Mitä Helsingin Yliopistossa Voi Opiskella?

Opiskelu Helsingin yliopistossa Alemman korkeakoulututkinnon eli kandidaatin tutkinnon, ja ylemmän korkeakoulututkinnon eli maisterin tutkinnon. Lisäksi voit suorittaa Helsingin yliopistossa oikeusnotaarin tutkinnon sekä lääketieteen, hammaslääketieteen ja eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnon.

Mitä tiedekuntia yliopistoissa on?

Täydelliseen yliopistoon on vanhastaan kuulunut neljä tiedekuntaa: teologinen, oikeustieteellinen, lääketieteellinen ja filosofinen, mutta yliopistoihin kuuluu nykyään usein myös muita tiedekuntia, esimerkiksi matemaattis-luonnontieteellinen, teknillinen, valtiotieteellinen, humanistinen, hallintotieteellinen,

Miksi opiskella Helsingin yliopistossa?

Yksi maailman parhaista yliopistoista

Helsingin yliopiston korkealaatuinen opetus, tutkimus ja innovaatiot ovat kansainvälisesti arvostettuja. Tämä näkyy menestyksenä kansainvälisissä yliopistovertailuissa, joissa useimmissa sijoitumme 100 maailman parhaan yliopiston joukkoon.

Onko Helsingin yliopistoon vaikea päästä?

Ylivoimaisesti eniten hakijoita (24 568) oli Helsingin yliopistoon, jonne myös pääsi eniten uusia opiskelijoita (3 958). Helsingin yliopiston sisäänpääsyprosentti oli näin ollen 17. Kaikkien yliopistojen yhteenlaskettu sisäänpääsyprosentti oli Opetushallituksen mukaan kevään 2016 yhteishaussa 25.

Mitä opiskella yliopiston jälkeen?

Esimerkiksi maisterin tutkinnon suorittamisen jälkeen voi halutessaan jatkaa opintoja yliopistossa. Siihen on useita eri vaihtoehtoja. Voit jatkaa opintojasi heti suoraan tai palata opintojen pariin myöhemmin oltuasi ensin työelämässä. Voit halutessasi yhdistää työssäkäynnin ja opiskelun.

Mitä aloja voi opiskella?

Mitä AMK:ssa voi opiskella?

 • Kauppa ja hallinto (liiketalous, johdon assistenttityö ja kielet)
 • Palvelualat (kauneudenhoito, kirjasto- ja tietopalvelut, liikenne ja kuljetus, liikunta, matkailu, merenkulku, turvallisuus)
 • Tekniikka, teollisuus ja rakentaminen.
 • Mitä Aikuinen voi opiskella?

  Ammatillinen perustutkinto voisi olla sopiva vaihtoehto sinulle jos: Olet vaihtamassa alaa ja haluat opiskella kokonaan uuden ammatin. Sinulla ei ole vielä alan vaadittua ammatillista koulutusta.

  Ammatillinen koulutus

 • ammatilliset perustutkinnot.
 • ammattitutkinnot.
 • erikoisammattitutkinnot.
 • Miten tulla tutkijaksi?

  Tutkijan ura ei varmasti ole se kaikkein helpoin tie, sillä tutkijalta vaaditaan pitkää koulutusta ja myös tietynlaista luonteen lujuutta, intohimoa ja sinnikkyyttä. Ei ole kuitenkaan yhtä ainoaa koulutusta tai polkua, joka vie tutkijaksi, sillä tutkijoita päätyy työskentelemään hyvin erilaisissa tehtävissä.

  See also:  Mitä Hyötyä On Ammattiliittoon Kuulumisesta?

  Mitä Aalto yliopistossa voi opiskella?

  Aalto-yliopistossa suoritettavia alempia korkeakoulututkintoja ovat kauppatieteiden kandidaatin, taiteen kandidaatin ja tekniikan kandidaatin tutkinnot. Ylempiä korkeakoulututkintoja ovat kauppatieteiden maisteri, taiteen maisteri ja diplomi-insinöörin sekä arkkitehdin ja maisema-arkkitehdin tutkinnot.

  Onko yliopistossa opiskelu vaikeaa?

  Yliopistossa opiskelu ei ole niin vaikeaa. Yliopistossa voi pärjätä, vaikka keskiarvo olisi vähän vaille 7.5, kun oppii tekemään enemmän ja eri tavalla kuin lukiossa. Parhaista aineistani englannista ja lyhyestä matematiikasta on ollut hyötyä.

  Mihin on vaikeinta päästä opiskelemaan?

  Yli puolet pääsee ensimmäiselle hakutoiveelleen

  Ammattikorkeakouluihin hakeneista hyväksyttiin 30 % ja yliopistoihin hakeneista 28 %. Vaikeinta oli päästä opiskelemaan lääketieteiden alalle, jolle hyväksyttiin 10 % hakeneista, sekä yhteiskunnallisille aloille, joille hyväksyttiin 13 % hakeneista.

  Mihin Amkiin helpoin päästä?

  Helpoiten opiskelupaikan sai ammattikorkeakoulujen tekniikan alalta, jonne hyväksyttiin 38 prosenttia hakijoista.

  Mihin yliopistoon on helpoin päästä?

  Sekä yliopistoissa että ammattikorkeakouluissa näyttäisi lukujen valossa olevan helpointa päästä sisään teknillisen alan koulutuksiin. Yliopistojen teknillistieteellisellä alalla sai viime vuonna opiskelupaikan 33,8 prosenttia hakijoista, ammattikorkeakoulujen tekniikan ja liikenteen alalla 36,4 prosenttia.

  Missä voi suorittaa kaksoistutkinnon?

  Ammatilliset oppilaitokset ja lukiot tekevät yhteistyötä, jotta lisäopintojen ainevalinnat ja eri opintojen yhteensovittaminen onnistuu. Opiskelet yleensä lähialueen lukiossa lähiopetuksessa. Oppilaitokset voivat myös tarjonta opintoja etä- ja monimuoto-opiskeluna.

  Mitä voi opiskella Joensuun yliopistossa?

  Joensuu markkinoi itseään yliopistokaupunkina, sillä sieltä löytyy suosittu Itä-Suomen yliopisto, josta löytyy filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta.

  Mikä on maisterin jälkeen?

  Yliopistossa suoritetaan ensin alempi korkeakoulututkinto (kandidaatti) ja sen jälkeen ylempi korkeakoulututkinto (maisteri). Maisterin tutkinnon jälkeen on mahdollisuus hakeutua jatko-opiskelijaksi suorittamaan tohtorin tutkintoa.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.