Mitä Ip-Luokka Kertoo Sähkölaitteesta?

IP-luokitus ottaa huomioon vesisuojauksen sekä suojauksen vieraiden esineiden ja pölyn sisäänpääsyltä. Laitteesta voi löytyä esimerkiksi koodi IP 21. Koodin ensimmäinen numero kertoo, miten laite on suojattu vieraiden esineiden ja pölyn osalta. Koodin toinen numero kertoo, miten laite on suojattu vedeltä.

Mikä on IP54?

IP54/55 – Pölyltä ja vesisuihkulta suojattu. Merkinnällä IP54 tai IP55 varustettua laitetta voidaan käyttää pölyisissä tiloissa ja ulkokäytössä, koska se on suojattu vesiroiskeita vastaan.

Mikä on IP44?

IP44: roiskevedenpitävä

IP44 on valaisin, joka on suojattu roiskevedeltä. IP44-luokan valaisimien tulee kestää vesiroiskeita kaikista suunnista.

Mikä on IP merkintä?

Merkintä koostuu tekstistä IP (lyhennys termistä engl. Ingress Protection (suom. ‘tunkeutumissuojaus’), kahdesta numerosta ja lisäkirjainmerkinnöistä. Ensimmäinen numero kertoo laitteen suojauksen vieraita esineitä ja pölyä vastaan, toinen numero kertoo laitteen suojauksen vettä ja kosteutta vastaan.

Mikä IP kylpyhuoneeseen?

Yleisimmät kosteiden tilojen valaisimien IP-luokitukset ovat:

 • IP20: Suojaamaton valaisin.
 • IP21: Suojaus suoraan ylhäältä tippuvalta vedeltä.
 • IP44: Kylpy- ja suihkutilat.
 • IP54: Suojattu pölyltä.
 • IP65: Täydellinen suojaus.
 • IP67: Lähellä vesirajaa.
 • IP68: Uima-altaat.
 • Mikä on IP65?

  IP65 = Laitteella on korkein luokitus mekaanista tunkeutumista vastaan, eli laite on pölytiivis. Laitteen päälle suihkutettu vesi ei aiheuta toimintahäiriötä laitteessa. IP68 = Pölytiivis laite joka soveltuu myös jatkuvaan veden alle upotukseen.

  Voiko IP44 käyttää ulkona?

  Jos pakkauksesta löytyy koodi IP44, muuntaja on hyväksytty ulkokäyttöön. Ulos tarkoitettu valosarja on merkitty tunnuksella IP44. ‘Ulos ei saa laitaa sisälle tarkoitettu valosarjaa. Sellainen ei kestä kosteutta eikä pakkasta, neuvoo turvallisuusinsinööri Olli Tiainen Tukesista, Turvatekniikan keskuksesta.

  Mikä IP luokka ulkokäyttöön?

  Esimerkkejä yleisistä IP-luokista:

  IP21 – Ulkokäytössä sateelta suojassa (esimerkiksi katoksessa) riittää kotelointiluokka IP21 (tippuvesitiivis). IP23 – Sateenkestävä (suojaus yläpuolelta tulevalta vedeltä). IP44 – Roiskevedeltä suojattu. Laitteen on kestettävä kaikista suunnista tulevia vesiroiskeita.

  See also:  Miten Saada Auto Käyntiin Pakkasella?

  Miksi sähkölaitteessa pitää olla Arvokilpi?

  Arvokilpi kertoo sähkölaitteen tärkeimmät tiedot

  Lisäksi valmistajan ja maahantuojan tietojen tulee löytyä joko laitteen arvokilvestä tai muusta tuotteeseen liittyvästä asiakirjasta.

  Mitä ovat sähkölaitteiden Suojausluokat?

  Sähkölaitteet jaetaan sähköiskulta suojaamisen kannalta neljään luokkaan: 0, I, II ja III. Kaikki laitteet suojataan sähköiskulta normaalissa käytössä koteloinnilla tai eristyksellä.

  Paljonko valoa kylpyhuoneeseen?

  Hanki riittävästi valoa, älä watteja. Lamppupakkauksen tärkein merkintä on lumen (lm), joka kertoo lampun tuottaman valon määrän: mitä suurempi luku, sitä kirkkaampi lamppu. Kylpyhuoneen yleisvalon luumenarvo saisi olla vähintään 900.

  Mikä valo vessaan?

  Valaistustaso perus WC-tilassa tulisi olla noin 100-150 luksia, jolloin tilassa on mahdollista myös suorittaa esimerkiksi parranajoa tai meikkausta. Tarkempaan ehostukseen on hyvä panostaa erikseen peilin valaistukseen, josta olisi hyvä lähteä vähintään 300 luksia valoa.

  Mitä tarkoittaa IP68?

  Lukemat menevät pölynsuojauksen osalta nollasta kuuteen ja veden osalta nollasta kahdeksaan. Tässä luokituksessa paras arvosana on siis IP68, joka tarkoittaa, että laite on täysin pölyn- ja vedenkestävä. IP-luokitus ei kerro kuitenkaan mitään laitteen iskunkestävyydestä.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.