Mitä B Kortilla Saa Ajaa?

B-luokan ajokortilla saat ajaa seuraavia ajoneuvoja tai ajoneuvoyhdistelmiä: Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Miksi B-kortilla ei saa ajaa yhdistelmää?

se vaan menee että B-kortilla ei saa ajaa yhdistelmää jonka kokonaispaino on yli 3500 kg,siihen tarvitaa BE-kortti. Mutta jos auto olisikin 3510 kiloinen (eli kuorma-autoksi rekisteröity) niin saisin silti vetää alle 750 kiloista kärryä, mutta pakettiautona en saa, koska kokonaispiano menee yli kolmen ja puolen tonnin.

Miten B-kortti antaa luvan ajaa ajoneuvoja?

B-kortti antaa myös luvan ajaa MT-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja (mopo,traktori,moottorikelkka). Virittämisestä tiedän, että on tullut sakkoja, kun auton nopeus oli 350km/h, eikä sitä ollut muutoskatsastettu.

Kuinka paljon traktoreita ja mopoja saa ajaa B-kortilla?

Maatalous käyttöön rekistöröityjä traktoreita, mopoja, sekä kaikkia enintään 3500kg painavia paketti ja henkilö-autoja saa ajaa b-kortilla, ja yleisimmät asunto-autot paikaa alle tai enintään 3500kg Saakos B- kortilla ajaa kevytmoottoripyörää tai jopa isompia pyöriä? Ja saako sillä vetää matkailuvaunua?

Miksi Moottoritiellä ei saa ajaa?

Moottoritiellä ei saa ajaa, koska silloin nopeuden pitäsi olla yli 50 km/t. Lisättäköön vielä, että liikennetraktorin käyttöön maatalousajossa liittyy joitain poikkeuksia (muulla kuin C-kortilla ajaminen jne), jotka tosin ovat aika tulkinnanvaraisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.