Miten Savannin Kasvit Selviävät Kuivan Kauden Yli?

Kasvillisuus. Savannin kasvillisuus on kuivakaudelle sopeutuvaa. Tyypillisellä savannilla ruohomaastossa kasvaa harvakseltaan akaasiapuita, mutta on myös metsäsavanneja ja ruohosavanneja ja kaikkea siltä väliltä. Kuivina kausina puut ja pensaat pudottavat lehtensä ja ruoho kuihtuu.

Miksi Keniassa on savannia?

Koska Keniassa ei sada niin paljon kuin sademetsän alueella, Kenian kasvillisuus on melko avointa savannia.

Miksi savannilla ei kasva puita?

Ravinteikas maaperä mahdollistaa kasvien nopean kasvun. Pitkä kuivakausi vaikeuttaa puiden kasvua ja siksi niitä on harvassa. Heinät ovat levossa, ja niiden maanpäälliset osat muuttuvat ruskeiksi. Suuret kasvinsyöjälaumat, esimerkiksi antiloopit, elättävät Afrikan savannilla isoja kissapetoja, kuten gepardeja.

Mitä kieliä Keniassa puhutaan?

Maan viralliset kielet ovat swahili ja englanti, minkä lisäksi Keniassa puhutaan kymmeniä muita eri puolille maata levittäytyneitä kieliä. Suurin elinkeino on maatalous ja se kattaa 29.3 % bruttokansantuotteesta.

Mitä eläimiä savannilla on?

Savannin ruohosto elättää suuren määrän eläimiä. Suurimpia kasvinsyöjiä ovat puhveli, kirahvi ja sarvikuono. Savannin kasvinsyöjät valikoivat tarkkaan mitä ruohoa ne syövät. Eri lajit syövät erilaista ruohoa, joten ne eivät kilpaile keskenään ruuasta eikä kaikkia heiniä syödä pois.

Mistä johtuvat erilaiset Kasvillisuusvyöhykkeet?

Kasvillisuusvyöhykkeisiin vaikuttavat tekijät. Merkittävin vaikutus kasvillisuuden tyyppiin on kullakin alueella vallitseva ilmasto, etenkin lämpötila ja sademäärä sekä niiden kausittaiset vaihtelut.

Mitä tarkoittaa Monsuunimetsä?

Monsuunimetsä on monsuunien vaikutusalueella tropiikissa ja subtropiikissa sijaitseva kasvillisuusvyöhyke, joka saa kesäisin runsaita sateita ja joutuu talvisin selviytymään pitkän kuivankauden yli. Tämän vuoksi puusto koostuu suureksi osaksi kesävihannista lehtipuista, jotka pudottavat lehtensä kuivakauden ajaksi.

Miksi monet Afrikan valtioiden rajoista ovat aivan suoria?

Monien valtioiden rajat liittyvät siirtomaakauden rajoihin. Siirtomaakaudella 1800- ja 1900-luvulla monet Euroopan valtiot valtasivat Afrikasta siirtomaita. Niiden rajat eivät noudata heimojen asuinalueiden rajoja. Tästä syystä monissa Afrikan valtioissa asuu monia, jopa kymmeniä, eri heimoja.

See also:  Miksi Tukholman Metroa Sanotaan Maailman Pisimmäksi Taidenäyttelyksi?

Miksi Afrikan luonto on niin monimuotoista?

Pleistoseenin lopun joukkotuho vaikutti Afrikassa vähemmän kuin muissa maanosissa. Osittain tämän vuoksi Afrikka onkin tullut tunnetuksi monimuotoisesta eläimistöstään. Siellä on maailman muihin alueisiin verrattuna huomattavan paljon suurikokoisia eläimiä, varsinkin nisäkkäitä.

Mitä eläimiä on Afrikassa?

AFRIKAN ELÄIMIÄ

 • Afrikanpuhveli eli kafferipuhveli.
 • Antiloopit ja gasellit.
 • Delfiinit.
 • Etiopiansusi.
 • Fennekki eli aavikkokettu.
 • Genetti.
 • Gepardi.
 • Gorilla.
 • Mikä uskonto Keniassa on?

  Kenia (swahiliksi ja engl.

  Kenia.

  Kenian tasavalta Jamhuri ya Kenya (swahiliksi) Republic of Kenya (englanniksi)
  Pinta-ala
  – yhteensä 580 367 km² (sijalla 48)
  – josta sisävesiä 2,3 %
  Väkiluku (2017) 48 287 195 (sijalla 29)

  Missä maassa puhutaan swahilin kieltä?

  Swahili on Itä-Afrikassa yleinen käyttökieli. Sitä puhuu arviolta 70 miljoonaa ihmistä esimerkiksi Tansaniassa, Keniassa, Ugandassa, Kongossa, Ruandassa ja Burundissa. – Swahili on Afrikassa vähän kuin englanti Euroopassa.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.