Mitä Eroa Luistelu Ja Perinteisen Suksilla?

Perinteisen ja luistelusuksen suurin ero on siinä, että kun perinteinen pysähtyy ponnistaessa, luistelusuksi on jatkuvassa liikkeessä. Siksi luistelusuksen on oltava perinteisen tyylin suksea jäykempi. Luistelusuksen keskiosa on aina ilmassa.

Mistä tietää suksien jäykkyyden?

Suksen jäykkyyttä voi testata ns. paperitestillä. Testissä sukset asetetaan lattialle ja käyttäjä seisoo suksen päällä kuten hiihdettäessä, varpaat suksen tasapainopisteellä.

Minkä pituiset sukset 168?

Suksien mitta on perinteisessä hiihtotyylissä hiihtäjän pituus + 15–20 cm. Perinteisen suksen valintaan vaikuttaa myös hiihtäjän paino ja hiihtotaito, jotka määrittävät, miten jäykkä suksen tulee olla. Taitava ja voimakas hiihtäjä voi käyttää jäykempää suksea kuin aloittelija.

Mitä huomioida suksien ostossa?

Ensimmäinen vinkki on tarkistaa oma paino ja pituus, jotka kannattaa kertoa myös myyjälle. Lisäksi täytyy tietää aikooko ladulla painella perinteisellä vai luistelutyylillä. – Nyrkkisääntö on, että perinteisessä hiihdossa sukset ovat 15–25 senttiä omaa pituutta pitemmät, luistelussa 5–15 senttiä.

Minkä pituiset sukset 170?

Minkä pituinen on juuri sinulle sopiva suksi?

Vinkkejä perinteisen suksen valintaan.

Hiihtäjän pituus (cm) Perinteisten suksien pituus (cm)
155 170-180
160 175-185
165 180-190
170 185-195

Mistä tietää että suksi on liian löysä?

Tärkein kriteeri on kuitenkin jäykkyys, sillä samanmittaisissa suksissa voi olla erilaisia jäykkyyksiä. Suksen jäykkyys riippuu siitä, kuinka painava hiihtäjä on. Jos suksi on hiihtäjälle liian jäykkä, se ei pidä. Liian löysä suksi taas ei luista, jos pitoalue hankaa maahan.

Miten valita oikea suksi?

Valittaessa suksia perinteisen hiihtotyylille suksien pituus on yleensä hiihtäjän pituus + 15-20 cm. Suksen valintaa vaikuttaa kuitenkin oleellisesti eniten hiihtäjän paino ja hiihtotaito, jotka ensisijaisesti määrittävät, miten jäykkä suksen tulee olla.

Voiko Luistelusuksilla hiihtää perinteistä?

Luistelusuksilla ei voi hiihtää perinteistä tyyliä, mutta perinteisillä voi testata luistelua. Suksien valintaan vaikuttaa myös hiihtoharrastuksen aktiivisuus.

See also:  Mitä Eroa On Pormestarilla Ja Kaupunginjohtajalla?

Minkä mittainen Hiihtosauva?

Perinteisessä hiihdossa sauvan tulisi ylettyä hartialinjaan hiihtäjän seistessä suorassa. Arvio sauvan oikeasta pituudesta voidaan laskea 0,85 X hiihtäjän pituus. Aloittelija tai satunnaisesti hiihtävä voi valita hieman lyhyemmän sauvan, jolloin painopisteen saaminen suksilla helpottuu.

Voiko perinteisen suksilla hiihtää vapaata?

– Periaatteessa suksilla voi hiihtää molempia tyylejä, mutta perinteisen ja luistelutyylin suksissa on aika oleellinen ero. Joissakin lumiolosuhteissa perinteisen suksilla voi hiihtää luistelutyyliin, mutta kyllä se huomattavasti hankalampaa on, Telkkälä perustelee.

Miten valita hiihtosukset?

Kun olet ostamassa hiihtosuksia, mieti ennen ostoa hiihtotapa: perinteinen vai luistelu

  1. perinteisten suksien pituus: sukset saavat pystyasennossa olla noin 15-20 cm pitemmät kuin hiihtäjä
  2. luistelusuksien pituus: luistelusukset ovat noin 5-15 cm käyttäjäänsä pidemmät.
  3. kehon rakenne ja suksien jäykkyys.
  4. hiihtotaito.

Minkä kokoiset hiihtosukset?

Kaikkein tärkeintä varusteiden valinnassa on lasten suksien pituus.

Lasten suksien pituus.

Lapsen pituus (cm) Lasten suksien pituus (cm) Sauvojen pituus (cm)
130 140-150 100
135 145-155 105

Miten oppia luisteluhiihto?

Luisteluhiihdon oppii nopeammin, jos on luistellut tai rullaluistellut, sillä oleellisinta on hyvä tasapaino ja kunnon yhden suksen liuku. Luistelu on rankempaa kuin perinteinen hiihto, mutta kun omaksuu tekniikan, meno muuttuu kevyemmäksi ja nautinnollisemmaksi.

Minkä pituiset sauvat 160 cm?

Sauvan pituus taulukko

Pituutesi Luistelusauva (cm) Perinteisen sauva (cm)
160 cm 140 130
165 cm 145 135
170 cm 150 140
175 cm 155 145

Leave a Reply

Your email address will not be published.