Mitä Vastata Kysymykseen Miksi Haet Tätä Työpaikkaa?

Aloita kertomalla taidoistasi Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi. Mainitse, että haluaisit työpaikan, jossa pääset hyödyntämään ja kehittämään niitä.

Miksi haen tähän tehtävään?

Miksi haet juuri tätä paikkaa

Useimmiten hakija kertoo ensimmäiseksi asioita, jotka ovat herättäneet hänen mielenkiintonsa. Haettavan työtehtävän sisällöstä, yrityksestä, työtehtävistä ja työn tarjoamista haasteista. Toisinaan hakija myös, joko alkuun tai myöhemmässä vaiheessa, mainitsee jonkin muun syyn hakemiselle.

Miksi juuri sinut tulisi valita tähän tehtävään?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Miten valmistautua haastatteluun?

Valmistaudu haastatteluun huolella

 1. Hanki tietoa työnantajasta.
 2. Palauta mieleesi, mitä tehtävää olet hakenut ja mitä ilmoituksessa on sanottu.
 3. Kertaa osaamisesi käymällä läpi ansioluettelosi.
 4. Valmistaudu kertomaan motiivit ja syyt työpaikkojen vaihdoksiin, aukkoihin CV:ssä ja valintoihisi elämässäsi.

Miten ihmiset käyttäytyvät työhaastattelussa?

Työhaastattelun tarkastuslista – muista nämä 9 asiaa:

 1. Ota mukaan hakemuksesi, ansioluettelosi ja todistuksesi.
 2. Älä myöhästy.
 3. Pukeudu siististi ja ole kohtelias.
 4. Ota katsekontakti haastattelijaan.
 5. Käytä aikaa vastaustesi miettimiseen.
 6. Ole asiallinen.
 7. Ole kiinnostunut.

Mitä odotat työnantajalta?

Nuoret odottavat työltä myös sosiaalisuutta, mukavia työkavereita ja viihtyisää työympäristöä. Esimiehiltä odotetaan luotettavuutta, kuuntelemista, puolueettomuutta, oikeudenmukaisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja avoimuutta.

Miten perustella Palkkatoive?

Hyvä ohjenuora on, että palkkatoive on pystyttävä perustelemaan, jos se tulee puheeksi työhaastattelussa. Jo työhakemuksessa voi avata sitä, mihin oma palkkatoive perustuu. Perustelujen on aina liityttävä työhön ja ammattitaitoon – iso vuokra tai muut henkilökohtaiset menot eivät työnantajaa kiinnosta.

Miksi juuri sinä olisit oikea valinta tehtävään?

Kerro lyhyesti osaamisestasi ja siitä, miksi olet sopiva tähän työhön. Jos haluat, voit mainita persoonastasi, mutta älä jaarittele muinaisista työsuorituksistasi äläkä eksy yksityiskohtiin. KUN NOJAUDUT haastattelijaa kohti ja katsot häntä silmiin, annat selkeän viestin siitä, että olet tosissasi. Älä silti tuijota.

See also:  Mitä Tarkoitetaan Pysäköintikiellon Lisäkilvellä Jossa On Nuoli Alaspäin?

Mikä erottaa sinut muista hakijoista?

Kerro lyhyesti urastasi: työhistoriastasi, tärkeimmistä saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Haastattelijalla on jo ansioluettelosi, joten sinun ei tarvitse kerrata koko taustaasi. Kerro jotain, mikä erottaa sinut muista hakijoista ja tuo esille motivaatiosi.

Miten kuvailisit itseäsi?

Kuinka kuvailisit itseäsi? Näin vastaat siihen oikein tai väärin työhaastattelussa

 1. Korosta vahvuuksiasi. Työhaastattelussa ei ole tarkoitus jakaa yksityiskohtia yksityiselämästäsi.
 2. Valitse avainsanat huolellisesti. Käytä avainsanoja, joita työnantaja haluaa kuulla.
 3. Älä piilottele osaamistasi.
 4. Rakenna hissipuhe.

Mitä heikkouksia voi sanoa työhaastattelussa?

Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava. Sen sijaan voit kertoa esimerkiksi jännittäväsi esiintymistä tai ettei luova ideointi ole vahvuutesi.

Mitä kysyä työhaastattelun lopussa?

Moni työnhakija tietää, että työhaastattelun lopussa kannattaa kysyä oleellisia kysymyksiä työtehtävästä ja organisaatiosta. Näin osoitat mielenkiintoa, saat arvokasta tietoa työnantajasta ja selvität, onko työympäristö sellainen, jossa todella haluat työskennellä.

Mitä huonoja puolia sanoa työhaastattelussa?

Huonot puolet ja epäonnistumiset

Kaikilla meillä on huonoja puolia, joten jos niitä ei sinulla olisi, olisi vaikea uskoa vilpittömyyteesi. Ole rehellinen, mutta kukapa haluaisi huolimattoman kirjanpitäjän tai epäsosiaalisen opettajan. Kerro huonoista puolistasi ja mieti, ovatko ne kriittisiä tehtävän kannalta.

Mitä tehdä haastattelun jälkeen?

Työhaastattelun lopuksi on hyvä selvittää, miten haastattelut ja hakuprosessi etenee. Kuka tulee ottamaan yhteyttä ja minkä ajan kuluessa. Lopuksi on myös kohteliasta kiittää haastattelijaa tapaamisesta.

Mitä vastata kerro jotain itsestäsi?

Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.