Mitä Tarkoittaa Veni Vidi Vici?

Veni, vidi, vici on latinaa ja tarkoittaa Tulin, näin, voitin. Tätä erittäin kuuluisaksi tullutta lentävää lausetta käytti Julius Caesar tiedottaakseen voitostaan, jonka hän oli saavuttanut vuonna 47 eaa. Bosporoksen kuninkaasta Farnakeesta Zelan luona Mustanmeren rannalla.

Wie sprak veni vidi vici Aus?

Vēnī, vīdī, vīcī (uitspraak in het klassiek Latijn: ; uitspraak in het Kerklatijn: ) (Ik kwam, ik zag, ik overwon) is een bekende Latijnse uitspraak van Julius Caesar, die hij deed in het jaar 47 v. Chr.

Wat betekent de uitdrukking Veni Vidi Vici en welke beroemde Romein zei dit?

betekenis & definitie. zijn Latijnse woorden, die betekenen „ik kwam, ik zag, ik overwon”. Het is de beroemde, even korte als krachtige uitdrukking, waarvan Caesar zich bediende om de tijding van zijn zeer snelle overwinning op Pharnaces, zoon van Mithridates, koning van Pontus, aan Rome te melden.

Wat betekent Vici?

Zowel oude Romeinse stedelijke woonwijken als Romeinse en Middeleeuwse handelswijken of dorpjes, die meestal buiten de muren van nabijgelegen militaire nederzettingen lagen.

Wat betekent Ik kwam ik zag ik overwon?

ik kwam ik zag ik overwon – dat je iets overleeft hebt dat je niet zag aankomen ofso en toch overwonnen hebt door niet op te geven etc.

Wat wilde Caesar duidelijk maken met de woorden Veni Vidi Vici?

betekenis & definitie. Ik kwam, ik zag, ik overwon. Volgens PLUTARCHUS, Gezegden van koningen en veldheeren, sprak Caesar deze woorden na de overwinning bij Zela, den 22en Augustus van het jaar 47 vóór Chr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.