Mitä Vastata Kysymykseen Miksi Hait Tätä Työpaikkaa?

Aloita kertomalla taidoistasi Taidoistasi ja ammatillisen kiinnostuksen kohteistasi hän taas on varmasti hyvin kiinnostunut, joten painota vastatessasi työn kannalta oleellisia taitojasi. Mainitse, että haluaisit työpaikan, jossa pääset hyödyntämään ja kehittämään niitä.

Miksi haluan juuri tätä työtä?

Monesti työpaikan vaihtamiseen innoittaa monikin syy – syyt saattavat liittyä esimerkiksi elämäntilanteesi, nykyisiin työtehtäviisi, perheasioihin tai vaikkapa työaikoihin. Työhaastattelussa ei kuitenkaan kannata alkaa avautua koko elämäntarinastaan haastattelijalle.

Miksi juuri sinut tulisi valita tehtävään?

Kerro osaamisestasi mahdollisimman konkreettisesti

Kun rekrytoija kysyy, miksi juuri sinut kannattaisi valita tehtävään, vastaa kysymykseen mahdollisimman käytännönläheisesti. Tosielämän esimerkit puhuttelevat rekrytoijaa ja jäävät myös paremmin mieleen kuin ontot lupaukset sopivuudesta tehtävään.

Miten valmistautua haastatteluun?

Valmistaudu haastatteluun huolella

  1. Hanki tietoa työnantajasta.
  2. Palauta mieleesi, mitä tehtävää olet hakenut ja mitä ilmoituksessa on sanottu.
  3. Kertaa osaamisesi käymällä läpi ansioluettelosi.
  4. Valmistaudu kertomaan motiivit ja syyt työpaikkojen vaihdoksiin, aukkoihin CV:ssä ja valintoihisi elämässäsi.

Miten kertoa itsestään työhaastattelussa?

Kerro alkuun nykyinen tilanteesi työmarkkinoilla. Kerro napakasti tittelisi lisäksi työnkuvasi parilla lauseella. Kannattaa olla konkreettinen ja voitkin pukea tekemisesi esimerkiksi luvuiksi. Mikäli olet töiden välissä, niin voit kertoa edellä mainitut asiat edellisestä työpaikastasi.

Miten kertoa uudesta työpaikasta?

Kun vaihdat työpaikkaa, tee se tyylillä

  1. Ilmoita lähdöstäsi ensin lähimmälle esimiehelle.
  2. Kerro suoraan irtisanoutuvasi, mutta pidä keskustelun sävy positiivisena.
  3. Perustele esimiehellesi lähtösi taustoja.
  4. Jätä esimiehellesi vahva muistikuva erityisen osaavasta ja luotettavasta työntekijästä.

Miten kirjoittaa saatekirje?

Saatekirje on myyntipuhe – pidä se siis lyhyenä ja ytimekkäänä! Keskity tulevaisuuteen – kerro, mitä annettavaa sinulla on tulevalle työnantajalle! Kirjoita kuvailevaa tekstiä ytimekkäästi – älä luetteloi! Räätälöi saatekirje sopimaan juuri haettavaan työhön – vältä leikkaa-liimaa-toimintaa ja robottimaisuutta!

See also:  Miten Saada Kynsilakka Pois Vaatteista?

Miksi Palkkaisimme juuri sinut vastaus?

Älä kerro itsestäsi. Haastattelija haluaa tietää, että et ole pelkästään rahan perässä, vaan tunnet oikeasti olevasi juuri sopiva kyseiseen työpaikkaan. Liian moni kertoo pelkästään siitä, kuinka paljon he haluavat työskennellä haettavassa työpaikassa.

Miksi haet tehtävään vastaus?

Miksi haet juuri tätä paikkaa

Useimmiten hakija kertoo ensimmäiseksi asioita, jotka ovat herättäneet hänen mielenkiintonsa. Haettavan työtehtävän sisällöstä, yrityksestä, työtehtävistä ja työn tarjoamista haasteista. Toisinaan hakija myös, joko alkuun tai myöhemmässä vaiheessa, mainitsee jonkin muun syyn hakemiselle.

Mitä odotat työnantajalta?

Nuoret odottavat työltä myös sosiaalisuutta, mukavia työkavereita ja viihtyisää työympäristöä. Esimiehiltä odotetaan luotettavuutta, kuuntelemista, puolueettomuutta, oikeudenmukaisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja avoimuutta.

Mitä heikkouksia voi sanoa työhaastattelussa?

Esittele aito, mutta työn kannalta harmiton heikkous

Liian kaukaa ei kannata lähteä heikkoutta kuitenkaan hakemaan – jos haet toimistoassistentin virkaa, ei huono rytmitajusi ole sen kannalta kiinnostava. Sen sijaan voit kertoa esimerkiksi jännittäväsi esiintymistä tai ettei luova ideointi ole vahvuutesi.

Mitä kysyä työhaastattelun lopussa?

Moni työnhakija tietää, että työhaastattelun lopussa kannattaa kysyä oleellisia kysymyksiä työtehtävästä ja organisaatiosta. Näin osoitat mielenkiintoa, saat arvokasta tietoa työnantajasta ja selvität, onko työympäristö sellainen, jossa todella haluat työskennellä.

Mitä huonoja puolia sanoa työhaastattelussa?

Huonot puolet ja epäonnistumiset

Kaikilla meillä on huonoja puolia, joten jos niitä ei sinulla olisi, olisi vaikea uskoa vilpittömyyteesi. Ole rehellinen, mutta kukapa haluaisi huolimattoman kirjanpitäjän tai epäsosiaalisen opettajan. Kerro huonoista puolistasi ja mieti, ovatko ne kriittisiä tehtävän kannalta.

Miten kuvailla itseään työhaastattelussa?

Keskity itse työhön

Listaa kolmesta viiteen omaa vahvuuttasi, jotka ovat olennaisia hakemasi työn kannalta. Tee käsikirjoitus, joka sisältää asiat, jotka haluta välittää. Aloita kertomalla kokemuksistasi ja todistetuista menestyksistäsi. Mainitse vahvuutesi ja taitosi.

See also:  Miksi Pinnoitettua Paistinpannua Ei Kannata Pestä Astianpesukoneessa?

Mitä kertoa itsestä uudelle ihmiselle?

On tärkeää osoittaa kiinnostusta toiselle henkilölle. Voit esimerkiksi kysyä mistä päin hän on, mitä hän tekee työkseen tai jotain, joka on teille yhdistävänä tekijänä. Kysy mistä asioita toinen pitää ja mitä asioita hän pitää elämässä tärkeinä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.