pitempi liukuu paremmin.

Miten valita hiihtosukset?

Kun olet ostamassa hiihtosuksia, mieti ennen ostoa hiihtotapa: perinteinen vai luistelu

  1. perinteisten suksien pituus: sukset saavat pystyasennossa olla noin 15-20 cm pitemmät kuin hiihtäjä
  2. luistelusuksien pituus: luistelusukset ovat noin 5-15 cm käyttäjäänsä pidemmät.
  3. kehon rakenne ja suksien jäykkyys.
  4. hiihtotaito.

Minkä kokoiset hiihtosukset?

Kaikkein tärkeintä varusteiden valinnassa on lasten suksien pituus.

Lasten suksien pituus.

Lapsen pituus (cm) Lasten suksien pituus (cm) Sauvojen pituus (cm)
130 140-150 100
135 145-155 105

Mistä tietää onko Luistelusukset?

Perinteisen ja luistelusuksen suurin ero on siinä, että kun perinteinen pysähtyy ponnistaessa, luistelusuksi on jatkuvassa liikkeessä. Siksi luistelusuksen on oltava perinteisen tyylin suksea jäykempi. Luistelusuksen keskiosa on aina ilmassa.

See also:  Mitä Hyötyä Työntekijälle On Ammattiliittoon Kuulumisesta?

Minkä pituiset sauvat pitää olla?

Perinteisessä hiihdossa sauvan tulisi ylettyä hartialinjaan hiihtäjän seistessä suorassa. Arvio sauvan oikeasta pituudesta voidaan laskea 0,85 X hiihtäjän pituus. Aloittelija tai satunnaisesti hiihtävä voi valita hieman lyhyemmän sauvan, jolloin painopisteen saaminen suksilla helpottuu.

Miten valita oikea suksi?

Valittaessa suksia perinteisen hiihtotyylille suksien pituus on yleensä hiihtäjän pituus + 15-20 cm. Suksen valintaa vaikuttaa kuitenkin oleellisesti eniten hiihtäjän paino ja hiihtotaito, jotka ensisijaisesti määrittävät, miten jäykkä suksen tulee olla.

Minkä ikäiselle sukset?

Talviliikunnan aloittamiselle ei ole ikärajaa. Jokainen lapsi kehittyy motoriikaltaan hieman eri tahtiin, esimerkiksi tasapainon hallinnassa voi olla suuriakin eroja samanikäisten lasten välillä. Eri lajeja voi esitellä lapselle leikinomaisesti, lapsen omaa kiinnostusta tarkkaillen.

Miten paino vaikuttaa suksiin?

Paino vaikuttaa luistoon ja pitoon

Perinteisessä suksessa hiihtäjän paino on tärkeä, jotta sukseen saadaan oikea pitoalue. Jos paino on ilmoitettu väärin, suksen pitoalue joko ottaa aina kiinni lumeen tai ei ota kiinni lainkaan. Rutanen suosittelee aloittelijalle optigrip-suksia.

Miten ostaa sukset?

Nyrkkisääntö on, että vapaan suksen pituus on noin 5–10 cm + hiihtäjän pituus. Myös vapaan tyylin suksea valitessa hiihtäjän painolla ja suksen jäykkyydellä on kuitenkin tärkeämpi rooli kuin suksen pituudella. Sauvojen valinnassa oikea laskukaava on noin 0,9 x hiihtäjän pituus.

Voiko perinteisen suksilla hiihtää vapaata?

– Periaatteessa suksilla voi hiihtää molempia tyylejä, mutta perinteisen ja luistelutyylin suksissa on aika oleellinen ero. Joissakin lumiolosuhteissa perinteisen suksilla voi hiihtää luistelutyyliin, mutta kyllä se huomattavasti hankalampaa on, Telkkälä perustelee.

Miten sauvan pituus mitataan?

Sauvan pituus mitataan sauvan kärjestä hihnan ylempään kiinnityskohtaan. Kaikki mittaustulokset pyöristetään lähimpään täyteen senttiin seuraavasti: vähemmän kuin 0,5 cm alempaan tasasenttiin ja 0,5 cm tai enemmän ylempään tasasenttiin.

See also:  Mitä Alkuaineen Jakso Ilmaisee Alkuaineen Atomin Rakenteesta?

Onko väliä kumpaan jalkaan suksi?

Yleensä ei ole mitään väliä kumpi suksi tulee kumpaan jalkaan. Olen kyllä kerran nähnyt siteet joissa oli erikseen vasen ja erikseen oikea puoli merkitty. Ellei mitään merkintöjä löydy suksista tai siteistä, niin ei pitäisi olla mitään väliä.

Minkä pituiset sauvat 160 cm?

Sauvan pituus taulukko

Pituutesi Luistelusauva (cm) Perinteisen sauva (cm)
160 cm 140 130
165 cm 145 135
170 cm 150 140
175 cm 155 145

Minkä pituiset sukset 180 cm?

Hiihtotaidoilla on oleellisen suuri merkitys suksen valinnassa.

Vinkkejä perinteisen suksen valintaan.

Hiihtäjän pituus (cm) Perinteisten suksien pituus (cm)
165 180-190
170 185-195
175 190-200
180 195-205

Leave a Reply

Your email address will not be published.