Mitä Vauvalle Päälle Vaunuihin Kesällä?

Lyhythihainen body riittää kuumalla, tai pelkkä vaippa. Jos on tuulista, voi pitää ohutta peittoa. Viileämmällä voi pukea pitkää päälle. 20 asteella riittää lyhythihainen body ja ohuet housut/shortsit.

Mitä pukea vauvalle kesällä vaunuihin?

Vauvan pukeminen kesällä

Jos vauvan rinta ja niska tuntuvat lämpimiltä ja hikisiltä, hänellä on liian kuuma ja on aika riisua joku vaate pois. Kesällä on hyvä pukea lapselle ohuita kerroksia. Pue lapselle mielestäsi tarpeeksi kerroksia ja riisu tai lisää tarvittaessa kerros.

Milloin Kesävauvan voi viedä ulos?

Ulkoilun voi pienen vauvan kanssa aloittaa vähitellen, mutta vuodenaika ja sää tulee aina ottaa huomioon. Kesävauvat voi nukuttaa ulkona heti sairaalasta kotiuduttua varjoisassa paikassa, mutta lapsi tulee suojata ötököiltä, tuulelta ja liialta kuumuudelta.

Mitä pukea vauvalle vaunuihin?

Tuuli lisää pakkasen purevuutta huomattavasti. Korkea ilmankosteus voi myös lisätä kylmän tuntemusta. Ulos talvisäällä vauvalle voi pukea sisävaatteiden päälle villa- tai fleecehaalarin, talvihaalarin ja lopuksi vauvan voi sujauttaa esimerkiksi äitiyspakkauksen makuupussiin. Päähän laitetaan kypärämyssy ja talvilakki.

Mitä Ulkovaatteita vauvalle?

Millaiset ulkovaatteet vauvalle?

 • Kevyttoppahaalari. Polarn O. Pyretin kevyttoppahaalari on sopiva kylmempiin päiviin ja pieniin pakkasiin. Kylmemmillä ilmoilla haalarin kanssa on hyvä pukea villapuku.
 • Windfleecehaalari. Tämä haalari on Polarn O. Pyretin klassikko.
 • Merinovillahaalari.
 • Mitä Vaunukoppaan kesällä?

  Lastenvaunut on jätettävä aina varjoon ja vaunukopan yläosa avoimeksi. Vilttiä parempi tapa peittää lastenvaunut on lastenvaunuverhon käyttäminen. Lastenvaunuverhot on suunniteltu suojaamaan sekä auringon UV-säteilyltä että vaunukopan liialta kuumenemiselta.

  Mitä pukea vastasyntyneelle kesällä?

  Kesävauvan ulkoiluvaatteet

 • pitkähihainen yläosa.
 • pitkälahkeinen alaosa.
 • nilkkasukat, jos jalat jäisivät muuten paljaiksi.
 • tuulisella säällä lisäksi myssy ja lämmin nuttu.
 • Milloin ensimmäinen Vaunulenkki?

  Talvivauvan tulee olla kaksiviikkoinen ennen kuin voit lähteä vaunulenkille hänen kanssaan. Muistathan, että pakkasraja on -10 astetta.

  See also:  Mitä Tehdä Kun On Tylsää Lapsille?

  Milloin vauva vaunuihin?

  Istumistahan suositellaan vasta noin 6 kuukauden iässä, mutta puoli-istuvan asennon voi ottaa kokeiluun parisen viikkoa ennenkin. Idea on kuitenkin vaalia ja suojella vauvan selän kehittymistä oikein. Kopasta ratasosaan siirtyminen riippuu siis ihan vauvan valmiuksista, vuodenajasta ja rattaiden merkistä.

  Voiko vauva nukkua ulkona?

  Vähitellen vauva voi nukkua ulkona aterioiden välit, jos sää on sopiva. Älä vie pientä vauvaa ulos, jos pakkasta on yli 10 astetta. Pakkasella vaunujen suuaukkoon kannattaa laittaa sideharso tai vastaava ilmaa läpäisevä suoja. Vauva pysyy lämpimänä talvella, kun päällä on useita vaatekerroksia.

  Mitä vauvalle rattaisiin?

  Talvipuvusta riippuen voit vielä lisätä rattaisiin esim. pienen peitteen/ lämpöpussin / lampaantaljan tai muun, joka eristää kylmyyttä rattaiden makuuosan ja vauvan selän väliltä. Muista aina sisälle siirtyessäsi vähentää vauvan vaatekerroksia tai avaamaan talvipuku ettei ylikuumenemista pääse tapahtumaan.

  Mitä pukea vauvalle vaunuihin syksyllä?

  Vauvan pukeminen syksyllä

 • Haalari tai lämpömakuupussi pitävät vauvan lämpimänä ulkonakin.
 • Välikerrokseksi soveltuu fleecepuku.
 • Pue alimmaiseksi pehmeä potkupuku.
 • Laita käsiin tuulenpitävät lapaset.
 • Jalkoja lämmittävät mukavat untuvatöppöset.
 • Mitä ostaa Syysvauvalle?

  Syysvauva tarvitsee myös paksumpia sukkia ja töppösiä. Minkälaisia sitten käyttää, on taas makukysymys. Pieniä villasukkia on vähemmän saatavilla, mutta söpöjä töppösiä taas löytyy paremmin. Minimellä oli lisäksi ahkerassa käytössä vanhat nahkaiset tossut niiden tuulenpitävyyden takia.

  Mitä vauvalle päälle 10 astetta lämmintä?

  Alle +10 asteessa on yleensä jo hyvä olla pipo päässä ja käsineet kädessä. Mitä kylmemmäksi sää käy, sitä lämpimämmin suojataan kädet ja pää. Ilma on paras eriste – liian ahtaat vaatteet eivät lämmitä. Käsineissä ja jalkineissa on hyvä olla tilaa lisälapasille ja -sukille.

  Mitä lapselle päälle päiväkotiin kesällä?

  Muistilista varusteista päiväkotiin:

  See also:  Mitä Ei Saa Syödä Imettäessä?

  Ulkovaatteet sään mukaan: syksyllä/talvella haalari tai takki ja housut, keväällä/kesällä vaikkapa verryttelypuku. Kengät sään mukaan: syksyllä/talvella lämpimät ja vettä pitävät kengät, keväällä/kesällä sandaalit tai lenkkarit. Sään mukainen päähine ja hanskat/rukkaset.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.