Mitä Tehdä Kun Naapuri Häiriköi?

Mikäli häiriköivä naapuri ei ole ottanut opikseen, kannattaa ottaa yhteyttä isännöitsijään ja hallitukseen. Jos kyseessä on vuokralainen, yhteys otetaan vuokranantajaan. Hallitus päättää, ryhdytäänkö jatkotoimenpiteisiin. Jos kyse on esimerkiksi uhkaavasta käytöksestä, voi asiasta olla yhteydessä myös poliisiin.

Mihin ilmoittaa häiritsevästä naapurista?

Yksityisellä paikalla tapahtuvissa häiriötilanteissa voit mennä keskustelemaan naapurisi kanssa häiritsevästä käytöksestä. Tarvittaessa voit ilmoittaa asiasta myös isännöitsijälle. Jos arvioit tilanteen sellaiseksi, ettet voi sitä itse hoitaa, soita hätänumeroon 112.

Voiko naapurista soittaa poliisille?

Jos esimerkiksi herää epäilys, että naapurissa käytetään tai kasvatetaan kannabista, siitä voi olla yhteydessä poliisiin. Ensisijaisesti poliisille kuuluvista asioista kannattaa harkinnan mukaan kertoa tiedotusluonteisesti aina myös isännöintiin. Häiritsevän elämän tulkitsemiskysymyksistä ei kannata soittaa poliisille.

Miten toimia kun naapuri Häiriköi?

Jos oma naapurisi metelöi tai aiheuttaa muuta asumista häiritsevää harmia, kannattaa havainnot kirjata ylös ja toimittaa isännöitsijälle. ”Haasteellisia ovat esimerkiksi tilanteet, joissa vain yksittäinen asukas valittaa metelistä, mutta muut naapurit eivät ole kokeneet mitään häiriötä.

Mitä laki sanoo naapureista?

”Se, jolle oman tahi nautintaoikeudella hallitsemansa maan käyttämisessä johtuu haittaa naapurin alueelta tunkeutuvista juurista, olkoon oikeutettu ottamaan ne pois. Sama olkoon laki sieltä ulottuviin oksiin nähden, ellei omistaja kohtuullisessa ajassa siihen kehoituksen saatuaan niitä poista.”

Mihin soittaa Kotibileistä?

Poliisi saattaa myös itse soittaa häiritsevään asuntoon ja ilmoittaa liiasta metelöinnistä. Viime kädessä poliisi tulee paikalle ja tarvittaessa lopettaa kotibileet poliisilain perusteella.

Kenelle valittaa melusta?

Jos elämöinti ei pyynnöstä huolimatta lopu, voi asiasta soittaa poliisille. – Isännöinti tai huoltoyhtiö eivät voi auttaa akuutissa tilanteessa. Myös esimerkiksi väkivallan äänistä pitää ilmoittaa heti hätänumeron kautta poliisille, Isännöintiliiton lakiasiantuntija Laura Lithenius painottaa.

Voiko poliisille ilmoittaa melusta?

– Hätäkeskukseen voi soittaa ja kertoa, että meteli häiritsee. Kyllä poliisin kenttäjohtaja sitten arvioi, onko tarvetta mennä paikalle.

See also:  Mitä Ei Saa Syödä Imettäessä?

Saako isännöitsijä tiedon poliisin käynnistä?

Isännöintiliiton aloite: Taloyhtiölle pitää ilmoittaa, jos poliisi käy asunnossa – ”Yksittäiset meluisat juhlat eivät ole peruste” Isännöintiliitto vaatii lakimuutosta, jotta tieto poliisikäyntiä vaatineista häiriötilanteista tavoittaisi taloyhtiön.

Miten otan yhteyttä poliisiin?

Poliisin valtakunnallinen neuvonta ja ajanvaraus

  1. Neuvontapuhelin 0295 419 800.
  2. Palvelemme. ma–pe 8.00–16.15, la–su suljettu.
  3. Chat-ikkuna näkyy verkkosivuilla silloin, kun asiantuntija on saatavilla.
  4. Huom! Lupa-asioiden Chat-palvelu on tarkoitettu ainoastaan yleisneuvontaan.

Mitä hiljaisuuden jälkeen saa tehdä?

Kovaääninenkin nauru tai puhe hiljaisuuden aikaan on sallittu. Lapset saavat leikkiä aikaisin aamusta ja yöllä saa katsoa televisiota tai kuunnella musiikkia, kunhan volyymitaso on kohtuullinen. Yöllä töistä palaava saa käydä suihkussa, eikä siihen voi puuttua taloyhtiön omilla määräyksillä.

Mikä on häiritsevää melua?

Häiritseväksi katsottavan melun on oltava tuomioistuimien antamien ennakkotapauksien valossa toistuvaa ja pitkäkestoista. Esimerkiksi 5–6 tuntia päivässä jatkuva pianonsoitto voi olla sellaista. Aiheutuvan häiriön merkittävyys arvioidaan tapauskohtaisesti.

Mitä ääniä kerrostalossa saa kuulua?

On muistettava, että taloyhtiö ei voi kieltää normaalia elämän ääniä, mutta asukkaiden on otettava naapurit huomioon. Edes taloyhtiön säätämä hiljaisuus iltakymmeneltä ei voi olla liian ehdoton. Vessaa saa vetää öisin ja suihkussa saa käydä. Satunnaisesti saa myös juhlia.

Saako naapurin puusta poistaa oksia?

Naapuruussuhdelain mukaan naapurin tontilla olevan puun juuret ja oksat saa katkaista, jos ne ulottuvat oman tontin puolelle ja niistä on haittaa. Ensisijaisesti pitää kuitenkin pyytää naapuria poistamaan juuret ja oksat.

Saako ojan kaivaa rajalle?

Ensinnäkin, lähtökohtaisesti naapuri saa omalle tontilleen kaivaa ojia haluamallaan tavalla, mutta sinun sinun tonttisi puolelle ei. Naapurisi pitää pysyä omalla tontillaan.

Saako tontin rajalle rakentaa?

Asemakaava-alueen ulkopuolella rakennusta ei saa rakentaa viittä metriä lähemmäksi toisen omistamaa tai hallitsemaa maata eikä kymmentä metriä lähemmäksi tällä maalla olevaa rakennusta. Asemakaava-alueilla etäisyyden pitää olla vähintään puolet rakennuksen korkeudesta, minimietäisyys on neljä metriä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.