Mitä Tehdä Yöllä Kun Ei Saa Unta?

Kun uni ei tule – viisi konstia unettomuuden omahoitoon.

 1. Pidä huolihetki. Huolet ja ratkaisemattomat asiat on hyvä kirjata ennen vuoteeseen menoa paperille.
 2. Ajattele itsesi ulkopuolelta.
 3. Kokeile eri rentoutumiskeinoja.
 4. Valvo suunnitelmallisesti.
 5. Ota unilelu kainaloon.

Miten nukkua vaikka ei väsytä?

Näin voit nukahtaa kahdessa minuutissa

Rentouta kasvosi lihakset, myös leuka ja kieli sekä silmien ympärys. Anna hartioiden valahtaa alas ja rentouta käsivarret, yksi kerrallaan. Hengitä ulos ja anna rintakehäsi sekä lopulta myös jalkojesi rentoutua. Aloita reisistä.

Miten nukahtaa 2 minuutissa?

Ohjeet menevät näin:Rentouta kasvojen lihakset, myös kieli, leuka ja lihakset silmien ympärillä. Tämän jälkeen anna hartioiden laskeutua alas vuorotellen. Hengitä ulos, rentouta rintakehä ja jalatalkaen reisistä. Tyhjennä mielesi kymmenessä sekunnissa.

Mitä jos ei vaan saa unta?

Jos ei saa unta noin puolessa tunnissa, kannattaa nousta vuoteesta ja tehdä sellaisia asioita, jotka rauhoittavat. Jotkut rauhoittuvat esimerkiksi kuuntelemalla äänikirjaa, lukemalla tai tekemällä rentoutus- ja mindfulness-harjoituksia.

Miten nukahtaa yöllä uudelleen?

Jos heräät yöllä ja tunnet, että on mahdollista nukahtaa uudelleen, kokeile rentoutumiskeinoja, kuten palleahengitystä. Palleaan asti hengittäminen tukee parasympaattisen hermoston toimintaa, joka rauhoittaa kehoamme.

Miten voi nukahtaa nopeasti?

Miten saada unta? 7 vinkkiä nukahtamiseen

 1. Nauti hiilihydraatteja illalla.
 2. Luo makuuhuone unelle sopivaksi.
 3. Pidä kiinni unirytmistä
 4. Sammuta televisio, valot ja älylaitteet.
 5. Rauhoita mieli ja lihakset unta varten.
 6. Kokeile melatoniinia.
 7. Terveelliset elintavat auttavat unta.

Miten saada unta stressi?

Unilääketieteeseen pätevöitynyt työterveyshuollon erikoislääkäri Helena Aatsinki neuvoo, miten huonon unen kierre pysäytetään.

 1. Usko parempaan.
 2. Haasta aivojasi ja kroppaasi.
 3. Pidä pieniä taukoja.
 4. Liiku oikein.
 5. Syö monipuolisesti.
 6. Pimennä, viilennä ja rauhoita makuuhuone.
 7. Vahvista rentoutumisen taitoa.

Mikä on kun uni ei tule?

Unettomuuden tavallisimmat syyt ovat fyysinen tai psyykkinen stressi, unirytmin epäsäännöllisyys, liiallinen alkoholin tai kofeiinipitoisten juomien käyttö sekä liikunnan niukkuus. Unettomuushäiriön hoidossa keskeistä on huolehtia terveydestään elintavoilla ja unettomuuden itsehoitokeinoilla.

See also:  Miksi Koiralle Ei Saa Antaa Viinirypäleitä?

Miten nukahtaa sekunnissa?

Hengitystekniikan avulla voi väitetysti nukahtaa alle 60 sekunnissa. Tekniikka menee karkeasti näin: hengitä sisään neljän sekunnin ajan, sitten pidätä hengitystä seitsemän sekuntia ja lopuksi hengitä ulos – pitkästi –kahdeksan sekunnin ajan. Siis 4, 7 ja 8 sekuntia.

Mistä apua vaikeaan unettomuuteen?

Jos unettomuuden syy tai vaikeusaste ei vaadi välitöntä hoitoa, unilääkehoidon aloittamisella ei ole kiire. Sen sijaan psykososiaaliset hoitokeinot ovat ensisijaisia (6). Pitkäaikaisen unettomuuden hoidossa tehokkaita keinoja ovat kognitiivis-behavioraalinen psykoterapia, unirajoite ja ärsykehallinta.

Mihin unettomuus johtaa?

Kukaan on tuskin parhaimmillaan huonosti nukutun – saati nukuttujen – öiden jälkeen. Myös arjen vastoinkäymiset tuntuvat väsyneenä herkästi isoimmilta kuin ne ovatkaan. Univelka voi johtaa myös masennukseen. Uneton yö voi aiheuttaa päänsärkyä ja laukaista migreenin.

Miksi Heräilen aamuyöstä?

Aamuyön heräilyyn on lukuisia mahdollisia syitä. Taustalla voi olla jokin sairaus, kipu, muu fyysinen syy, uniapnea, ahdistus, masennus, paniikkihäiriö sekä vaihdevuosien aiheuttama hikoilu tai kuumat aallot.

Miten rentoutua ennen nukkumaanmenoa?

Hiljennä tai sulje elektroniset laitteet hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Jätä puhelin yöpöydän sijasta toiseen huoneeseen ja hanki herätyskello. Kokeile sängyssä tehtäviä hengitysharjoituksia tai mieti jokaisena iltana asioita, joista olet tänään kiitollinen. Tärkein kaikista: älä ota nukkumisesta stressiä.

Mistä Yöheräily johtuu?

Fyysiset syyt, kuten uniapnea, voivat aiheuttaa yöheräilyä

Aina yöheräilyn taustalla ei ole henkinen ongelma tai mielen sairaus, vaan kyseessä voivat olla myös fyysiset syyt. Peräti 150 000 suomalaisen arvioidaan sairastavan uniapneaa, joka heikentää hoitamattomana unenlaatua merkittävästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.