Mitä Kissat Ei Saa Syödä?

 • Myrkyllisintä on tumma suklaa, jossa on eniten teobromiinia. Suklaamyrkytyksen oireet ilmenevät yleensä 4–24 tunnin kuluttua suklaan syömisestä.
 • Sipulin sisältämät aineet voivat aiheuttaa kissoille anemian ja sisäelinvaurioita.
 • Sekä rusinat että viinirypäleet ovat kissoille myrkyllisiä.
 • Miten estää kissaa syömästä kasveja?

  2. Sallittu syötävä Oman sallitun syötävän, kuten vehnänoraan, pitäminen esillä kissaa varten ympäri vuoden saattaa hillitä huonekasvien syömisen halua. Kissalla on luontainen tarve syödä ruohoa tai muuta vihreää.

  Voiko kissa syödä ihmisten ruokaa?

  Ihmisille tai koirille eli sekasyöjille sopiva ruoka ei sovi kissalle, joka on puhtaasti lihansyöjä. Sopimaton ravinto aiheuttaa sairauksia, rasittaa maksaa ja munuaisia, ja voi aiheuttaa vatsavaivoja, virtsakiviä sekä jonkin aineen puutostiloja ja/tai liikasaantia.

  Saako kissa syödä lihapullia?

  Kyllä kissoille saa todellakin antaa jauhelihaa ja suurin osa pitääkin sitä herkkuna, kunhan se on tuoretta.

  Saako kissa syödä lohta?

  Pienet kalat voi syöttää kokonaisena kissalle. Kaloja on sekä rasvaisempia (lohi, makrilli, silli) että vähärasvaisia (seiti, turska, kuha, taimen, hauki, ahven, muikku, särki). Järvikalat on hyvä kypsentää loisvaaran takia.

  Mitä kasveja Kissaperheeseen?

  Turvallisia valintoja kissakotiin olisivat mm. rönsyliljat, saint pauliat, joulukaktukset, perhoskämmekät, maijat sekä pullojukat. Pullojukassa tosin on hyvin heinämäiset lehdet ja moni kissa kiinnostuukin syömään heinämäisiä kasveja.

  Miten pitää kissa pois kasveista?

  Juu, kasveille voit kokeilla, jos sivelet etikkaa tai sitruunamehua niihin, kun kissa ei niiden mausta tykkää. Jos semmoinen ei auta, niin ei jää vaihtoehdoksi kuin laittaa kukat paikkaan johon kissa ei pääse, vaikka amppelleihin ja korkealle hyllyn päälle.

  Voiko kissalle antaa kotiruokaa?

  Kissalle ruokaa tehdessään kannattaa ottaa huomioon ainesosat, joista lemmikilleen apetta laittaa. Jyväskyläläinen, lähes parisataa kissaa kasvattanut nainen ynnää, että kissa tarvitsee kunnon lihaa, kunnon kalaa ja rasvaa. Karvainen kaveri tarvitsee ihmisten tavoin omega3-rasvahappoja.

  See also:  Mitä Tarkoittaa Toistaiseksi Voimassa Oleva Työsopimus?

  Miksi kissa kerjää ruokaa jatkuvasti?

  Mikäli kissa kerjää ruokaa, sille saattaa kelvata seura tai leikkituokio makupalan sijasta. Nälkäiselle kissalle voi myös kokeilla antaa antaa veteen sekoitettua ruokaa jolloin kissa voi syödä sitä suuremman määrän ja tuntea olonsa kylläisemmäksi ilman, että ruaan määrää varsinaisesti lisätään.

  Mitä ruokaa kissa saa syödä?

  Kissa on luontainen saalistajaeläin, jonka ravintoa luonnossa ovat pieneläimet, kuten linnut ja pienjyrsijät. Kissa on puhtaasti lihansyöjä, eikä voi hyvin, ellei sen ruokavalio sisällä runsaasti lihaa.

  Voiko kissalle antaa raakaa maksaa?

  Enemmän lihaa, vähemmän sisäelimiä ja kalaa

  Lihan voit tarjota kissalle joko raakana tai vain kevyesti kypsennettynä. Sisäelimet, kuten maksa ja munuaiset, sopivat kissan ruokavalioon korkeintaan kerran viikossa. Sama koskee kalaa, jota ei saa antaa kissalle sen pääasiallisena ravintona.

  Miten ruokkia kissaa?

  Kissat syövät harvoin enemmän kuin tarvitsevat. Kissalle pitäisi ruokaa tarjota vapaasti tai 2-3 krt päivässä. Kastroidulle tai steriloidulle lemmikille ei ruokaa kuitenkaan saisi tarjota vapaasti lihoamistaipumuksen vuoksi. Kissa tarvitsee 70-90 kcal/kg/vrk ja jos kissa liikkuu vähän, niin 50-70 kcal/vrk.

  Voiko kissa syödä pelkkää kuivaruokaa?

  Voiko kissa syödä vain kuivaruokaa? Kuivaruoka on erinomainen vaihtoehto erityisesti hammasterveydellisistä syistä. Kissan pureskellessa nappuloita mekaaninen hankaus irrottaa plakkia ja ehkäisee hammaskiven muodostumista.

  Miten kauan kissa voi olla syömättä?

  FirstVetin eläinlääkäri vastaa:

  Ei tiedetä tarkalleen, kuinka kauan kissa pystyy elämään ilman ruokaa ja vettä. Yleisesti ottaen on suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin mikäli kissa on syömättä ja juomatta pidempään kuin yhden vuorokauden.

  Mikä on Kotikissan alkuperäinen luonnollinen elinympäristö?

  Kissa eli kesykissa tai kotikissa (Felis catus, aiemmin Felis silvestris catus) on afrikanvillikissasta (Felis lybica) polveutuva ja petoeläinten (Carnivora) lahkon kissaeläinten (Felidae) heimoon kuuluva kesy nisäkäslaji.

  See also:  Miksi Koiralle Ei Saa Antaa Viinirypäleitä?
  Kissa
  Suku: Kissat Felis
  Laji: catus
  Kaksiosainen nimi
  Felis catus Linnaeus, 1758

  Voiko kissalle antaa raakaa sianlihaa?

  kissat (parhaimmillaan kerralla 7kpl) ovat saaneet niin sikaa kuin nautaakin raakana, mutta silloin on oltava hyvin tarkka lihan tuoreudesta ihan jo trikiinivaarankin takia.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.