Miksi D-Vitamiini On Tärkeää?

Miksi D-vitamiinin saanti on tärkeää? D-vitamiinia tarvitaan normaaliin kasvuun ja erityisesti luuston kehittymiseen. D-vitamiini edesauttaa ravinnon kalsiumin ja fosforin imeytymistä suolistosta ja ylläpitää elimistön normaalia kalsium- ja fosforitasapainoa. D-vitamiinin pitkäaikainen puutos johtaa lapsilla riisitautiin.

Milloin D-vitamiini on kertynyt veressä?

Silloin oireet ovat epämääräisiä, kuten yleinen pahoinvointi, ruokahaluttomuus ja vatsakivut. Riuttalan mukaan on myös hyvä muistaa, että oireita ei tällöinkään aiheuta varsinaisesti D-vitamiini, vaan lisääntynyt kalsiumin määrä veressä. – Yleensä taustalla on jokin sairaus, joka saa D-vitamiinin kertymään. Se on äärimmäisen harvinaista.

Milloin D-vitamiinia saa Auringosta?

Suomessa suositellaan D-vitamiinilisän syöntiä erityisesti syksyllä ja talvella. Riuttalan mukaan D-vitamiinia voi hyvin kuitenkin tankata ympäri vuoden. – Syksyllä viimeistään kannattaa aloittaa, hän sanoo. Kesäisin D-vitamiinia saa auringosta, mutta vain, jos iho on paljaana, eikä siinä ole esimerkiksi aurinkosuojaa.

Mitkä ovat D-vitamiinin lähteitä?

Rasvainen kala, ravintorasvat ja nestemäiset maitotuotteet ovat D-vitamiinin lähteitä, mutta niiden lisäksi vitamiinilisä auttaa varmistamaan riittävän saannin. D-vitamiini vahvistaa luustoa lapsena ja nuorena sekä auttaa pitämän luuston lujana aikuisiällä. D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa väsymystä ja alhaista mielialaa.

Mikä on hyvä D-vitamiinilisä?

D-vitamiinilisä on yhtä hyvä D-vitamiininlähde kuin ravinnostakin saatava vitamiini. Suomessa D-vitamiinia ei saa tarpeeksi auringosta pitkän ja pimeän talven vuoksi. Asiantuntijan mukaan D-vitamiini on helppo ja halpa tapa hoitaa omaa terveyttä. D-vitamiinilisä on hyvä tapa huolehtia siitä, että saa tarpeeksi D-vitamiinia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.