Miten Saada Mustikka Pois Vaatteista?

Onneksi mustikkatahroista voi päästä eroon, kun niksit ovat oikeat:

  1. Sappisaippua. Hiero sappisaippuaa mustikkatahralle ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Pese vaate sitten pyykkikoneessa.
  2. Sooda. Laita tahran päälle soodaa ja hiero sitä tahraan.
  3. Kuuma vesi. Tuore tahra voi lähteä, kun kaadat sen päälle kuumaa vettä.

Miten irrottaa Mustikkatahra?

Mustikkatahrat kannattaa poistaa välittömästi, kun tahra on syntynyt. Tuoreen mustikkatahran saa pois kuumalla vedellä ja tiskiaineella. Jos tahra on kuitenkin ehtinyt jo kuivahtaa, kannattaa kokeilla tahranpoistoainetta.

Miten saada Marjatahra pois?

Pese tahra tuoreena kuumalla vedellä ja käsiastianpesuaineella. Voit esikäsitellä vanhat marjatahrat ennen pesua sappisaippualla tai nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella. Pese lopuksi valkaisuainepitoisella pesuaineella hoito-ohjeen mukaan korkeimmassa lämpötilassa.

Miten saa tahrat pois valkoisesta paidasta?

Sekoita puoli desiä etikkaa viiteen litraan vettä ja liota vaatetta puolisen tuntia. Pese sitten normaalisti. Myös ruokasooda voi toimia: sivele vedestä ja soodasta sekoitettu tahna tahran päälle ja anna vaikuttaa. Huuhtele ja pese pesukoneessa.

Miten saada pinttynyt lika pois vaatteista?

Pinttynyt tahra käsitellään sappisaippualla, nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella. Tekstiili pestään koneessa valkopesuaineella ja käytetään korkeinta sallitua lämpötilaa. Valkaisua voi kokeilla riippuen tekstiilistä ja sen hoito-ohjeesta.

Millä mustikka irtoaa?

Jos mustikkatahra on tuore, lorauta sen päälle kiehuvaa vettä ja astianpesuainetta. Kaada vettä niin kauan, että tahra haihtuu. KIEHUVA MAITO. Myös kuuma maito vaalentaa tuoretta mustikkatahraa.

Miten poistaa porkkana tahra?

Näin poistat porkkanatahran:

Kokeile poistaa tahra ensin käsitiskiaineella ja kylmällä vedellä. Myös sappisaippua tai ruokasoodasta ja vedestä tehty tahna voivat irroittaa tahran. Jos vaate vaatii silti pesua, esikäsittele tahra nestemäisellä pyykinpesuaineella ja pese vaate sitten valkopesuaineella.

Miten saada Tomaattitahra pois?

Ketsuppi- ja tomaattitahrat

See also:  Miksi Merivedessä Kelluminen On Helpompaa Kuin Järvivedessä Kelluminen?

Voit esikäsitellä tahran sappisaippualla, nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella. Jos tahra on vaaleassa vaatteessa, pese se valkaisuainetta sisältävällä pyykinpesuaineella. Värillisiin vaatteisiin käytä niille suositeltua pesuainetta.

Miten poistaa noki?

Vie tekstiili ulos ja ravistele tai harjaa sitä varovasti pehmeällä harjalla, jotta mahdollisimman paljon nokea irtoaa. Jos mahdollista pingota vaate kireälle ja imuroi tahraa. Sirottele tahralle talkkia, ruokasoodaa tai suolaa ja anna vaikuttaa useita minuutteja. Harjaa tai imuroi puhtaaksi ulkona.

Miten saada veri pois lakanoista?

Tiskiaine sisältää lihaa ja verta hajottavia entsyymeitä, jotka sopivat oivasti myös veritahrojen poistoon petivaatteista. Kostuta tahra pienellä määrällä kylmää vettä ja levitä tahran päälle 2–3 ruokalusikallista tiskiainetta. Anna vaikuttaa kahden tunnin ajan ja huuhtele. Toista, kunnes veritahra on poistettu.

Miten saada hammastahna pois vaatteista?

Jos hammastahna paljastaa vaatteesi, käytä tylsää veistä tai luottokortin reunaa nostaaksesi tahra pois kankaan pinnasta. Älä hankaa, koska vain työnnä hammastahnaa syvemmälle kuituihin ja tee siitä vaikeampi poistaa. Seuraavaksi sekoita yksi teelusikallinen nestemäistä pyykinpesuaineesta yhdessä kupissa vettä.

Miksi tahrat pitää poistaa ennen pesua?

Mitä nopeammin käyt tahraan käsiksi, sitä helpommin se lähtee. Tahra kannattaa käsitellä heti tahranpoistoaineella ja jos vaatetta tai petivaatetta ei voi pestä heti, kannattaa tuote laittaa likoamaan veteen esimerkiksi ämpäriin odottamaan pesua.

Miten tahranpoistoainetta käytetään?

Tyypillisimmin tahranpoistoainetta annostellaan suoraan tahralle, kun tahrasta on ylimääräinen kosteus imeytetty paperiin tai pyyhkeeseen ja mahdollinen kiinteä aine poistettu kankaasta. Tekstiilille annosteltua tahranpoistoainetta voi hieroa kevyesti, jotta aine imeytyy. Käsittelyn jälkeen vaate pestään normaalisti.

Mihin Sappisaippuaa voi käyttää?

Näin puhdistat tahran sappisaippuan avulla

  1. Kostuta kangas ja sappisaippua.
  2. Hankaa tahraan sappisaippuaa.
  3. Anna saippuan vaikuttaa hetki.
  4. Huuhtele kangas vedellä ja pese pesukoneessa ohjeen mukaan.
  5. Toista tarvittaessa.
See also:  Mitä Tähdet Ja Raidat Merkitsevät Yhdysvaltojen Lipussa?

Miten saada Öljytahra pois?

Käytä kuumaa vettä ja mieluiten väritöntä tiskiainetta. Peitä tahra tiskiaineella ja käytä vanhaa hammasharjaa ja pyörivin liikkein hinkkaa saippua tahraan. Sen jälkeen huuhtele saippua pois etikalla tai kuumalla vedellä.

Millä kuivunut veri pois?

Kuivunut tahra kannattaa ensin esikäsitellä nestemäisellä pyykinpesuaineella, kuten OMO Pikkujätti pyykinpesunesteellä. Kaada pyykinpesuainetta tahraan ja hiero niin, että pesuaine imeytyy kankaaseen. Mikäli veritahra on erityisen pinttynyt, vaatetta voi liottaa yön yli haaleassa vedessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.