Mitä C Kortilla Saa Vetää?

C-kortti (kuorma-autokortti) C-kortti on perinteinen monelle autoilevalle. Sillä voit ajaa ajoneuvoa, jonka kokonaismassa on yli 3500 kg, esimerkiksi matkailuauto. C-kortin mielenkiintoisin piirre on siinä, että sillä voit ajaa yhdistelmää, jossa vetoauto on yli 3500 kg, mutta hinattava ajoneuvo vain enintään 750 kg.

Mitä kaikkea c-kortilla saa ajaa?

C

 • Muut kuin D1- tai D-luokkaan kuuluvat ajoneuvot, joiden kokonaismassa ylittää 3 500 kg ja jotka on suunniteltu tai valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.
 • Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on tähän luokkaan kuuluva vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg.
 • Millä kortilla saa ajaa Autotraileria?

  Peräkärryä voi vetää B-luokan (vetoauto: henkilöauto, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg) ajokortilla tietyin painorajoituksin: B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä peräkärry, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg. B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä myös peräkärry, jonka kokonaismassa on yli 750 kg.

  Saako C-kortilla vetää kärryä?

  Vaikka C-kortilla saa ajaa yli 30-tonnista kuorma-autoa, niin BC-, BC1- tai BEC-kortillinen kuljettaja saa kytkeä C1- tai C-luokan ajoneuvon perään enintään 750-kiloisen kärryn.

  Saako C-kortilla ajaa Pikku-e?

  3000-7500 kiloa panavat autot vaativat kevyen C-kortin ja yli 7500 kg. ovat sitten ison C-kortin autoja. Mikäli vedettävän kärryn paino ylittää 750 kg. tarvitaan pikku-E.

  Mitä vaaditaan C korttiin?

  C-kortin ikäraja kuorma-autokortin aloittamiseksi on 21 vuotta. Jos kuljettajalla on kuorma-auton kuljettajan perustason ammattipätevyys, ikävaatimus on 18 vuotta. Koulutukseen tulevalla pitää olla voimassa oleva B-luokan ajo-oikeus.

  Millä kortilla saa ajaa Liikennetraktoria?

  T-kortin ajo-oikeudet

  T-luokan ajokortilla saat ajaa traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h. Poikkeuksena ovat T3b-luokan ajoneuvot, joiden ajamiseen tarvitsee 1.7.2018 alkaen AM/121-luokan ajo-oikeuden.

  Paljonko Autotraileri painaa?

  Autotraileri M 1340 kg

  See also:  Miksi Kuuma Vesi Jäätyy Nopeammin Kuin Kylmä?
  Omamassa 660 kg
  Kantavuus 1340 kg
  Kokonaismassa 2000 kg
  Lavan mitat (PxLxK) 395×190 cm
  Kokonaismitat (PxL) 585×245 cm

  Saako tyhjää traileria vetää?

  Luokittelumassaltaan enintään 750 kg:n peräkärryä (O1-luokka) vedettäessä suurin sallittu ajonopeus on 100 km/h, myös silloin kun peräkärry on tyhjä. Muilla perävaunuluokilla yhdistelmän suurin sallittu nopeus on enintään 80 km/h.

  Saako mönkijällä vetää auton peräkärryä?

  Kyllä saa jos alla olevat vaatimukset täyttyvät. Mönkijän valmistaja on voinut rajoittaa laitteeseen kytkettävän perävaunun suurinta sallittua massaa. Sinun pitää varmistaa mönkijän rekisteröintitodistuksesta ajoneuvon suurin sallittu perävaunumassa. Perävaunumassaan tulee laskea mukaan auton peräkärryn omapaino.

  Millä kortilla saa ajaa pakettiautoa?

  Henkilöautokortti oikeuttaa ajamaan sellaisilla henkilöautoilla, pakettiautoilla ja muilla ajoneuvoilla, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.

  Saako perävaunua vetää moottoritiellä?

  – Pakettiautolla ja matkailuautolla saa esimerkiksi moottoritiellä kesäaikana ajaa 120 kilometriä tunnissa. Jarrutonta peräkärryä tai venetraileria vetävällä maksiminopeus on 100 kilometriä tunnissa, kunhan sen massa ei ylitä 750 kiloa. Muutokset tulevat voimaan 1.6.2020.

  Saako Jarrullista kärryä vetää B-kortilla?

  B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä painavampikin (jarrullinen) perävaunu kuin 750 kg. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3 500 kg.

  Millä autolla saa vetää 3500kg?

  jarrullinen perävaunu: suurin sallittu vetomassa on sama, kuin vetoauton kokonaismassa, kuitenkin enintään 3500kg. Jo vetoauto on maastohenkilö- tai pakettiauto, voi perävaunun massa olla 1,5 x vetoauton kokonaismassa, kuitenkin enintään 3500kg.

  Kuka tarvitsee Kuorma-auton ammattipätevyyden?

  Ammattipätevyys koskee lähtökohtaisesti kaikkia C1- tai C -luokan ajo-oikeuden omaavia henkilöitä. Näin myös liikennetraktorit ovat ammattipätevyyden piirissä. Säädöksissä on annettu muutamia poikkeuksia. Esimerkiksi henkilökohtaiset ajot ovat sallittuja ilman ammattipätevyyttä.

  Milloin pikku-E-kortti?

  Pikku-E eli BE-korttia tarvitset esimerkiksi silloin kun aiot kuljettaa yhdistelmiä joiden kokonaismassa on yli 4250kg. BE-luokan ajo-oikeuden tarvitset myös silloin jos perävaunun luokittelumassa on yli 750kg ja yhdistelmän kokonaismassa yli 3500kg.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.