Miksi Reilun Kaupan Tuotteita Pitäisi Suosia?

Kaikkien tuotteiden alkuperä tiedetään. Tuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristömääräyksiä. Reilu kauppa poistaa köyhyyt- tä kaupan avulla. Reilun kaupan ansiosta kehitysmaiden perhevilje- lijät pystyvät vaikuttamaan omalla työllään kokonaisten yhteisöjen hyvinvointiin.

Miksi reilua kauppaa tarvitaan?

Reilu kauppa edistää reilumpaa tulevaisuutta

Kriteerit kieltävät syrjinnän sekä lapsityön hyväksikäytön ja ne kasvattavat tasa-arvoa ja demokratiaa. Reilu kauppa kouluttaa miljoonia viljelijöitä ja työntekijöitä muun muassa tehokkaiden ja ympäristön kannalta kestävien tuotantotapojen kehittämisessä.

Mitä hyötyä on reilusta kaupasta?

Taloudelliset hyödyt: Viljelijöille maksetaan myymistään tuotteista vähintään Reilun kaupan takuuhintaa ja sen päälle Reilun kaupan lisää. Lisäksi viljelijät saavat koulutusta, josta on heille hyötyä sekä viljelyssä että kaupankäynnissä.

Miten reilua kauppaa valvotaan?

Reilun kaupan järjestelmän pääperiaatteet ovat: Takuuhinta: pienviljelijöille maksetaan tuotteistaan vähintään Reilun kaupan takuuhintaa. Hyvät työolot: Suurtilojen työntekijöille maksetaan vähintään lakien mukaista palkkaa, joka nousee asteittain. Heillä on asialliset työolot ja oikeus liittyä ammattiyhdistyksiin.

Miten Reilun kaupan tuotteet on tuotettu?

Reilun kaupan kriteereissä puututaan myös luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen. Kestävät viljelymenetelmät, metsäkadon vähentäminen ja haitallisten kemikaalien kielto auttavat ympäristöä pysymään monipuolisena. Kriteerit koskevat pientuottajia, jotka eivät vielä ole demokraattisesti järjestäytyneitä.

Mitä tarkoittaa reilu?

aito, oikea, kunno(lline)n, rehellinen. Esimerkiksi: Reilua suomalaista kotiruokaa. Reilut kumisaappaat. kitsastelematon, runsas, reipas, roima.

Mitä Fairtrade tarkoittaa?

Reilun kaupan merkistä on erilaisia versioita, jotka kertovat tuotteen sisältävän joko kokonaan tai sovittujen sääntöjen mukaisesti osittain Reilun kaupan sertifioimia vastuullisia raaka-aineita. Kaikki Reilun kaupan merkit ovat Fairtrade Internationalin omistamia, rekisteröityjä sertifiointimerkkejä ja tavaramerkkejä.

Mitä tarkoitetaan Reilun kaupan teellä?

Reilun kaupan tee on vastuullinen valinta, jolla on vaikutusta tuottajamaiden ihmisten elämään sekä ympäristöön. Maailman teestä 75 prosenttia tulee neljästä maasta: Kiinasta, Intiasta, Keniasta ja Sri Lankasta.

See also:  Mitä Ajoneuvoja Saa Kuljettaa B Kortilla?

Mikä on Reilun kaupan tee?

Nordqvistin Reilun kaupan teet ovat laadukkaita teelaatuja, jotka on tuotettu reilusti ja rehdisti. Osa reilun kaupan tuotteistamme ovat myös Luomu-sertifioituja. Nordqvistille vastuullinen toiminta ympäristöä ja sen hyvinvointia koskevissa asioissa on ensisijaisen tärkeää.

Mitä asioita huomioidaan Reilun kaupan tuotteiden viljelyssä ja valmistuksessa?

Ympäristöhyödyt: Reilu kauppa asettaa viljelylle tiukat ympäristökriteerit. Haitallisten torjunta-aineiden käyttö on kielletty ja sallittujen kemikaalien varastoinnille ja käytölle on laadittu tarkat säännöt. Olennaista on huomioida sekä viljely-ympäristön että viljelyyn osallistuvien ihmisten hyvinvointi.

Mitä tarkoittaa Reilun kaupan banaani?

Reilun kaupan banaaneja tulee sekä pienviljelijöiltä että suurtiloilta, ja yhteensä mukana on yli 28 000 tuottajaa. Näillä tiloilla panostetaan kestäviin tuotantotapoihin, jotta banaanin viljely voisi jatkua tulevaisuudessakin.

Mitä tarkoittaa UTZ merkki?

Tiedätkö sinä, mitä tämä merkintä kahvipaketissa tarkoittaa? Reilun kaupan lailla UTZ Certified on johtava, maailmanlaajuinen kestävän kehityksen sertifiointiohjelma. Sertifiointi kertoo, että kahvi, kaakao tai tee on tuotettu vastuullisesti ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista huolehtien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.