Mitä Seuraavista Ajoneuvoista Saat Kuljettaa B-Ajokortilla Liikenteessä?

B

 • Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.
 • Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg.
 • Milloin ajoitetaan ajokorttiluokat?

  Ajokorttiluokat 1.7.2018 alkaen 1 AM-luokka (Am120/121). Ajo-oikeuden saava on täyttänyt 15 vuotta. 2 A1-luokka. Moottoripyörät, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3, enimmäisteho 11 kW, teho/painosuhde enintään 3 A2-luokka. Moottoripyörät, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu More

  Miten B-kortti antaa luvan ajaa ajoneuvoja?

  B-kortti antaa myös luvan ajaa MT-luokkaan kuuluvia ajoneuvoja (mopo,traktori,moottorikelkka). Virittämisestä tiedän, että on tullut sakkoja, kun auton nopeus oli 350km/h, eikä sitä ollut muutoskatsastettu.

  Mikä on B-luokan ajokortti?

  Esimerkkejä B-, B96- ja BE-luokan ajoneuvoyhdistelmistä 1 B-luokan ajokortti. B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä maksimissaan 750 kg painava perävaunu. Tällöin yhdistelmän 2 B96-luokan ajokortti. B-luokan ajo-oikeuden haltija saa kuljettaa myös sellaista ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan 3 BE-luokan ajokortti. Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja More

  Voiko B-kortilla ajaa mopoa?

  Saako vuonna 2020 ajokortin (B – henkilöauto) saanut henkilö ajaa mopoa? Kyllä saa. Voimassa olevan ajokorttilain (386/2011) 7 § kertoo seuraavaa: ”Kaikki luokat T-luokkaa lukuun ottamatta sisältävät kuitenkin AM-luokan ajo-oikeuden sekä A1-, A2-, A- ja B- luokka T-luokan ajo-oikeuden.”

  Saako B ajokortilla ajaa moottoripyörää?

  Esko vastaa: Jos skootteri on rekisteröity moottoripyöräksi, B-kortilla ei sitä saa kuljettaa vaan vaaditaan vähintään A1-luokan ajokortti, mikäli skootterin sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja teho 11 KW. Isompaan moottoripyörään tarvitaan A-luokan kortti.

  Saako B ajokortilla ajaa mopoautoa?

  – Henkilöauto- eli B-korttia suorittavat saattavat kysyä, saavatko he ajaa mopoa tai mopoautoa, jos heillä ei ole näiden ajamiseen oikeuttavaa korttia. Kyllä saavat.

  See also:  Mitä Törmäys 50 Km/H Nopeudesta Suunnilleen Vastaa?

  Saako mönkijällä ajaa B-kortilla?

  B-luokan kortilla saa ajaa ns. liikennemönkijää. A-luokan korttivaatimukset koskevat vain moottoripyöriä.

  Saako B-kortilla ajaa mopoa 2022?

  Mikäli henkilöllä on M-, AM120-, A1-, A2-, A-, B-kortti ja niin edelleen, on hänellä oikeus kuljettaa mopoa. T-, LT- ja AM121-ajokorteilla ei saa ajaa mopoa. Mikäli henkilö on syntynyt ennen vuotta 1985, ei hän tarvitse mitään ajokorttia mopon kuljettamiseen.

  Millä kortilla saa ajaa moottoripyörää?

  Moottoripyörän ajamiseen tarvitset A1-, A2- tai A-luokan ajo-oikeuden moottoripyörän koosta riippuen. A1-luokka oikeuttaa ajamaan kevytmoottoripyörää, A2-luokka keskikokoisia moottoripyöriä ja A-luokka myös kaikkein isoimpia moottoripyöriä. A1-luokan ikäraja on 16 vuotta ja A2-luokan ikäraja 18 vuotta.

  Millä saa ajaa ilman ajokorttia?

  Mikäli ajo-oikeutta ei ole, saa ajaa vain sellaisia ajoneuvoja, joihin ei itse ajo-oikeutta tarvitse. Mopoon ajokortti on vaadittu vasta 1985 tai sen jälkeen syntyneiltä. Traktori tai tieliikenteeseen tarkoitettu mönkijä vaatii aina jonkin ajokortin iästä huolimatta. Löysitkö vastauksen?

  Millä kortilla saa ajaa Liikennetraktoria?

  T-kortin ajo-oikeudet

  T-luokan ajokortilla saat ajaa traktoreita ja traktorimönkijöitä, joiden enimmäisnopeus on 60 km/h. Poikkeuksena ovat T3b-luokan ajoneuvot, joiden ajamiseen tarvitsee 1.7.2018 alkaen AM/121-luokan ajo-oikeuden.

  Millä kortilla saa ajaa Amicaa?

  Saako mopokortilla ajaa amicaa? Kyseessä on kolmipyöräinen ajoneuvo ja se on todennäköisesti rekisteröity mopoksi. Kannattaa kuitenkin varmistaa ajoneuvon rekisteröintitodistuksesta, mikä ajoneuvo on kyseessä. Jos se on rekisteröity mopoksi, voi sitä siis ajaa mopokortilla.

  Millä kortilla saa ajaa mopoautoa?

  Mopoauton ajamista varten tarvitset AM-luokan ajokortin erityisehdolla 121. Saat ajaa mopoautoa myös B-luokan eli henkilöauton ajokortilla.

  Saako B-kortilla ajaa A1?

  B-ajokortilla saa ajaa A1-luokan kevytmoottoripyörää tietyin edellytyksin Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Latviassa, Tsekin tasavallassa, Maltalla, Slovakiassa, Portugalissa, Belgiassa, Itävallassa ja Luxemburgissa.

  See also:  Miksi Helteellä Ei Ole Nälkä?

  Millä kortilla ajetaan Koppimönkijää?

  Osaan traktorimönkijöistä vaaditaan mopoautokortti, mutta osaa malleista pääsee ajamaan suorittamalla traktorikortin teoriakokeen.

  Pitääkö mönkijät katsastaa?

  Tieliikennekäyttöön tarkoitettu mönkijä ja mopoauto, joka on yksityiskäytössä, tulee katsastaa ensimmäisen kerran kolmen vuoden kuluttua käyttöönotosta käyttöönottopäivämäärään mennessä. Seuraava vuosi eli neljäs vuosi on vapaa vuosi. Katsastus on suoritettava tämän jälkeen vuosittain.

  Saako mönkijällä ajaa ilman kypärää?

  Mönkijän kuljettajan ja matkustajan on käytettävä asianmukaista suojakypärää. Suojakypärän käyttö koskee myös traktorimönkijän kuljettajaa ja matkustajaa.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.