Isofix-Valmius Mitä Tarkoittaa?

Autossa saattaa myös olla Isofix-valmius, jolloin kiinnikkeet voidaan jälkiasentaa autoon vaikka niitä ei olisi ennestään valmiina. Isofix-kiinnitys on kaikkein turvallisin tapa kiinnittää turvaistuin autoon. Isofix-kiinnitys pitää turvaistuimen varmasti paikallaan ja on aina oikein asennettu.

Mistä tiedän onko autossani isofix?

Kaikista vuoden 2012 jälkeen valmistetuista autoista löytyy isofix-kiinnityspisteet (ainakin takapenkin reunapaikoilta). Isofix-kiinnityspisteet voi löytyä kuitenkin myös vanhemmista autoista ja joissakin autoissa on mahdollisuus asentaa kiinnityspisteet jälkikäteen.

Onko isofix kaikissa autoissa?

Isofix-kiinnitys

Eurooppalaisten säännösten mukaan kaikista helmikuusta 2006 lähtien luoduista automalleista täytyy löytyä Isofix-kiinnityspisteet ainakin kahdelta istumapaikalta ja helmikuusta 2011 alkaen tulee Isofix-pisteet löytyä kaikista toimitetuista autoissa.

Missä autoissa on isofix?

Isofix-järjestelmä on ollut vuodesta 2014 lähtien pakollinen kaikissa uusissa henkilöautoissa. Jos takapenkillä kulkee enemmän kuin kaksi lasta, kannattaa varmistaa, että autosta löytyy kolme Isofixiä. Takapenkin keskipaikalta järjestelmää ei nimittäin aina löydy.

Minkä ikäinen lapsi saa istua kasvot menosuuntaan?

Yleinen virhe on siirtää taaperoikäinen lapsi matkustamaan liian aikaisin kasvot menosuuntaan. Yleisten suositusten mukaan lapsen pitäisi matkustaa selkä menosuuntaan vähintään kolmevuotiaaksi, mutta turvallisuuden kannalta lapsen kannattaisi matkustaa selkä menosuuntaan 4–5-vuotiaaksi asti.

Minkä ikäinen lapsi Vyöistuimeen?

Turvavyöistuin on viimeisin lapsen tarvitsemista turvaistuintyypeistä, ja se sopii tavallisesti yli nelivuotiaille lapsille, joiden paino on 15–36 ja pituus noin 100–150 cm.

Voiko turvaistuimen laittaa Keskipenkille?

Lapsen turvaistuimen asennus keskipaikalle

Keskipenkillä ei kuitenkaan välttämättä ole isofix-kiinnityspaikkoja. Jalkatilassa oleva ”koroke” voi myös estää turvaistuimen asentamise keskipaikalle, jos tukijalkaa ei saa asettumaan oikein tai auton ohjekirja kieltää tukijalallisen istuimen asentamisen.

Mihin sijoittaa turvakaukalo autossa?

Vauva matkustaa turvallisimmin takaistuimella. Selkä menosuuntaan kiinnitettävää turvakaukaloa tai -istuinta ei saa kiinnittää etupenkille, jos etuistuin on varustettu turvatyynyin. Täyttyvä turvatyyny aiheuttaa lapselle hengenvaaran. Lapselle turvallisin paikka autossa on takaistuin.

See also:  Miten Palauttaa Roskakorista Poistetut Tiedostot?

Mihin sijoittaa turvakaukalo?

Miten sijoitan turvakaukalon autoon? Turvallisin paikka kaukalolle on auton takapenkillä siten, että vauva matkustaa selkä menosuuntaan. Lapsen suositellaan matkustavan selkä menosuuntaan 4 vuoden ikään asti.

Onko Isofix pakollinen?

Isofix-järjestelmä onkin ollut pakollinen kaikissa autoissa vuodesta 2014-alkaen. Isofix kiinnitystekniikan ansiosta kiinnitysvirheet vähenevät 96%.

Mikä auto perheelle?

Suomen Autokaupan suosituin perheauton on luotettava ja tilava Volkswagen Passat. Passat Variant -farmarimallin tavaratila on yksi luokkansa suurimmista ja myös monipuolisesti muunneltavissa. Tilavaan autoon mahtuu mukavasti 5-henkinen perhe tavaroineen.

Mikä turvaistuin sopii pakettiautoon?

Turvaistuin pakettiautoon

Periaatteessa mikä tahansa turvaistuin voi sopia käytettäväksi pakettiautossa. Turvatyyny pitää AINA kytkeä pois päältä. Noudata turvaistuimen ohjeita auton etuistuimelle kiinnittämiseksi ja tarkista auton ohjekirjasta salliiko auton valmistaja turvaistuimen etupenkillä.

Mihin autoon mahtuu kolme turvaistuinta?

Kolmen turvaistuimen sijoittaminen autoon

Mikäli mitta on 60cm tai yli kolme turvaistuinta mahtuu. Ja jos mitta on 62cm tai yli niin keskipaikalle mahtuu aikuinen istumaan mukavasti.

Mihin asti selkä menosuuntaan?

Liikenneturva suosittelee, että lapsi matkustaa selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa mahdollisimman pitkään, vähintään neljävuotiaaksi saakka. Kun selkä menosuuntaan asennetun turvaistuimen paino- tai pituusraja täyttyy, lapsi matkustaa turvallisimmin turvavyöistuimessa 150 cm asti.

Miksi kasvot menosuuntaan?

Kasvot menosuuntaan:

Koska turvaistuimessa mikään ei pidä lapsen päätä paikoillaan, täytyy kaularangan pystyä pitämään pää mukana. Lapsen kaularanka ja niska on kuitenkin vielä hyvin kehittymättömät. Tästä johtuen kaularanka voi joutua venymään niin paljon, että se napsahtaa poikki.

Mikä istuin 3 vuotiaalle?

Turvaistuin testivoittajat 2021 – 2022 ja hyvin testeissä pärjänneet

Nimi Arvosana Ikä (noin)
Cybex Solution S i-Fix 1.8 Hyvä Turvavyöistuin 3-12v
Maxi-Cosi Marble 1.8 Hyvä Turvakaukalo 0-1.5v
Graco Snugessentials (+ Snugride i-Size telakka) Telakalla 1.8 Hyvä Ei telakkaa 2.5 Hyvä Turvakaukalo 0-1v

Leave a Reply

Your email address will not be published.