Miksi Pidemmästä Maksuajasta Syntyy Enemmän Kuluja?

Erotus syntyy mm. siitä, että pidemmässä lainassa maksettavaksi tulee vuoden kauemmin käsittelymaksuja. Pidempi laina-aika sopii sellaiselle, joka haluaa maksaa autonsa kokonaan itselle laina-ajan puitteissa, eikä ole heti vaihtamassa autoa seuraavaan.

Miksi pitkä maksuaika on kalliimpi?

Koska pitkä maksuaika tarkoittaa usein tavallista maksuaikaa suurempia korkokuluja, hakijan maksukyky joutuu erityisen tarkan suurennuslasin alle. Henkilökohtaista maksusuunnitelmaa ei saa lähteä muuttamaan omin päin, vaan maksuajan pidentämisestä tulee aina erikseen sopia luottoyhtiön kanssa.

Mitä tarkoittaa maksuehto 30 päivää netto?

Maksuehdoista sopimista rajoittaa ainoastaan laki kaupallisten sopimusten maksuehdoista. Maksuehto voi olla esimerkiksi: 14 pv netto (maksuaika on 14 päivää laskun päivämäärästä)

Miten lasketaan maksuehto?

Maksuehdolla ilmoitetaan miten monta päivää annat asiakkaallesi aikaa maksaa laskusi. Esimerkiksi maksuehto 14 päivää antaa kaksi viikkoa maksuaikaa laskun kirjoittamisesta. Maksuehto kannattaa aina sopia samalla kun käytte läpi työtehtävän ja hinnan.

Voiko osamaksua maksaa enemmän?

Voit totta kai maksaa kerralla enemmänkin, mutta huomaathan, että tekemäsi extrasuoritus hyvitetään seuraavalla laskullasi. Eli jos laitteen kuukausimaksuerä on 10 euroa ja maksat tässä kuussa 20 euroa, tulet saamaan ensi kuussa 0-laskun. Eli periaatteessa laskutus ei pääty yhtään sen nopeampaa.

Miksi osamaksu on kalliimpi?

Lisäkuluja voivat olla muun muassa korot ja käsittelymaksut. Usein osamaksuja mainostetaan korottomalla maksuajalla, mikä saattaa hämätä kuluttajaa, koska osamaksuun saattaa sisältyä muita piilokuluja. Piilokulut saattavatkin nostaa tuotteen lopullista hintaa huomattavasti.

Paljonko laskussa pitää olla maksuaikaa?

Kuluttaja-asiamies on linjannut, että laskun lähettämisen ja eräpäivän väliin pitäisi jäädä vähintään kaksi viikkoa. Perustellusta syystä aika voi olla lyhyempikin. Kyseessä on kuitenkin vain hyvän toiminnan linjaus, jota vastaan toimiminen ei riko mitään lakia.

Mitä tarkoittaa netto laskussa?

Netto tarkoittaa arvoa tai määrää vähennyksen jälkeen.

See also:  Miksi On Olemassa Absoluuttinen Nollapiste?

Mitä tarkoittaa maksuehdot?

Maksuehto on yksi tärkeimmistä sopimuksista hinnoittelun jälkeen. Maksuehto tarkoittaa sitä, kuinka monta päivää asiakkaallasi on aikaa maksaa laskusi. Yleisin maksuehto on 14 päivää, muita käytettyjä maksuehtoja ovat esim. 7 päivää, 21 päivää ja 30 päivää.

Miten laskun eräpäivä lasketaan?

Laskun eräpäivällä tarkoitetaan sitä päivää, jolloin maksusuoritus on viimeistään tehtävä. Rahan ei siis tarvitse olla velkojan käytettävissä vielä eräpäivänä, mutta lasku on kuitenkin todistettavasti maksettava viimeistään eräpäiväksi merkittynä päivänä.

Kuka määrää Maksuehdon?

Maksuehto kuluttajankaupassa määrittää maksuajankohdan eli laskun tai maksun eräpäivän. Maksuehdon tulee olla asianmukainen maksun ajankohdan osalta. Jos kauppahinnan maksamisen ajankohtaa ei voida katsoa sovitun, kuluttajan on maksettava kauppahinta myyjän sitä vaatiessa.

Mikä on Huomautusaika?

Huomautusaika laskulla tarkoittaa aikaa, jonka puitteissa ostajan tulisi tehdä myyjälle huomautus, mikäli laskussa on virhe. Huomautusaika on kuitenkin viitteellinen, sillä lain mukaan se ei poista myyjän vastuuta laskun oikeudellisuudesta.

Kannattaako ostaa puhelin osamaksulla?

Yleensä osamaksuja kannattaa välttää, mikäli omasta taloudesta on mahdollisuus säästämällä irroittaa tarvittava summa johonkin hankintaan. Puhelimen kohdalla on kuitenkin mahdollista löytää todella huokeaa rahoitusta, joten sen hankkiminen osamaksulla on ihan varteenotettava vaihtoehto.

Miksi en voi ostaa laskulla?

Todennäköiset syyt lainahakemuksen hylkäykseen

Lainansaantiin vaikuttaa yleisesti maksukykysi. Pankit eivät halua asiakasta, joka ei kykene maksamaan lainaansa takaisin. Hakijasta tehdään yleensä riskiarvio, jonka avulla lainanmyöntäjä laskee, millaista lainaa sinulle myönnetään.

Onko osamaksu kannattavaa?

Tuotteen todellinen hinta kannattaa laskea

Kannattaa aina laskea osamaksuista syntyvä kokonaishinta ennen ostopäätöstä. Jos kokonaishinta on sama tai vain hieman kalliimpi kuin kertamaksu, on osamaksu kannattava valinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.