Mitä Ottaa Huomioon Autoa Ostaessa?

Käytetyn auton osto: Muista tarkistaa auton tiedot Muista siis tarkistaa auton yleinen kunto ja etenkin kori, moottori, kolarihistoria sekä mahdollinen huoltokirja ennen auton ostamista. Myös auton rekisteritiedot sekä ajoneuvoveron suorituksen kannattaa käydä tarkkaan läpi.

Paljonko ajettu auto kannattaa ostaa?

Nyrkkisääntöjä ei oikeastaan ole, mutta noin 10 vuotta vanha ja alle 200 000 kilometriä ajettu laadukas premium-auto on yleensä hyvä ostos.

Paljonko käytetyn auton hinnasta voi tinkiä?

Monet keskustelijat olivat vakuuttuneita siitä, että käytetyn auton tinkivara on maksimissaan 4 %. Toiset antoivat nyrkkisäännöksi, että hinnasta pitäisi lähteä pois 500 euroa. Joidenkin mielestä käytettyjen autojen hinnoissa on jopa 20 % ilmaa.

Minkä ikäinen auto kannattaa ostaa?

Suurin osa suomalaisista laittaa autonsa vaihtoon viimeistään kuuden vuoden jälkeen. Vaihtoautoyhtiö Kamuxin teettämän tutkimukseen mukaan lähes seitsemän kymmenestä vaihtaa autoaan viimeistään kuuden vuoden välein. Jo kahden vuoden jälkeen autoaan vaihtaa noin kahdeksan prosenttia vastaajista.

Mitä huomioida koeajossa?

Liinpää listasi asiat, jotka kannattaa huomioida erityisesti käytetyn auton koeajossa.

Tunnustele vaihteiden käyttäytymistä:

 • Menevätkö vaihteet päälle kevyesti?
 • Pysyykö vaihde silmässä joka vaihteella?
 • Vaihtaako automaattivaihde pehmeästi ja huomaamattomasti vai nykäiseekö auto vaihdoissa?
 • Mikä on liikaa kilometrejä autossa?

  Kuluttajariitalautakunnan mukaan 300 000 kilometriä alkaa olla jo auton elinkaaren koko mitta. Monien autojen kohdalla auton mitta tuleekin täyteen viimeistään 300 000 kilometrin huituvilla, mutta elinkaaren mitta vaihtelee eri automerkeillä ja malleilla.

  Montako kilometriä auto kestää?

  Kuluttajariitalautakunnan mukaan nykyauton elinkaari päättyy aika lailla 300 000 kilometriin. Autojen kestävyyserot kuitenkin näkyvät: toinen voi kestää 600 000 kilometriä ja toinen vain 150 000 kilometriä.

  Voiko Autokaupoilla tinkiä?

  Autokaupassa on tinkiminen ollut perinteisesti osa kaupantekokulttuuria. Autokauppaan Suomessa liittyy usein myös vaihtoauto, joten on aika luontevaa, että asiakkaan kanssa käydään keskustelua hinnasta tai tarkemmin sanoen välirahan suuruudesta.

  See also:  Mitä Vastata Kysymykseen Miksi Haet Tätä Työpaikkaa?

  Miten tinkiä auton hinnasta?

  Autoliiton mukaan ensin pitää tinkiä uuden auton hinta alas. Siis neuvotella sellainen tarjous, jossa auto ostettaisiin ilman mitään vaihdokkia. – Silloin näkee, mikä sen uuden auton alennustaso on silloin kun ostetaan sitä puhtaalla rahalla, sanoo Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen.

  Miten paljon voi tinkiä asuntokaupassa?

  Monet ostajat miettivät, kuinka paljon voin tinkiä asunnon pyyntihinnasta. Millaista tarjousta edes kehtaa tehdä? Vastaus on aika yksinkertainen: laitat sellaisen tarjouksen, mikä tuntuu hyvältä. Tinkiä voi nimittäin niin paljon kuin kehtaa, ja tässä kohtaa on hyvä ymmärtää myyntihinnoittelua.

  Mikä Volvo kannattaa ostaa?

  Jos tarvitset paljon tilaa Volvon takaluukusta esimerkiksi jääkiekko tavaroille tai golf pussille, kannattaa autoksi valita mieluummin Volvo XC70. Jos taas haluat luotettavan ja edullisen Volvon kannattaa valita esimerkiksi Volvo 240.

  Miten auto kannattaa ostaa?

  Auton valintaa tehdessään kannattaa punnita muun muassa taajama- ja maantieajon osuutta sekä sitä, paljonko autolla vuosittain ajetaan. Paljon ajaville ja pitkiä matkoja kulkeville diesel ja kaasu ovat taloudellisia vaihtoehtoja, taajamassa paljon ajavalle sähkö- tai bensiiniauto voi olla taloudellisin.

  Milloin autoa ei kannata enää korjata?

  Kangasalalainen korjaamoyrittäjä Matti Hietikko kertoo, että kipukynnys on 500 euron paikkeilla. Korjausta harkitaan huolella, jos hinta-arvio nousee sen yli. – Mitä uudempi auto, sitä nopeammin tulee kynnys, että ei kannata korjata.

  Kauanko koeajo?

  Koeajot yleensä lyhytkestoisia

  Kamuxin mukaan keskimääräinen koeajo kestää 15–30 minuuttia. Osa asiakkaista kaipaa kuitenkin myös pidempiä ajoja, mutta tällöinkin auto pyydetään yleensä palauttamaan saman päivän aikana. Uusien autojen myötä myös poikkeuksia kuitenkin on alettu tehdä.

  Mitä testata koeajolla?

  Autolla kannattaa tehdä yksi vähän nopeampi kiihdytys, sekä myös kovempi jarrutus. Nämä testit kertovat moottorin kunnosta, sekä myös jarrujen tehosta. Jarrujen kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota siihen, etteivät ne puolla mihinkään suuntaan. Yksi osa koeajoa on myös selvittää auton soveltuvuus ostajan käyttöön.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.